Не разбрах нещо - казваш ,че обществото ни е твърде консервативно и хомосексуалното поведение трябва да се потиска с външна намеса ли? За какво му е на едно дете ,което просто е привлечено от същия пол ,както хетеросексуалните деца ги привлича противоположният ,да посещава психолог ?
Да разбирам ли ,че си на позиция ,че хомосексуалността не е правилна (т.е. е неморална) и трябва да се притъпява ?
Както дадох примера, детето е 7 клас. В периода 12 - +/- 18 год. за индивида са характерни следните състояния: идентичност и дифузия. Точно в този период детето изгражда свои идеали или "отмива" т.е. разсейва някой елементи от своят живот, училище, приятели и т.н.

Бързо подрастващите младежи са изправени пред вътрешната революция на пубертета и пред все още неосезаемите задачи на възрастните. В този момент те са заети най-вече с психосоциалната си идентичност и с нагаждане на недоразвитите си способности и умения към професионалните образци на културата.
И именно това е момента, да се обърне към Психолог - за да може този психолог да поговори с него, самото дете да осмисли иска ли да бъде такова, каквото е, какво изобщо прави, защо го прави и т.н. Такава консултация има само положителни страни: така индивидът ще е убеден в своите наклонности и ще се опита или изобщо няма да се притеснява.

Според мен хомосексуалността не е правилна, това е личното ми мнение.

ПП - Опитах се да коментирам поставеният въпрос, изписах някой неща снощи, но няма да коментирам напред, тъй като не съм достатъчно запознат с някой от въпросите. Извинявам се. Темата е добра, надявам се да се получи смислена дискусия.