.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 256

Hybrid View

Мега фен Аватара на horacio
    Град
    Кофаландия
    "Положи ме като печат на сърцето си, като пръстен на ръката си, защото любовта е силна като смърт, ревността люта като преизподня, стрелите й са стрели огнени.." Валери Стефанов - "Изгубените магарета"

" -ХА-ХА-ХА!
    -Какво значи това глупаво изхилване?Може би съм малко избухлива,но нищо повече.
    -Роклята ти.
    -Какво и е на роклята ми?
    -Нямаш такава."
    Пол-Лу Сюлицер;"Императрицата"

"...Дълго време едничката ми цел в живота бе да се саморазрушавам. И ето че веднъж ми се прииска щастие. Ужасно е, срам ме е, простете ми, но един ден изпаднах в плен на вулгарното изкушение да бъда щастлив. По-късно разбрах, че това е най-добрият начин да се саморазрушиш." - нз на кой е ама е много добро....

" Навярно у всекиго от нас има по едно скрито блато,в което се въдят и растат,и укрепват всякакви грозни и долни неща.Ала ние ограждаме тези плаващи твари и рекат ли да изпълзят навън подхлъзват се и падат назад.Не е ли обаче възможно в мрачните блата на някои хора злото така да се развие,че да прекрачи през оградата и да плъзне на свобода? Няма ли такъв човек да стане за нас чудовище?И не сме ли по някакъв начин сродени с него чрез тези наши скрити води? След като ние сме ги измислили,би било абсурдно да не разбираме еднакво и ангелите,и дяволите." -"На изток от рая" Джон Стайнбек
    Последно редактирано от horacio : 04-22-2012 на 14:30
    nigga stole my bike

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Цитирай Първоначално написано от horacio Виж мнението
    "...Дълго време едничката ми цел в живота бе да се саморазрушавам. И ето че веднъж ми се прииска щастие. Ужасно е, срам ме е, простете ми, но един ден изпаднах в плен на вулгарното изкушение да бъда щастлив. По-късно разбрах, че това е най-добрият начин да се саморазрушиш." - нз на кой е ама е много добро...
    "Любовта трае три години" - Фредерик Бегбеде

Ето още един от същата книга:
    “Най-силно се влюбват най-големите циници и най-големите песимисти, защото това е добре за тяхната същност. Моят цинизъм нямаше търпение да бъде опроверган. Хората, които говорят срещу любовта са онези, които най-силно се нуждаят от нея."

- А вие дали сте щастлив? - попита тя.
    - Дали съм какво? - извика той.

"451 по Фаренхайт" , Рей Бребъри.
    “Както и да е, аз все си представям малки деца да си играят на някъква игра в една голяма ръжена нива. Хиляди деца – а наоколо няма никой, никой голям човек, искам да кажа – освен мене. А аз стоя на ръба на някаква шеметна пропаст. И каква ми е работата? Да спасявам всяко дете, което тръгне към пропастта – искам да кажа, ако то се е затичало и не вижда накъде отива, аз да изляза от някъде и да го спася. Ето, това бих правил по цял ден. Просто ми се иска да бъда спасителя в ръжта. Знам, че е лудост, но ей на, това е единственото нещо, което наистина ми се иска да бъда, зная, че е лудост”
    "Спасителят в ръжта"

Нищо особено не е цитатът, но ми действа.

Нямам време да пиша още. Или по-скоро желание. Това даже не са ми любимите цитати, но пак стават. Ако ми дойде вдъхновението, ще едитна.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си