Цитирай Първоначално написано от muscle
Успех с търсенето на западен инвеститор И не знам до колко си запознат с атомната енергетика, обаче грешиш. Специално в Козлодуй 1-4 блок са се изплатили за около 10-15 години. Тяхнятя мощност беше 3 пъти по-малка от теци на 5-6 блок, както и на тези, които по проетк ще се строят в Белене. Така, че тези 100 години са силно казани... Ако се даде зелена светлина на Белене, лично аз, на секундата записвам специалност топлоядерна енергетика в ТУ
Само че проверявал ли си цената на АЕЦ Козлодуй приравнена към днешни пари и тази на АЕЦ Белене? Ще откриеш драстична разлика.
Да не говорим, че токът от Белене ще е много по-скъп, което значи, че в крайна сметка и нашия джоб ще удари. Не твърдя, че е вредна, просто има доста неща, които добре трябва да се обмислят и няма абсолютно да, абсолютно не. Има ползи срещу вреди. Ако първите са повече, да се строи. А западен инвеститор хич не е трудно да се намери. На западняците съм 100% сигурен, че алтернативата Русия да се намести на Балканите с контрол над ядрена централа, далеч не им харесва и много бързо ще се разберат кой да ни помогне.