- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Проблем с интернет връзката
Здравейте,
Имам два компютъра вързани към интернет посредством рутер. На единия компютър се наложи да преинсталирам уиндоуса. Всичко вървеше добре, но когато сложа диска с драйверите и ми отвори прозорец да ги инсталирам ми дава ерор (от онези където ти дава опция Send и Don't Send) в последствие ми затваря прозореца за инсталация на драйверите. Пробвах диска и на другия компютър - там се отваря без проблем. Диска е с драйвери за звукувата карта, видео картата, интернета и други. Преинсталирах уиндоуса 3 пъти като проблема с диска остана. Опитах ръчно да ги инсталирам. Отворих папката с файловете от диска инсталирах това-онова, но нищо не постигнах. Свалих драйвери за видеокартата от сайта на производителя, които тръгнаха без проблем, звука ще го прежаля, но не мога да пусна интернета. Пробвах Control Panel --> Network Connection --> Create New Connection без никакъв резултат. Мисля, че при едно от нещата, които инсталирах от диска с драйвери, ми заяви, че не откривало устройство, което да ме свързва с интернет (или нещо от този сорт). Преди преинсталацията интернет имаше, рутерът не е баран, а предишния уиндоус пак аз го бях слагал и тогава всико беше ОК от раз.
Ако може да помогнете някак си ще съм страшно благодарен.
Мерси предварително.
Fucked up
Always
Till the
End
Виж каква е картата и изтегли драйвърите от сайта на производителя.
В гаранционната карта не пише какъв е модела. Има само едно 10/100 LAN. Друго във връзка с интернета няма.
Fucked up
Always
Till the
End
Виж в Device manager. Дясно копче на коя комп, пропъртис, девайс мениджър.
Този раздел въобще го няма на другия комп. От компютъра, който пиша в момента, намирам Network Adapter в Device Manager, но на другата машина няма. Компютъра (този без нет) е копуван готов и е съвсем примитивен. До колкото знам всико е вградено, макар че за тази платка за интернета не съм сигурен. Така или инъче, той не е местен нито бутан и няма как де се е изпаднала. Обаче щом отворя Network Setup Wizard от Control Panel ми изписва, че не намира "network hardware".
А относни диска с драйверите - възможно ли е да ми дава такъв ерор понеже няма Flash Player или Java?
Fucked up
Always
Till the
End
Начи аз сега последно като си го преинсталвах не ползвах тия драивери дето ти ги дават с компа.Пускам driver genius тя си търси тегли ми ги и ги инсталирвам и след всеки инстал го рескам както се казва на края на инсталацията.И си ми е ок.А за интернета ти как ти е примерно като си преинсталваш компа др път нета си е там само си го прави а не всеки път да трябва доставчика да идва се настроива наново.Ако доставчика тряба идва тои да го настрои.Ако е 1вия вариант като си инсталнеш драиверите ще имаш нет.Инъче запомни кфо въвежда че дан го викаш често.
И на мене така даваше грешка или бавеше при инстал от диска с драиверите.Няма проблем с тая програма пробваи и кажи как е
http://zamunda.net/details.php?id=252016&hit=1
Възможно е да си е заминала самата карта, ное много съмнително баш на преинстал...