- Форум
- По малко от всичко
- Тийн Учител - есета, теми, съчинения...
- ПОМОЩ...МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ СПЕШНО!!!
1. да се намери околната повърхнина на правоъгълен паралелепипед, ако височината му е h, лицето на основата- B, а лицето на диагоналното сечение - Q.
2.Диагоналът на правилна четириъгълна призма е d и образува с околната стена ъгъл α.Да се намери околната повърхнина на призмата.
3.Да се намери околната повърхнина на правилна триъгълна призма с лице на основата B , ако лицето на сечението, което минава през основен ръб и срещулежащ връх от другата основa,е Q.
4.Да се намери повърхнината на правилна триъгълна призма с основен ръб b, ако равнината,минаваща през него и срещулежащ връх от другата основа, разделя повърхнината на призмата в отношение 2:3.
5.Основата на прав паралелепипед е ромб. Равнина, минаваща през срещуположни ръбове от двете основи, образува с едната от тях ъгъл 45°.Полученото сечение има лице Q.Да се намери околната повърхнина на паралелепипеда.
6.В правилна триъгълна призна с основен ръб b ъгълът междуу диагонал на околна стена и друга околна стена е α. Да се намери околната й повърхнина.
Много ще съм благодарна ако някой ми помогне с решения :)
Какво ще кажеш да седнеш малко да поучиш вместо да блееш пред компютъра по цял ден !![]()
Дорu след най-тежката буря .. uзгрява СЛЪНЦЕ ! <3
напълно съгласнаПървоначално написано от beautifullslayer
![]()
Да убиваш е като да обичаш, кълнеш се че никога повече няма да сгрешиш, но докато се усетиш пак си го направил....!!
Ся първо да кажа, че самия факт, че съм писала тука, значи, че имам нужда от помощ, не от коментарите на някакви тъпи патки, които не ми се мисли и колко са компетентни в училище, за да ми дават оценки....Съвсем не вярвам, че вие знаете нещо изобщо, ако съдя по коментарите..зле сте и тва е.Такива отговори като ващите не само че показват, че самите вие не можете да решите задачите, а и, че сте супер ограничени.Като сте толкова умни защо не представихте решения? Най-лесно е човек да вземе да се прави на интересен в нета..Аз поне не се срамувам да призная, че не знам нещо, а вие прикривате незнанието си с малоумни коментари.Честито, вие явно сте поредните тъпи комплексарки
![]()
![]()
![]()
![]()
Именно за това са учителите ! За да ги питаш , когато нещо ти е неясно ! + Това - вярваш ли на напълно непознат , че ще ти даде вярното решение !
Дорu след най-тежката буря .. uзгрява СЛЪНЦЕ ! <3