„ Сексът не е за хора със скрупули. Сексът е обмяна на сокове, флуиди, слюнка, дъх и силни миризми, урина, семенна течност, лайна, пот, микроби, бактерии. Или не е. Ако е само нежност и небесна духовност, то тогава остава стерилна пародия на това, което би могъл да бъде. Едно нищо.”
Педро Хуан Гутиерес ("Мръсна хаванска трилогия")
"Аз го действам по-просто. Имам предвид по-просто за мене, а не за момичето, защото точно за нея всичко това не е толкова лесно. Аз правя всичко възможно, за да ме напусне тя. Започвам да играя ролята на негодник, което не е лесно, когато по душа не си такъв. Но ти искаш да излезеш от водата сух, не искаш да преживяваш разни сцени и изясняване на отношенията, дори може да си изпросиш някой шамар и всичко, което желаеш момичето да те разкара и колкото по-кратка се окаже фразата, толкова по-добре за тебе. Всъщност никога не е кратко. Винаги продължава дълго. По вина на госпожицата. Излишно е да споменавам, че шамари така и никога не ми се разминаха. Когато най-накрая осъзнаеше с какъв негодник си има работа, тя изригваше в неудържим водопад от обвинения, които ми разкриваха толкова странни черти от моето "аз", че ми беше невъзможно да разбера само едно - защо, гълъбче, толкова време се влачи с изрод като мене?
И знаете ли какво? Няма абсолютно никакъв смисъл да задавате подобен въпрос на разлютеното момиче. Отговорът винаги ще звучи така: "Мислех си, че мога да те направя по-добър!""
Юрий Винничук ("Пролетни игри в есенните градини")