- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Може ли бог да е атеист?
много ще ти е приятно нали? натопорчи се малкия, брейнлес в гащите направо. а до колкото за това което ми написа:А ти си марионетка на Сатаната щом ми противоречиш и за това ще гориш в АДА докато аз си куфея на небето
не, не е. това е конкретно твърдение и са му посветени най-много 2-3 страници общоБог е всемогъщ - ми то цялата Библия е посветена на това.
включителни и якото, пиш, повръщането, злото, природните бедствия, законите за това как да изнасилиш момиче, как да биеш робите си и тнСъздава вселената, земята ,звездите, луната ,хората ,животните ,растенията....въобще ВСИЧКО.
вселена която е по-добра от тази:Какво по-всемогъщо има от това ?
хората и животните не дрискат, няма зло, няма омраза, няма нещастия, има свобода, има мъдрост, има щастие, има хармония и разбирателство за всички, за винаги
да цитирам борис стругацки
"щастие за всички, безплатно, и никой няма да си отиде незадоволен"
не, не е и ти ще го докажеш в следващото си изречениеТвоите "доказателства" се базират просто на някаква глупава игра на думи
видя ли че е на логика, а не на думи?- казвате след като Бог е всемогъщ защо не премахне злото.
морала няма позитивна и негативна страна. освен че твъдрението ти е грешно е и тотално несвързано с въпроса миАми сега ще те "просветля" - на никой човек не е дадено познанието защо морала е разделен на две - позитивна и негативна страна.
и тя може да е само и единствено че така иска - нито е подчинен на нещо, нито дръгел... или не съществува както другите три хиляди и петстотин божества които съм способен да изброяНо Бог ,като всемогъщ ,със сигурност знае каква е причината.
РАЗБИРА СЕ! няма да отговориш понеже единствената причина всеможещо създание да не направи нещо е че не иска. НЯМА ДРУГ ОТГОВОРАз няма как да ти отговоря
кажи ми причината за диарията и получаваш 1000 интернет точки,но мога да ти кажа ,че всичко на света съществува с причина
da fuck?(нещо ,което дори ВИЕ атеистите знаете !
дори Физиката се базира на това)
и щом Бог е решил да създаде както ДОБРОТО ,така и ЗЛОТО ,значи е имал основателна причина.
и след като нито способностите, нито планът му са ограничени от нещо единственото което остава СА НЕГОВИТЕ ЖЕЛАНИЯ
аз знам - идва от старата каанитска митология където яхве е част от пантеон и играе в други митове - примерно това за човек наречен адам, създаден от кал в градина и говорещ с бог посредством ангели не е ново. това че част от тази история е включена в библията и ти си мислиш че е оригинална си е твой проблемЗнаеш ,че никой няма представа откъде се е 'взел' Бог
да приемем - това прави създателя на тази система задник, нямам нищо против идеята ти,но защо да не приемем ,че той като всемогъщ ,всезнаещ и всеможещ е преценил ,че човека не може да съществува пълноценно без да има баланс в света ,в който живее.
И че нещастието трябва да съществува като способ за духовно израстване (преодолявайки препятствията човек става по-силен и мъдър).
не виждам как агънце страдащо от червей който изяжда очната му ябълка става по мъдро, не виждам как войник от виетнам който пада от немощ и се удавя в помийната яма (пълна с диария от дисентерията) става по мъдър, не мога да се сетя за един от великите мислители или философи или учени които е станал толкова умен и мъдър след като е бил изнасилен от 10 души в глуха улица и пребит до смърт или страдал от неизлечима болест или "страдал" по някакъв друг начин НО се сещам за доста такива които са полудели след това или са умрели от това или са били осакатени за живот
ПС: прочети някоя и друга книжка и ще достигнеш до моите прозрения и сам.
ти пък пробвай да прочетеш библията - според думите на йешуа светът е свършил вече *намиг*
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes