хайде ние 91(говоря за себе си) нямахме толкова достъп до интернет,по време на тийнейджърството ни,но времената се менят.И мисля че именно това стои в основата на отчуждаването един към друг и затварянето в себе си.Просто губят връзка с реалния свят...
Това ,поне за мен, е нещо позитивно. За затварянето в себе си говоря. Не мога да си представя мъж ,който да ходи да се жалва на непознати. Ще кажеш ,че има разлика между това да поговориш с компетентен човек ,на когото това му е работата и това просто да се жалваш ,но на практика е едно и също. Обикновено проблемите човек сам си ги навлича => начинът да ги разреши не е да се оплаква ,а да действа.
В другия случай ,когато обстоятелствата са такива и просто ти е лош късметът (семейство ,финансови проблеми и прочие) можеш да говориш и с приятели.
Определено не мисля ,че липсата на качествени педагози в училищата може да е причина за нещо такова.

То от друга страна не мисля и ,че заради жена някой би посегнал на живота си ,особено на тази възраст ,но знам ли ...

Не знам - по принцип съм с адски негативно мнение към хора с лабилна психика (поради наличието на такива в живота ми ) и никога не съм можел да разбера как някой би сложил сам край на живота си. Има хора ,който живеят на ръба и едва преживяват ,а разни страхливци с нищожни проблеми (на фона на доста голям % от човечеството) се самоубиват...

PS; Smilez ,обожавам ти постовете - скролвам надолу до твоето мнение и на практика препрочитам всичко преди него ,събрано в един пост. Изключителна мъдрост ,продължавай в същия дух!