.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 94
    Голям фен Аватара на sunman
    Град
    Гоце Делчев

За Китаристи!!

Здравейте,предлагам тук в тази тема да споделим опита си относно този музикален инструмент!! Кой каква китара има,от колко време свири,в група или просто за кеф! Такива неща!! Е вие сте!?!

Супер фен Аватара на BladeDancer
    От година и нещо свиря с един фр се събираме. Не съм в група свиря за удоволствие. Успокоява ме. Китарата е хубаво нещо. Имам телекастър от 84 българско производство ( да не говоря повече какво му е качеството а ?)..

И не е важно дали можете да свирите или дали инструмента ви е като на любимия ви китарист.. просот се забавлявайте и тва е.
    ваУ рокс
    Grell

Супер фен Аватара на iLovePussyJuice
    Град
    Sofia
    не може ли да свириш 'просто за кеф' в група

иначе аз свиря от 5 или 6 години, но 2-3 преди свирех редовно по няколко часа на ден. сега от дъжд на вятър

китарата ми е бело-черна

Град
    Гоце Делчев
    Ами аз свиря от 3 години почти,имам един Ibanez 7 string(за по тежките неща ),Gibson SG(подарък ми е ) и още си пазя първата ми ел.китара българска е ! Обаче направих някои промени смених адаптерите с Фендерски,грифа е сменен,по-тънък(горе-долу го докарва по звука на СТРАТ),нея я използвам единствено за блус :P!! Наскоро свормирахме една групичка,всичко върви по план(репетиции) това е от мен!

Град
    Гоце Делчев
    Цитирай Първоначално написано от iLovePussyJuice
    не може ли да свириш 'просто за кеф' в група

иначе аз свиря от 5 или 6 години, но 2-3 преди свирех редовно по няколко часа на ден. сега от дъжд на вятър

китарата ми е бело-черна
    Ами аз съм се захванал доста сериозно! Всеки ден свиря по 2 часа най-малко! Във началото иначе ми идваше да се откажа но се преборих някакси!!

Мале аз всеки път като се наложи да си сменямам струните или да ги свалям за да си почистя китарата или се разтроят .. просто се отказвам от свиренето . BORING е да тунваш.
    ваУ рокс
    Grell

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от sunman
    Ами аз свиря от 3 години почти,имам един Ibanez 7 string(за по тежките неща ),Gibson SG(подарък ми е ) и още си пазя първата ми ел.китара българска е ! Обаче направих някои промени смених адаптерите с Фендерски,грифа е сменен,по-тънък(горе-долу го докарва по звука на СТРАТ),нея я използвам единствено за блус :P!! Наскоро свормирахме една групичка,всичко върви по план(репетиции) това е от мен!
    е ти си богаташче

Град
    Гоце Делчев
    Цитирай Първоначално написано от BladeDancer
    Мале аз всеки път като се наложи да си сменямам струните или да ги свалям за да си почистя китарата или се разтроят .. просто се отказвам от свиренето . BORING е да тунваш.
    Малее ти незнаеш какво е да сменяш на 7-струнна китара и то с флойд!! Едно 3-4 часа си играя аз!!

Град
    Гоце Делчев
    е ти си богаташче
    Не,просто във продължение на 2 години през лятото работех и събрах парички!! Трудно беше,но като си я зех китарата и забравих през какво съм минал!!!!

Хаха да ама сравнение с моя тъп телекастер който докато го тунеш два пъти са се разхлабили струните. И после една в тон няма. Просто някво много страно трябва да си играя в продължение на дни за да го направя нормално звучащо нещо ... И естествено то трае 3-4 седмици и пак се разваля. Има случаи когато не съм сложил добре струната от всичкия яд и тъкмо направя китарата и се развърти и тогава ми идва вече да хвърля в стената.

Иначе да събирам пари за един Gibson Explorer или Esp edwards но ще видя и ще реша.
    ваУ рокс
    Grell

Град
    Гоце Делчев
    Хаха да ама сравнение с моя тъп телекастер който докато го тунеш два пъти са се разхлабили струните. И после една в тон няма. Просто някво много страно трябва да си играя в продължение на дни за да го направя нормално звучащо нещо ... И естествено то трае 3-4 седмици и пак се разваля. Има случаи когато не съм сложил добре струната от всичкия яд и тъкмо направя китарата и се развърти и тогава ми идва вече да хвърля в стената.

Иначе да събирам пари за един Gibson Explorer или Esp edwards но ще видя и ще реша.
    Explorer-a си е доста скъпичък! Като бях във София свирех на Gibosn Explorer и на Epiphone Explorer.Направи ми впечатление че разликата не е изобщо голяма по отношение на звука,като се има впредвид колко по евтин е Epiphone-a! Но аз несъм фен на Explorer,а за това ESP несъм чувал ама не се и съмнявам че е яка метла ! Ако искаш си вземи ЕSP-KH(свирел съм на тва чудовище и няма да коментирам какво може)! Може да я намериш под 800 кинта(това са пари за среден клас китара,а тя спада към високия клас)! :P

Аз не свиря от много време, да кажем половин година. Като цяло, китарата не е от най- сложните инструменти ама и да свириш на нея не е лесно. Все още ми е доста трудно да чета ноти, но предполагам , че след време вече ще ми е по -лесно (все пак съм още начинаеща ). Аз първото нещо дето научих беше "падащото ако" Така и така говорим за китари.. някой софиянец да каже, има в центъра(или така по-близичко до центъра) на София музикален магазин?

