Не упреквам никого,но според мен ще е по-добре да постваме и от коя книга са.

"Лудите,лудите-те да са живи!",Иван Вазов-"Под игото"

----

"...Големите ми страдания на тоя свят са били страданията на Хийтклиф и аз наблюдавах и чувствах всяко едно от тях още от самото начало. Великият смисъл на живота ми е той. Ако всичко друго загине, а той остане, аз пак бих продължавала да съществувам. Ако пък всичко друго остане, а той загине, вселената би станала страхотно чужда за мен и сякаш не бих била съставна част от нея. Любовта ми към Линтон е като листака на гората. Времето ще я промени - много добре съзнавам това, - тъй както зимата променя дърветата. Любовта ми към Хийтклиф наподобява вековечните скали под повърхността - извор на малка видима радост, но необходими. Нели, аз съм Хийтклиф! Той винаги е в мислите ми - не толкова като извор на радост, както и аз самата не винаги се радвам на себе си, а като част от самата мен. Затова да не си споменала вече за раздялата ни. Това е неосъществимо и..."
„Брулени хълмове”(Емили Бронте)

‘’И аз повтарям една и съща молитва,повтарям я докато езикът ми се втвърди:Катрин Ърншоу,дано не намери покой докато съм жив!Ти каза,че съм те убил-тогава преследвай ме като дух!Духовете на убитите преследват своите убийци.Зная,че се е случвало призраци да бродят по земята.Бъди винаги с мен,превърни се в какъвто и да е образ,накарай ме да полудея,само не ме оставяй в тази бездна,в която не мога да те намеря!Ах,господи,това не може да се изкаже.Аз не мога да живея без моя живот!Не мога да живея без душата си!’’
„Брулени хълмове”(Емили Бронте)

---

"Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки."
„Пътеводител на галактическия стопаджия”(Дъглас Адамс)

„Не достигнах докъдето исках, но пристигнах там, където имах нужда да бъда.”
„Пътеводител на галактическия стопаджия”(Дъглас Адамс)

----

"Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде."
„Отнесени от вихъра”(Маргарет Мичъл)

"Обещанията се дават, за да се нарушават."
„Отнесени от вихъра”(Маргарет Мичъл)

И още мнооооооого.Така че ще продължа някой друг път.

П.С-Страхотна тема!