.
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 144
    Град
    София

Признаци, че сте атеист-фанатик

1. Вие вярвате, че самолетите, компютрите, компасите и т. н. са били специално проектирани и създадени от накой, но също така вярвате, че човешкото тяло, което е неизразимо по-сложно от всички съществуващи изобретения, се е появило в процес на случайна биологическа еволюция.

2. Вие твърдите, че трябва да се отнасяме скептично към всичко, но считате за глупаци всички, които се отнасят скептично към теорията на еволюцията.

3. Вие вярвате, че животът е произлязъл от мъртви химически вещества, но напълно отричате, че Христос възкръсна от мъртвите.

4. Вие няма да заложите 10 лева на футболния тотализатор, защото шансовете да спечелите са незначителни. Но пък без проблем залагате бъдещето на безсмъртната си душа на практически невъзможната теория за самовъзникването на живота.

5. Вие говорите, че "необичайните твърдения изискват необичайни доказателства", а после без никакви доказателства твърдите, че няма Бог.

6. Вие считате, че атеистите, обърнали се към християнството, или лъжат или никога не са били "истински атеисти".

7. Вие считате, че християнският светоглед е ограничен, защото християните вярват само в един Бог, а вашият - напротив – доста широк, защото не вярвате в нито един.

8. Вие не знаете иудеин ли е бил апостол Петър или римлянин, но пък можете веднага да назовете заглавията на последните три "сензационни" романа, разкриващи "лъжите" на християнството.

9. Вие сте бил разочарован, когато сте научил, че не всички християни разбират буквално всяка дума от Библията.

10. Вие считате, че Библията е художествена литература, а "Шифърът на Леонардо " - документална.

11. Вие намирате логика в следния силогизъм: "Библията е дебела книга. "Властелинът на пръстените" - също. Защо да вярваме на първата, а не на втората?!"

12. Вие по-скоро вярвате във феи, елфи и говорещи зайци, отколкото в Христа.

13. Вие неохотно уважавате християните, които настояват, без оглед на всичките ви аргументи, че Бог съществува, но в същото време считате, че християните не умеят да мислят с мозъците си.

14. Вие считате че "да мислиш с мозъка си" значи да си атеист.

15. Вие мислите, че всеки християни, написал книга за християнството, го е направил за пари, а всеки атеист, написал книга за атеизма – за просвещение на масите.

16. Вие не можете да повярвате в събития с двухилядолетна давност, защото „никой не може да бъде уверен със сигурност, какво наистина се е случило тогава”, но пък твърдо вярвате, че религията е била изобретена от управляващата класа преди 5000 години, за да държи масите в подчинение.

17. Вие считате, че въпроси от типа на „може ли Бог да създаде квадратни кръгове или камъни, които не може да повдигне” са от жизнено важно значение за християните.

18. Вие наричате Иисус "Иешуа" и Бог - "Яхве", за да намекнете, че те по нищо не се отличават от Моллох или Ваал.

19. Вие се гордеете с това, че сте свободни от предразсъдъци за разлика от „тъпите”, „ненормални” и „агресивни” християни.

20. Вие считате, че престъпленията и греховете на някои християни (инквизитори, конквистадори, свещеници-педофили и т. н.), действали в разрез с Христовото учение дискредитират християнството като цяло, но престъпленията на атеистите като Хитлер или Сталин, действали в съгласие с атеистическите им убеждения за отсъствие на обективен морал, изобщо не хвърлят сянка върху атеизма.

21. Вие се сърдите на Бог, че Той не съществува.

22. Вие считате, че астрономическите размери на Вселената опровергават съществуването на Бога, сякаш Бог може да бъде побран в една малка Вселена!

23. Вие можете да водите всякакви богословски спорове за съществуването на баба Яга и розовите еднорози.

24. Вие сте уверен, че има повече доказателства за съществуването на баба Яга и розовите еднорози от доказателствата за съществуването на Бога.

25. Вие твърдите, че вярата в Бога е сляпа вяра, но не виждате, че също така сляпо вярвате, че Бог не съществува.

