Тъй като явно си толкова убеден в твърденията си ще трябва да те опровергая ,за да ти докажа ,че не съм nam3l3ss. Искаш доказателство за какво :
че Бог е всемогъщ - ми то цялата Библия е посветена на това. Създава вселената, земята ,звездите, луната ,хората ,животните ,растенията....въобще ВСИЧКО. Какво по-всемогъщо има от това ?
Твоите "доказателства" се базират просто на някаква глупава игра на думи - казвате след като Бог е всемогъщ защо не премахне злото.
Ами сега ще те "просветля" - на никой човек не е дадено познанието защо морала е разделен на две - позитивна и негативна страна. Но Бог ,като всемогъщ ,със сигурност знае каква е причината. Аз няма как да ти отговоря ,но мога да ти кажа ,че всичко на света съществува с причина (нещо ,което дори ВИЕ атеистите знаете ! дори Физиката се базира на това) и щом Бог е решил да създаде както ДОБРОТО ,така и ЗЛОТО ,значи е имал основателна причина.
Знаеш ,че никой няма представа откъде се е 'взел' Бог ,но защо да не приемем ,че той като всемогъщ ,всезнаещ и всеможещ е преценил ,че човека не може да съществува пълноценно без да има баланс в света ,в който живее. И че нещастието трябва да съществува като способ за духовно израстване (преодолявайки препятствията човек става по-силен и мъдър).
ПС: прочети някоя и друга книжка и ще достигнеш до моите прозрения и сам.