- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Любими цитати от книги
"Положи ме като печат на сърцето си, като пръстен на ръката си, защото любовта е силна като смърт, ревността люта като преизподня, стрелите й са стрели огнени.." Валери Стефанов - "Изгубените магарета"
" -ХА-ХА-ХА!
-Какво значи това глупаво изхилване?Може би съм малко избухлива,но нищо повече.
-Роклята ти.
-Какво и е на роклята ми?
-Нямаш такава."
Пол-Лу Сюлицер;"Императрицата"
"...Дълго време едничката ми цел в живота бе да се саморазрушавам. И ето че веднъж ми се прииска щастие. Ужасно е, срам ме е, простете ми, но един ден изпаднах в плен на вулгарното изкушение да бъда щастлив. По-късно разбрах, че това е най-добрият начин да се саморазрушиш." - нз на кой е ама е много добро....
" Навярно у всекиго от нас има по едно скрито блато,в което се въдят и растат,и укрепват всякакви грозни и долни неща.Ала ние ограждаме тези плаващи твари и рекат ли да изпълзят навън подхлъзват се и падат назад.Не е ли обаче възможно в мрачните блата на някои хора злото така да се развие,че да прекрачи през оградата и да плъзне на свобода? Няма ли такъв човек да стане за нас чудовище?И не сме ли по някакъв начин сродени с него чрез тези наши скрити води? След като ние сме ги измислили,би било абсурдно да не разбираме еднакво и ангелите,и дяволите." -"На изток от рая" Джон Стайнбек
Последно редактирано от horacio : 04-22-2012 на 14:30
nigga stole my bike
"Любовта трае три години" - Фредерик Бегбеде
Ето още един от същата книга:
“Най-силно се влюбват най-големите циници и най-големите песимисти, защото това е добре за тяхната същност. Моят цинизъм нямаше търпение да бъде опроверган. Хората, които говорят срещу любовта са онези, които най-силно се нуждаят от нея."
- А вие дали сте щастлив? - попита тя.
- Дали съм какво? - извика той.
"451 по Фаренхайт" , Рей Бребъри.
“Както и да е, аз все си представям малки деца да си играят на някъква игра в една голяма ръжена нива. Хиляди деца – а наоколо няма никой, никой голям човек, искам да кажа – освен мене. А аз стоя на ръба на някаква шеметна пропаст. И каква ми е работата? Да спасявам всяко дете, което тръгне към пропастта – искам да кажа, ако то се е затичало и не вижда накъде отива, аз да изляза от някъде и да го спася. Ето, това бих правил по цял ден. Просто ми се иска да бъда спасителя в ръжта. Знам, че е лудост, но ей на, това е единственото нещо, което наистина ми се иска да бъда, зная, че е лудост”
"Спасителят в ръжта"
Нищо особено не е цитатът, но ми действа.
Нямам време да пиша още. Или по-скоро желание. Това даже не са ми любимите цитати, но пак стават. Ако ми дойде вдъхновението, ще едитна.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]