- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Реално ИП
Здравейте,
От доста време искам да си направя интернет радио преди имах но го уставих и сега пак ми се иска да си направя но имам един проблем вече съм с рутер и на него са включени няколко компютъра и по този начин загубих реалното си ИП. Искам да ви питам има ли някакъв начин да получа реално ИП ?
еми попринцип май можеаз един път се опитах
но прецаках всичко
и после трябваше да се обаждам на доставчика на нета
затова по-добре се обади на доставчиците и те ще ти го оправят
може и да е безплатно
![]()
You are not a beautiful and unique snowflake. You are the same decaying organic matter as everyone else, and we are all part of the same compost pile .
Рутера ти има реално IP. Можеш да си го хостнеш пак от компютъра само, че процедурата е малко по-сложна, но е възможно 100%. Не съм много запознат с радиата, така, че колегите да кажат ако знаят.
Темата и мен ме интересуваМоля помагайте...
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Приятно четене
http://portforward.com/help/portforwarding.htm
http://listen2myradio.com/ от тука можеш да си направиш радио трябва ти и SamBroadCaster когато се регистриташ в сайта и си създадеш радиото трябва да въведеш настройките в програмата и си готов от саъта ти дават линк и когато пуснеш някоя песен или говориш който е влязъл в линка те слуша ако не стане сигурно си сгрешил някъде с настройките
Ти четеш ли кфо пише автора, или не?Първоначално написано от luda4et0o
В случай, че не знаеш английски или не ти е станало ясно написаното(макар че е вярно и това е начина). Ми отговори на няколко въпроса:Първоначално написано от Auriss
Рутера ти има ли си реално ИП наистина(може и да няма)?
Преди как са се връзвали хора към тебе за да чуят он-лайн радиото(трябва ми точен линк да ми дадеш)
Имаш ли достъп до настройките на рутера?
И да ти отговоря на въпроса, можеш да получиш реално ИП, но не и през рутер, трябва да си вързан директно в интернет.
и мене ме интересува това за сървар на цс.Имам реално ип но как да го оправя защото съм с рутер?
skype dubi95
Не знам на кой порт работи радиото, но всеки рутър има port forwarding. Може да хостваш всичко без да се притесняваш, че е зад рутър.
Трябва да се докопаш до настройките на рутера.
1-ви вариант: port forwarding, виждаш на кой порт е радиото и го отваряш в настройките на рутера да праща към твоя комп
2-ри вариант(по-лесен): намираш в настройките на рутера DMZ (demilitarized zone), enable и въвеждаш твоя IP адрес![]()
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
да раздава правда за нас.
My Blog / Update 22.09.2011
И все пак за най-сигурно дай 20 лева и да ти го дадат доставчиците, вместо да оплескаш всичко, защото ми е почти ясно за какво ти е реално ИП.
хЪх...
Тия 20лв ще трябва да ги плаща всеки месец, щото ще го вържат като нов клиент! Не си много наясно...Първоначално написано от RoSKo0o0
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
да раздава правда за нас.
My Blog / Update 22.09.2011
Извинявам са за грешния съвет.Първоначално написано от straus
хЪх...
Ако мислиш да ползваш плъгина на Winamp - SHOUTcast Radio
мисля,че трябва да пренасочиш портовете:
TCP - 8000-8001
UDP - 8000-8001
Това просто инфо от portforward.com и НЕ Е ПРОВЕРЕНО.
Ще ги тествам ако имам време(най-вероятно в неделя).
Ако искаш хелп с port forward-инга драсни два реда с марката и модела на рутера
Относно CS 1.6 Server -
TCP - 27020-27039
UDP - 1200, 27000-27015
Тези са тествани.
Успех!