Казваме че презервативите са 99% сигурни.Презервативът е единственото средство, което предпазва, както от болести, предавани по полов път (включително СПИН), така и от нежелана бременност. Но въпреки че годишно в света се използват между 6 и 9 милиарда презервативи, около тънката латексова гумичка все още съществуват сериозни заблуди. Къде е този 1 %, как момиче може да забременее или да се предадът болести при използването на кондом.Как бялата течност може да премина през тази оязвима част на Презервативът ???
ами този 1% според мен е ако презерватива се скъса шансът е минимален ако си достатъчно внимателен и от време на време мяташ по едно око на презерватива ...
За това към всяка опакавка си има описание как се слага (user manual) , само да седнеш и да отделиш 5 мин . Предполага се че производителите са взели под внимание евентуалните рискове.
За целия ми сексуален опит до сега съм късал презервативи само 2 пъти и то защото при поставянето съм го прещипал. За мен това е най-сигурният метод за предпазване.