26. Вие отричате вярата си, че Бог не съществува, като уточнявате, че просто не вярвате в Неговото съществуване, сякаш между двете мнения има разлика!!!

27. Вие вярвате, че сте произлезли от маймуните. Помислете върху това!!!

28. Вие вярвате, че сте произлезли от маймуните, но ще „забиете един” в лицето на всеки, който ви нарече „маймуна”.

29. Вие мислите, че щом сме длъжни да преподаваме на децата теорията за Интелигентен Създател, то напълно логично с нея трябва да преподаваме и теорията, че децата ги донасят щъркелите.

30. Вие просвещавате „задръстените и неразумни” християни, като с наставнически тон им изброявате библейските противоречия, сякаш ние не познаваме собствената си религия!!!

31. Вие пишете "Бог" с малка буква и считате, че няма да е лошо да се отмени времеизчислението "след Рождество Христово", но без проблем пишете с главна буква имената на планетите Юпитер, Венера, Меркурий и дните на седмицата по английски (Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday).

32. Вие твърдите, че абсолютните категории „добро” и „зло” не съществуват, а в същото време смятате, че християнството е зло.

33. Вие знаете, че религията поражда насилие и свидетелствате за това на първия срещнат, но пропускате покрай ушите си научно доказания факт, че насилието по телевизията и сатанинската музика в стил black metal и death metal тласка хората към насилие и жестокост.

34. Вие намирате противоречие в "психически здрав християнин".

35. Без да гледате на кървавата история на властващия атеизъм (Френската революция, фашизма, комунизма), вие считате, че атеизмът на държавно ниво ще донесе със себе си веротърпимост и мир.

36. Вас ви дразни думата "спасибо" (“спаси-Бог") или „сбогом” („с Бога”).

37. Вие считате, че християните вярват в Бога, само защото не искат да отидат в ада.

38. Вие се намирате на пътя, който води към ада, в който не вярвате.

39. Вие считате, че проповедниците и другите добри християни, които споделят с вас своята вяра, за да не отидете вие във вечната огнена геена, имат за цел да ви измъкнат пари. И нищо повече.

40. Вие сте съгласни с твърдението, че "Ако Бог наистина Го имаше, щеше да е по-добре да Го нямаше".
    Не поставяй въпросителен знак там, където Бог е поставил точка.

[vbox7]http://www.vbox7.com/play:5bcbac11[/vbox7]

Като гледам доста мразиш атеистите, но преди да пишеш такива неща първо прочети малко повече материал за тази тема.
    Връх на упоритостта: да набираш грешна парола, докато компютърът се съгласи.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Браво за темата =D>
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    СЛАДУРИ

официално ви пиша че поради шибан нет провайдър ще съм доста неактивен следващите 4-5 дена.

По темата:

В името на косматите зърна на Тор! Та ти си бил креационист!

Пожелавам ти приятен спор с неймлес който е явно поне частично атеист фанатик понеже вярва в еволюцията

Както и да е. От мен само толкова за сега, молете се на Вишну да ми се пооправи нета по-бързичко
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Ic
    . Вие вярвате, че самолетите, компютрите, компасите и т. н. са били специално проектирани и създадени от накой, но също така вярвате, че човешкото тяло, което е неизразимо по-сложно от всички съществуващи изобретения, се е появило в процес на случайна биологическа еволюция.
    Липсва аналогията ,пък и човешкото тяло НЕ Е по-сложно от доста голяма част от модерните технологии. Соз.

2. Не считам никой за глупак ако не вярва в теорията за еволюцията. Счита за глупак онзи ,който смята ,че е направен от кал в градинка ,която географски погледнато Е и Е БИЛА пустиня последните няколко хилядолетия.

3. Ако намекваш ,че Христос е едноклетъчен огранизъм - 1) ще се съглася и 2) Благодаря!

4. Като е голям джакпотът си пускам фишче ^^ - какво е левче пред няколко милиона ,макар и шансът да е нищожен. Това нито ме прави "вярващ в съдбата" ,нито обратното - просто дори с едно на няколко стотин милиона ,вероятността ти да спечелиш все пак я има.

