.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Кога трябва да започнем с диетите...

здравейте...сорка ако има такава тема...та въпроса ми е до каква възраст трябва да не се ограничаваме...има ли значение какво да ядем да растем на дължина не на широчина...и как без да се ограничаваме да запазим нормален вид,защото съм забелязала в пубертета особенно момичетата много напълняваме...ког аможе да започнем с диети те... :Д мн въпроси знам,но бих искала да разбера..

Супер фен Аватара на divacheee
    Град
    ...
    Никога !!

Защо никой не пита нищо за спорт ? ... Спортувайте бе хора, това е начина... не някакви диети, в които буквално гладуваш ..

Голям фен Аватара на VampireLover3
    Град
    Варна *
    Не на диетите.
    Да на здравословното хранене.
    Да на спорта.

Ако искаш да си съсипеш организма още от утре си започни вече харесаната диета (сигурна съм, че си си избрала някоя диета в която нищо не се яде) .
    Ще ти дам от личен опит един съвет от 2 месеца съм на здраволсловно хранене бях 52 кг сега съм 46 попринцип не исках да свалям кг а само да премахна мазнините. Започнах и да спортувам всеки ден си правя упражнения няма нужда да ходиш на фитнес или нещо друго, правиш си упражненията ядеш здравословно и в умерени количества и успяваш да свалиш нужните кг.. да изглежда ти невъзможно, НО повярвай ще успееш става бавно, но е трайно .. аз единствено от шоколада не се отказах и тъй като тази седмица бях в Гърция опитах от всичките им сладки не качих нито кг дори съм свалила още 2 кг така, че единственото решение е да се откажеш от всички боклуци и най- вече газираното ! Успех.

Фен Аватара на Evie
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от divacheee
    Никога !!

Защо никой не пита нищо за спорт ? ... Спортувайте бе хора, това е начина... не някакви диети, в които буквално гладуваш ..
    Еми хубаво спорт ама кво като спортува да се тъпче с всичко, което й се мярне пред погледа ли? Зависи какво имаш предвид под диета. Ако наистина говориш за няква супер ограничаваща диета, в която да ядеш само плодове и да пиеш вода...няма подходяща възраст за такава диета Но трябва да се научиш да ядеш здравословно, а не няколко месеца докато отслабнеш да гладуваш, а после пак да ядеш боклуци. Според мен още от малки децата трябва да се хранят правилно, а не да ядат чипсове и вафли и сякви подобни храни, пълни с консерванти и тем подобни... Това да спортуваш и да ядеш зеленчуци, плодове, чисто месо(а не кренвирши, луканки и такива салами), да пиеш много вода и по-малко кола не трябва да е диета, която да спазваш, а трябва да стане начин на живот ако искаш да си здрава и да имаш хубаво тяло
    Не се страхувам да съм.. ничия.. Дори да ме боли от нямане. Ръцете ми еднакво ще обичат.. и истинският. И измамника..

Сякаш крещиш, но никой не може да те чуе. Почти те хваща срам от това, че някой може да бъде толкова значим и без него да се чувстваш като нищо.. Никой, никога няма да разбере колко боли.
    Чувстваш се безнадежден, но нищо не може да те спаси..
    Той си тръгва.
    Дори искаш да върнеш всички лоши неща, за да можеш да имаш отново и добрите..

gummy bears
    В.

може би не питам за спорт,защото става много бавно по-този начин...но все пак можете ли да ми предложите някакви упражнения за намаляване на седалището и бедрата...който да имат резултат по скоро..

Мега фен Аватара на Cucko0
    Град
    там, където свършва небето
    не е хубаво да се започва диета когато и да било
    Hostis Honori Invidia

на някой просто ни се налага, много е лесно да казвате, че диетите са вредни, но като видите дебели хора и се подигравате нали? аз съм за ограничаването и спорта

Цитирай Първоначално написано от VampireLover3
    Не на диетите.
    Да на здравословното хранене.
    Да на спорта.
    Съгласна. \/

Престанете с това ''никога диета'' и т.н. Момичето не казва, че ще яде по половин ябълка на ден и това е...
    Та по темата... за мен диета трябва да се започне, когато не се чувстваш добре в кожата си, когато се погледнеш в огледалото и видиш не това, което ти се иска да видиш. НО ... всяко нещо да е с мярка! Ако имаш нужда от сваляне на килограми, наложи си режим, в който присъстват плодове, зеленчуци, млечни продукти и качествено месо. Ограничи тестените изделия, сладкото, газирани напитки, пържени храни. Наложи си да приемаш повече течности - вода, чай, прясно изцедени сокове. Ако съчетаеш такъв режим и с подходящи физическо натоварване - бягане, гимнастика, плуване, танци или фитнес - според възможностите и предпочитанията, гарантирам ти качествен ефект!

