.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 31 от общо 31
    Тука не говорехме ли за АЕЦ Белене?

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Град
    Екатеринбург, Русия
    Ако мога, нека и аз да си изкажа мнението. Аз виждам българската ядрена енергетика така - реакторите 1, 2, 3 и 4 да бъдат модернизирани, като им се поставят нови турбини с мощност 510 МВт, като това е било заложено още в проектирането на този тип реактори, и в бившите съветски републики се прави.
    Да бъдат изграени още 2 или 4 блока към Козлодуй с реактори ВВЭР-1200, които на този етап тепърва се разработват.
    А в бъдеще може да се мисли за още 2 блока в Козлодуй и можеби чак след като Козлодуй изчерпа потенциала си за развитие да бъде построена АЕЦ Белене.

В допълнение може да отворите урановите си мини и да изградите завод за топлоотделящи елементи, което ще намали и цената на експлоатацията на реакторите, а дори ще можете да продавате и на други страни.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse
    Тука не говорехме ли за АЕЦ Белене?
    Реших да образовам момчето, а ти ще ме изядеш начи.

В тоя раздел градивен офф топик е позволен. Има теми, на които, ако им прочетеш последната страница, въобще няма и да предположиш какво им е било заглавието.

anonymous546178
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от BERCUT
    Ако мога, нека и аз да си изкажа мнението. Аз виждам българската ядрена енергетика така - реакторите 1, 2, 3 и 4 да бъдат модернизирани, като им се поставят нови турбини с мощност 510 МВт, като това е било заложено още в проектирането на този тип реактори, и в бившите съветски републики се прави.
    Да бъдат изграени още 2 или 4 блока към Козлодуй с реактори ВВЭР-1200, които на този етап тепърва се разработват.
    А в бъдеще може да се мисли за още 2 блока в Козлодуй и можеби чак след като Козлодуй изчерпа потенциала си за развитие да бъде построена АЕЦ Белене.

В допълнение може да отворите урановите си мини и да изградите завод за топлоотделящи елементи, което ще намали и цената на експлоатацията на реакторите, а дори ще можете да продавате и на други страни.
    1-4 бяха напълно модернизирани от гледна точка на безопасността, не на продуктивността.. и въпреки това ги затвориха... само на мен ли са ми грешни сметките и смяташ, че е добре да има работещи 9-10 блока... то лошо няма, дори ще е доста добре, обаче няма физическото място за толкова блокове... поне според скромного ми мнение

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от Bra1nL3sS

радиацията се създава изкуствено и е в противовес с всичко ,дадено ни от Бога.
    По тая логика слънцето нямаше да съществува все пак в него протичат милиони термо-ядрени реакции в секунда.

А ако няма АЕЦ Белене не знам колко още ще затъне тая държава.

Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse
    Първи и втори мися, че си бачкат още. Затворени са само 3 и 4ти блок. А строенето на 7ми блок... тва ще ни влезе бая. Все пак 3 ядрени блока за наща държавица са БАЯ. Може би след време - да. Все пак след 20тина години ще трябва да разкараме ТЕЦ-овете. А ТЕЦ-Марица е ключов фактор в енергоразпределението ни...и не само тя. Ядрената централа ще ни стане задължителна.
    Едва ли ще затворят Марица скоро, защото Доган е ключов акционер, а той разполага с не малко власт. А ако успеят да го закрият, АЕЦ Белене трябва да е готов до тогава, за да задоволи енергийните нужди на страната.
    Why do you live?
    Because I have something worth living for....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си