5. Мисля че ако кажа, че мога да ти чета мислите ще трябва АЗ да го докажа ,а не ти ,че не мога (което впрочем е на практика невъзможно ,както и да докажеш че няма Бог ,след като няма и 1 причина да се смята ,че го има)

6. Напротив - за разлика от вас "вярващите" не ми пука някой дали е изпитал нужда от духовни патерици (защото религията е точно това). И аз съм имал моменти ,когато ми се е искало да има "нещо" или "някой" ,но всъщност точно на това разчита религията - морално слабите да разчитат на нещо висше. Соз.

7. Считам че си ограничен ,защото вярваш в глупостите на този Бог. Не ми е проблем вярата ти ,а това какво проповядва религията ти! Капиш?

8. Не ми пука за някакъв измислен анимационен герой. Ти знаеш ли кой е Клауд Щрифе ? Не ,нали ? Всеки с интересите си.

9. Да - както съм разочарован от полицаи ,които не знаят закона. И от политици ,които са неграмотни. И от банкови служители ,които си нямат представа от това с какво се занимават.....Нормално...

10. И двете са художествена литература ,ако питаш мен.

11. Размерът няма значение :P Важно е съдържанието. А "Властелинът" е доста по-лицеприятен.

12. Аха.

13. Не ги уважавам. Не мога да уважавам човек ,който изпитва нужда от нечие покровителство (било то и божествено). Свикнал съм да се боря и да постигам целите си сам и такива хора са под нивото ми. Това е причината - не някакъв предразсъдък.

14. Религията предполага сляпа вяра. СЛЯПА. Което противоречи на логиката ,т.е. на мисълта. Да ,прав си.

15. Не - всеки пише за пари. Дори и аз да напиша книга - пак ще е за пари. Един живот имам да живея и не мисля да го "раздавам" на другите.

16. Библията е пълна с глупости ,противоречия и неточности. Ако беше съвременен официален документ щяха да уволнят този ,който го е писал. Т.е. или Бог е най-некадърния вдъхновител ,или Библията е писана от неграмотни ,първобитни хора.

17. Въобще не ми пука - такива въпроси се задават за да разберете колко ви е нелепа вярата ,а не за да ни отговорите. Просто не можете ,не за друго.

18. Галдааааалф

19. Глупави , НЕМОРАЛНИ и егоистични е по-точно.

20. Блаблаблабла - войните ,водени от "християни" и от "атеисти" са били винаги с абсолютно еднаква цел. Какъв етикет им лепиш си е твоя работа. Въпросът е как влияе религията на индивида ,а не дали някой ненормалник е решил ,че трябва да покорява света.

21. Дразни ме начинът ,по който е представен. Ако действително е такъв ,какъвто го описва Библията - по-добре да НЕ съществува. В един имагинерен свят ,в който го има - бих предпочел да съм срещу него ,отколкото да му се мазня по цял ден колко бил велик и да му лижа ташаците. Ай сиктир - Луцифер ми е любимият персонаж от сборника с фантастики.

22. Аха.

23. Ако правиш аналогия между баба Яга и Бог - окей

24. По равно са - НУЛА . Думите на хората не са доказателства ,така и не го разбрахте...

25. Вярвам сляпо ,че Бог не съществува по милион причини ,които нямам място да изброявам. Дай ми сега ти една обективна причина защо смяташ ,че Бог го има ?

26. Нищо не разбрах. Изобщо няма смисъл в това ,което си написал.

27. А ти считаш ,че си произлязъл от кал. Помисли над това. (ПС: жена ти е направена от ребро ,а детето ти е кръстоска между пушено свинско и тор)

28. Lol WUT ???

29. Да промивате на децата мозъците ? Окей - в някой друг живот. Има един много хубав филм ,за който имам съмнения ,че смисълът му е точно противоположен на развиващото се действие - казва се "Книгата на Илай".
    Честно ти казвам - представям си един свят ,лишен от фанатици и откачалки и моето дете - лишено от предразсъдъци ,старомодни порядки и притеснения. Общество ,сплотено от сремежа към напредък.
    А докато има религии ще има и глупави 'норми' ,ограничаващи и подтискащи личността.
    По бесило за всеки поп и светът ще е Рай.

