.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Защо чуждото мнение винаги взема превес над повечето от нас?

Съдейки по мен... чуждото мнение понякога променя възгледа ми ... Случвало ми се е някое момиче да ми е симпатично , но след като другите си кажат негативното мнение , като че ли моите симпатий изчезват ... Или ако започна да излизам с някое момиче и пъпросното обкражение от съученици и приятели не я харесат или не им е симпатична ( или дори им изглежда грозна) аз автоматично забравям за всякакви по нататачни отношения с нея ,ограничавам се рязко до приятел с нея докато се появи .... такава която да задоволи всички ... Нзнам защо но ме гложди от вътре въпросът: Дали ще я харесат , Дали е хубава според тях и т.н.
    Всичко това ме кара да се замисля така ли трябва да живея с притеснение за менението на другите ... Какъв е съветът ви за преодоляването на проблема ;]
    [img][/img]

учебник за 9 клас по психология и логика -> конформизъм.
    може би защото не сме достатъчно изградени, осъзнати, сигурни в себе си.
    REGGAE BOOM <3

Голям фен Аватара на Crazytu
    Всеки се интересува от мнението на другите. И аз не знам защо точно, може би просто искаме да ни приемат, да се впишем, да сме като другите и т.н. Но ти прекалено много се влиаеш от другите. Щом момичето ти харесва на теб, не трябва да се интересуваш те какво мислят или поне да не се повлияваш от мнението им. Все пак всеки има различен вкус.
    Единствения съвет, който може да се даде е да се абстрахираш от мнението на другите и да си гледаш живота.
    Once upon a time I was falling in love ...
    But now I'm only falling apart ...

аз не се влиая от чуждото мнение за мен е губене на време, защото ако силно харесвам даден човек няма смисал да питам другите дали го харесват или не все пак нали аз ще съм с дадения човек, а не моите приятелки

Според мен не би трябвало да ти пука толкова много, защото все пак не хората са с момичето до теб, а ти. За решение на проблема не знам... Може би просто следващият път когато приятелите ти не харесат новото гадже се замисли дали наистина те са хората, които ще определят с кого ще бъдеш ТИ. И така... Наистина се помисли, защото според мен не можеш да живееш за мнението на другите. (:
    So baby, don't feel no pain, just smile back <3

Супер фен Аватара на GLaDOS
    Град
    Purgatory
    Сега като се замисля ,съжалявам че съм пропилял възможности точно поради тази причина .
    Отдавна гледам да не се влиая от чуждото мнение .
    Не ме интересувай кой какво си мисли за момичето , нали на мен ми харесва ...
    Това ,което не ни убива , ни ебава майката .

Осъзнай се навреме и гледай да не се влияеш от чуждото време. Това много ще ти вреди. Живота си е твой, ти го живееш, не другите. Успееш ли да се оттърсиш от това кой какво ще мисли и какво ще каже, ще се чувстваш много по-добре .

Мхм, определено е грешка да се влияеш от чуждото мнение...
    Постъпи грешно... с правилното момиче.

Супер фен
    Що направо не ги питаш "според ВАС какво трябва да бъде момичето за МЕН" ?!
    Ако искаш да си щастлив - бъди.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Ти просто нямаш свое мнение. Нагаждаш се спрямо другите, за да те приемат и харесват. Слабохарактерен си, без самочувствие.

С възрастта ще започнеш да се изграждаш като личност и да отстояваш мнението и вкусовете си... вероятно. Другия вариант е цял живот да живееш както другите искат и смятат за добре, безличен и безхарактерен. Кой вариант ще избереш зависи от теб.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Ами моето момче, това което правиш ти е изключително глупаво.Важното е на теб да ти харесва момичето, не на другите. Ти евентуално ще си с нея, не обкръжението ти. Нали така ?
    Пък и с времето мненията на хората се променят, може първоначално да не я харесват, но в последствие когато я опознаят поне малко, все ще намерят нещо, което да харесат. Но дори и това да не се случи, щом ти си я харесваш, значи има защо.
    Недей се подвежда по мнението на хората, защото живота си е твой, живееш го ти, не другите. Защото по този начин, може да изпуснеш, точно това, което търсиш неразбрал, само защото обкръжението ти така е решило.

Недей така.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си