Супер фен Аватара на katericArofl
    Цитирай Първоначално написано от fiama
    Престанете с това ''никога диета'' и т.н. Момичето не казва, че ще яде по половин ябълка на ден и това е...
    Та по темата... за мен диета трябва да се започне, когато не се чувстваш добре в кожата си, когато се погледнеш в огледалото и видиш не това, което ти се иска да видиш. НО ... всяко нещо да е с мярка! Ако имаш нужда от сваляне на килограми, наложи си режим, в който присъстват плодове, зеленчуци, млечни продукти и качествено месо. Ограничи тестените изделия, сладкото, газирани напитки, пържени храни. Наложи си да приемаш повече течности - вода, чай, прясно изцедени сокове. Ако съчетаеш такъв режим и с подходящи физическо натоварване - бягане, гимнастика, плуване, танци или фитнес - според възможностите и предпочитанията, гарантирам ти качествен ефект!
    подкрепям напълно. диета ( в значението си на режим, а не, както някой каза по половин ябълка или понякога и без нея...) се започва тогава, когато килограмите са ти „очеизбийно„ повече и наистина не се харесаш в тялото си. защо ли си мисля, че всички мними фенки на спорта и здравословните режими са си слаби и си говорят на изуст.. ама на чужд гръб и 100 тояги са малко нали!

Ами,ако искаш диета с която НАЙСТИНА искаш да отслабнеш пробвай 90-дневната с нея се храниш с всичко и дори без да усетиш вече ще си свалила 1-2 килограма .. съчетай спорт и сии .. МАЦКА

Град
    around the world !
    Цитирай Първоначално написано от rymito
    може би не питам за спорт,защото става много бавно по-този начин...но все пак можете ли да ми предложите някакви упражнения за намаляване на седалището и бедрата...който да имат резултат по скоро..
    Отслабването не става само с диети и гладуване, трябва спорт. Да речем, че свалиш желанието кг с някаква диета, но отпуснатата кожа се стяга със спорт. Няма как да си решила да отслабваш и да не включиш спорта по някакъв начин. Иначе упражнения колкото искаш - скачане на въже, бягане, каране на колело. Има тема специално за това, така че можеш да погледнеш там

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Цитирай Първоначално написано от katericArofl
    Цитирай Първоначално написано от fiama
    подкрепям напълно. диета ( в значението си на режим, а не, както някой каза по половин ябълка или понякога и без нея...) се започва тогава, когато килограмите са ти „очеизбийно„ повече и наистина не се харесаш в тялото си. защо ли си мисля, че всички мними фенки на спорта и здравословните режими са си слаби и си говорят на изуст.. ама на чужд гръб и 100 тояги са малко нали!
    +++

Както казаха преди мен НЕ само в спортът е тайната. Това са пълни глупости. Виждам пред мен приятелки които си ядат без ограничения ама "ходят на фитнес" , сещаш ли се какъв е ефекта.. Нулев!

Пък и аз съм на 13, и съм ограничила сладкото,тестеното и газираното напълно, е по 1 път на седмица може, но само когато има повод (например гости), не просто така,защото ми се яде. Говорила съм с родителите ми и те напълно ме подкрепят, не съм си и помисляла за гладуването,тъй като не е това начинът. Това е средство за сваляне на тегло за някаква цел, например 1 или 2 месеца, а после като почне захранването организмът ще "се радва" на малкото храна която му доставяме и всичко ще ни се лепи. Според мен няма възраст за здравословното хранене, то трябва да си е цял живот, вярно не е лесно цял живот да се ограничаваме, но пък дойде ли лятото знам че ще ям сладко, много, ужасно много... Не е хич лесно да си поддържаш фигурата, вярно веднъж се живее, но не значи че трябва постоянно да ядем. Вярно, храната, поне на мен ми доставя огромно удоволствие и понякога не ям просто защото коремът ми къркори от глад, ами за едното удовлетворение което ми носи, но все пак...
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Ти си мислиш, че като станеш на определена възраст и задължително трябва вече да си "на диета" ли ???
    За диета се мисли като имаш нужда от нея - ако имаш килограми в излишък. Иначе винаги трябва да се замислиш ако обичаш да ядеш по 2-3 хамбургера, 3-4 баници и 2 чипса. И такива момичета познавам и на тях вярно им трябва диета. Най-малкото е вредно за организма ти. Но предполагам, че ти си още малка, съвсем не си пълна и просто се вкарваш във филма. Ходи да спортуваш и според мене всичко ще е ок.