Град
    Гоце Делчев
    Цитирай Първоначално написано от Inkognoto
    Аз не свиря от много време, да кажем половин година. Като цяло, китарата не е от най- сложните инструменти ама и да свириш на нея не е лесно. Все още ми е доста трудно да чета ноти, но предполагам , че след време вече ще ми е по -лесно (все пак съм още начинаеща ). Аз първото нещо дето научих беше "падащото ако" Така и така говорим за китари.. някой софиянец да каже, има в центъра(или така по-близичко до центъра) на София музикален магазин?
    Имаше един виц:
    "Ако искаш да накараш китарист да млъкне,сложи му да чете ноти!" Аз съм по същия начин неразбирам много много от ноти сичко ми е до таблатурите.Лично мое мнение е,че китарата е един от най-красивите инструменти,но и най-сложния! Доста се зорех в началото,а и сега още! След 10 години можеби няма да е така ! А относно магазина,немога да ти помогна защото несъм от София,иначе ме откараха във "Райзинг Форсе".

Explorer-a си е доста скъпичък! Като бях във София свирех на Gibosn Explorer и на Epiphone Explorer.Направи ми впечатление че разликата не е изобщо голяма по отношение на звука,като се има впредвид колко по евтин е Epiphone-a! Но аз несъм фен на Explorer,а за това ESP несъм чувал ама не се и съмнявам че е яка метла ! Ако искаш си вземи ЕSP-KH(свирел съм на тва чудовище и няма да коментирам какво може)! Може да я намериш под 800 кинта(това са пари за среден клас китара,а тя спада към високия клас)! :P
    Не е чак толкова. Сравнение с едно LP сли SG е по-евтин. Сравнението между епифон и гибсън .. разликата е малка ама шанса да ти пратят лайно се увеличава при епифон. А най-добре си е ESP edwards EX което е с формата на gibson explorer (цяло чудо след делото... ) и се продава само в Япония и Русия. Е ebay е любимо място мое . Ама при ESP цените се дигат драстично. KH-то си е машина ама не беше ли 2000 - 3000 или беше KH-2 дето е толкова пари? Иначе много добре изглеждаща машина ама не търся това. Пък и не знам.. може да се уредя със един епифон лп на старо за 500-600 лева със сменени на emg адаптери.
    ваУ рокс
    Grell

Цитирай Първоначално написано от cranberry696
    Йейййй! (:
    Ето я моята хубавица:
    http://www.prikachi.com/images/816/3250816K.jpg

Свиря от 4-5 месеца, но само за мое удоволствие.
    И за жалост на съседите.
    Не мога да прочета каква е марката ама ми прилича на стаг (въпреки че не е). Има леки промени само. на такава китара съм свирил. След 5 часово свирене имах 1 месец болки във врата и гърба. Така че като видя такава китара или бягам на далеч или свиря седнал.. Никога няма да стана прав с нея..
    ваУ рокс
    Grell

Може просто формата да е еднаква, а китарата да не е толкова тежка. Но определено оная е 2-3 пъти по-тежка от мойта. А и не вярвам 5 часа да си се мятала на ляво надясно . Не казвам че е лоша китарата ти. Звука на тоя стаг дето свирих е сравнително добър, но просто.. Колко пари ти е че ми е много интересно.
    ваУ рокс
    Grell

Цитирай Първоначално написано от cranberry696
    ^ тази си я взех за 90 паунда.
    около 300 лева.... Абе би трябвало да е по-добра от стага.

Скайп дискушън ?
    ваУ рокс
    Grell

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от Inkognoto
    Rising Force - зад Булбанк
    има и други, но там има всичко необходимо и е най-богато от към мат'рял

иначе е честно казано всеки един инструмент е труден, а ако свириш Клетва на Щурците и Смоук он дъ уотър ще ти се струва лесно.
    ама дай нещо със суийп и бързо темпо

Всеки инструмен е труден да. Но китарата не е чак толкова. Пробвай да свириш на пияно и на китара и ще видиш разликата . Иначе мисля че и iLovePussyJuice ще потвърди, че най-важното при свиренето на китара е да си отпуснеш пръстите и да не се впрягаш много докато свириш.. нали така ?
    ваУ рокс
    Grell

Град
    Sofia
    само мачока да го прочете т'ва...

иначе като най-важни за мен са - желание и упоритост :P

Желание и опоритост да.. ама важното е да се забавляваш иначе.. няма и желание и опоритост.
    Иначе говоря за самото свирене . Щото то само с желание не става..

Кво му има че мачока да го гледа ?
    ваУ рокс
    Grell

Град
    Sofia
    мхм

еми ше видиш, само да прочете

Свиря от 12 годишен (сега правя 23). Покрай баща ми се запалих по музиката като цяло, но главно влечението ми е към китарата. През годините (особено след като почнах да работя) събрах 5 китари, но ако трябва да съм честен използвам само 3 от тях активно другите 2 си седят. Ползвам ги в случай, че съм в някво носталгично настроение. Главно Свиря на Jackson Randy Rhoads JS 30RR, Ibanez RG 2027x (която е абсолютния ми фаворит, зарати това че има пиезо, невероятно удобния гриф, и най-важното 7те струни което ми позволява да не смъквам строя за да свиря с бандата), И едно американско Фендърче (беше на баща ми, но ми го подари) 79та година.
    Без провокация няма прогрес

Град
    Plovdiv
    Свиря от година и половина някъде, имам Jackson JS30DK Dinky с Флойд. Жалко, че напоследък нямам много свободно време да се занимавам. По принцип си имаме и група, но сме супер несериозни и както учим в различни градове, се събираме макс 2-3 пъти в месеца. Ще видим лятото как ще е.

мхм

еми ше видиш, само да прочете
    пиЯно..
    ваУ рокс
    Grell

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си