- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Cupcakes
Мъфините могат да бъдат приготвени в метални формички (намаслени) или в хартиени, които да се сложат в металните (в този случай няма нужда от намасляване).
Изобщо не е нужно да имат глазура отгоре, а ако има, тя не "затваря" мъфините, а се добавя след изпичането им.
Вкъщи редовно си правим мъфини със замразени боровинки, но нещо не откривам рецептата, затова ви давам за бананови.
(1ч.ч.=240мл)
1 1/2 ч.ч.брашно
1ч.л.бакпулвер
1ч.л.сода
1/2ч.л.сол
3 банана
3/4ч.ч.захар
1яйце
1/3ч.ч.масло(разтопено)
Разбъркваме добре захарта ,яйцето , маслото и бананите.След това прибавяме сместа към сухите съставки и леко разбъркваме.Във формички за мъфини изсипваме от сместа.Печем на 175 градуса 20-25 минути. (Условно е! Внимавайте, защото се прегарят адски лесно!!)
Вариант:
Може да се добавят лъжица-две какао, стафиди, канела...
В една от рецептите на сайта, който iiordanova даде, използват белтъчна глазура да покрият мъфина, след като го издълбаят и напълнят с крем. В този вариант глазурата затваря мъфините.Първоначално написано от PinkPan7her
Иначе благодаря за рецептата. Аз съм правила по същата рецепта, само че вместо банани сложих стафиди и парченца шоколад.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
пълнежа го слагайте след като са изпечени !!
аз ги правя със спринцовка (без иглата ест.)
просто като са изпечени ги набождате със спринцовка и избутвате пълнежа
и аз как пък го обясних де ...![]()
Бъди по-умен от другите хора, но не им го показвай !!! :P
Усмивката е моята запазена марка !!!!![]()
еми да, аз по горе казах че става с шприц (пробвах обаче пълнежа ми беше оп-ръдяк ии не ставаше за декорация отгоре) иначе сега съм си зела едни нови формички ии имам намерение ского да ги пробвам![]()
И аз ще пробвам някой път,че супер много ми се приядоха.
Ихииии... Умирам за такива кексчета. Направо полудявам. Много са вкусни.![]()
![]()