Голям фен Аватара на SladkaZagadka
    Град
    София
    Ограничи тестените изделия, сладкото, газирани напитки, пържени храни.
    Добре . Не може да се яде хляб, кекс, солети, чипс, снаксове, мармалад , сладко от боровинки, сладолед, шоколад, сладки, захар с чая, пържени картофки ... а само плодове и зеленчуци значи? И месо, от което четох, че се дебелее.

http://health.bg/11456/liubitelite-n...lneiat-poveche

Но тогава откъде ще си набавя мазнините, които са нужни за да съществува човек- ако яде само плодове и зеленчуци, както е според тия ограничения ?!
    Love is everything!

Супер фен Аватара на shell
    Град
    София
    и аз не съм привърженик на диетите мисля че със спорт е доста по-здравословно :P

Цитирай Първоначално написано от SladkaZagadka
    Добре . Не може да се яде хляб, кекс, солети, чипс, снаксове, мармалад , сладко от боровинки, сладолед, шоколад, сладки, захар с чая, пържени картофки ... а само плодове и зеленчуци значи? И месо, от което четох, че се дебелее.

Но тогава откъде ще си набавя мазнините, които са нужни за да съществува човек- ако яде само плодове и зеленчуци, както е според тия ограничения ?!
    Не е точно така. Това е много крайно. Естествено, че може да си яде и хляб и мармалад и сладко от боровинки и кекс. Въпроса е като седне да не изкуса 1 буркан от сладкото и да не измаже 1 хляб на филии. И да знае, че винаги е по-добре да си направи вкъщи кекс/сандвич/манджа отколкото да яде купените.

Голям фен Аватара на GrippingBosh
    Спорт + здравословно хранене+ постоянство + воля и желание = прекрасни резултати
    В пубертета тялото ти расте,то има нужда от всичко по малко.Яж малко ,но често.Ограничавай се от сладко ,тестени изделия и солта,но си позволявай малко.Например купи си шоколад натурален и всеки ден яж по 3-4 парченца.По 1 филийка сутрин препечен пълнозърнест хляб с малко масълце е много добре,засища те ,имаш цял ден да изразходваш енергия и тая филия няма да ти навреди на тялото ,а само ще помогне Не гледай килограмите ,а виж начина по който изглеждаш
    LOVE не означава Legs Open Very Easy !!!
    момиче

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Цитирай Първоначално написано от Minerva
    Цитирай Първоначално написано от SladkaZagadka

Не е точно така. Това е много крайно. Естествено, че може да си яде и хляб и мармалад и сладко от боровинки и кекс. Въпроса е като седне да не изкуса 1 буркан от сладкото и да не измаже 1 хляб на филии. И да знае, че винаги е по-добре да си направи вкъщи кекс/сандвич/манджа отколкото да яде купените.
    Месо можеш да си ядеш, колкото искаш, стига да не е свинско, препоръчително да е птиче. Също така можеш да си набавяш нужните мазнини от шепа ядки..
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Ти си мислиш, че като станеш на определена възраст и задължително трябва вече да си "на диета" ли ???
    За диета се мисли като имаш нужда от нея - ако имаш килограми в излишък. Иначе винаги трябва да се замислиш ако обичаш да ядеш по 2-3 хамбургера, 3-4 баници и 2 чипса. И такива момичета познавам и на тях вярно им трябва диета. Най-малкото е вредно за организма ти. Но предполагам, че ти си още малка, съвсем не си пълна и просто се вкарваш във филма. Ходи да спортуваш и според мене всичко ще е ок.
    не нямах предвид това...а че диета да се започне през пубертета примерно не е хубаво защото растем и можем да си развалим организма...

Цитирай Първоначално написано от rymito
    не нямах предвид това...а че диета да се започне през пубертета примерно не е хубаво защото растем и можем да си развалим организма...
    Аз лично съм убедена че не е добре да се започва, но също така човек не бива и да допуска да има нужда от диета до колкото може. Най-малкото, даже и да имаш нечовешки метаболизъм и да не ти се лепи не е добре за здравето да набиваш чипс и вафли и да лежиш пред компютъра по цял ден.
    Лошо е , че примерно има някои хора, които от малки деца са ги тъпчели техните с какво ли не и са ги карали "Всичко да си изяждат" и от тогава са затлъстели, още от 1 клас едва ли не. Те имат нужда. Обаче повечето ми приятелки, които в гимназията пазеха безумни диети и ядяха днес по 2 ябълки или нищо изобщо нямаха нужда, едва ли не си втълпяваха сами, че "са дебели" . А наистина дебелите момичета (ама примерно момичето, като ти казвам дебело е 80-90 кила и е 160-170 висока) имаха няма такова самочувствие и се тъпчеха здраво.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си