30. Ми не я познавате.

31. Все ми е едно.

32. Напротив - просто не можеш да разбереш. А християнството че е гнусно ,аморално ,нередно ,изхабено ,глупаво и детинко - да.

33. Глупости говориш. Тези 'учени' ,дето ги доказват тия неща са толкова 'научени' ,колкото х*я ми. Пък и пак ти благодаря - ето че признаваш ,че разни фактори могат да окажат влияние върху поведението на масите.

34. "Чист" психически здрав християнин няма. Ти не си християнин. Какво добро си направил ? Как ще оправдаеш факта ,че не си разпродал всичко ,което имаш и не използваш парите за да помагаш на бедните ? На това учи твоята религия ,а хората ,които не ценят живота и собствеността си обикновено не принадлежат към психично здравите.

35. Не случайно църквата и държавата са разделени. Отвори си учебника по История и виж какво става когато дадеш власт на един ненормалник (визирам религиозен човек).

36. Въобще не ми пука.

37. Да

38. Не. Според твоята Библия съм се запътил право към Рая ,стига да вярвах ,че съществува. Изненадааа. Ко ще кажеш ?

39. Причини много ,но понякога и тази я има.

40. Определено ДА.

Поздари и още такива теми да пускаш. Много ми е кеф.

Град
    София
    Гандалф, не отричам еволюцията, отричам теорията за "случайна" еволюция без участие на Бог.Вярвам в еволюционен процес, започнат и контролиран от Бог.Това е описано алегорично в Битие.Но не вярвам че човек е произлязъл от приматите

Мега фен
    Чакай ,чакай. Значи отричаш частта от Библията ,в която се казва ,че Бог сътворява мъжа от пръст ,така ли ?

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Auriss
    Чакай ,чакай. Значи отричаш частта от Библията ,в която се казва ,че Бог сътворява мъжа от пръст ,така ли ?
    От кал по-точно. И да, според мен това е символично и не трябва да се тълкува буквално. Ако приемем,че калта е Земята и всичко земно, това означава че човек принадлежи както на материалния свят, така и на божествения, тялото му принадлежи на Земята, а душата - на божествения свят.

Фен
    Град
    Pasadena, CA

Re: Признаци, че сте атеист-фанатик

Цитирай Първоначално написано от Ironclad
    а после без никакви доказателства твърдите, че няма Бог.
    Ти си много прост честно.

True story.

Град
    София

Цитирай Първоначално написано от bazingaaaa
    Страшна аргументация баце

Мега фен Аватара на ZipFail
    Ironclad ти твърдиш ли че света не е създаден от Летщото Спагетено Чудовище ?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Ironclad ви разказа играта просто, гледам на повечето от постовете му никой не е посмял да отговори, просто защото няма какво да каже

Аз не смятам да си хабя думите и времето, постовете му са пълни с глупости

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Аз не смятам да си хабя думите и времето, постовете му са пълни с глупости
    +1 ,само дето аз имам малко излишно време. :P

Супер фен Аватара на djipsito
    Мнението на Auriss се припокрива с моето.

Не ми е нужно да вярвам в бог, след като вярвам в себе си и във възможностите си, не ми е нужно да вярвам в пластове хартия с много букви, за да мога да различа доброто от злото. Това, че не вярваме не ни прави лоши хора. Имам морал и смея да твърдя, че съм добре възпитана. Не виждам как това, което съм може да ми попречи, дори да не съм вярваща.

Много обичам да давам един пример от филма Титаник. Когато кораба потъва, всички тичат да се спасяват по някакъв начин, някои тичат нагоре, за да забавят падането си във водата, а една голяма група от хора се е вкопчила във свещенника (или къвто е там, някво попЕ) и се молят. Кажи ми как тия молитви ще ги спасят и кво очакват, бог да им падне от небето и да ги махне от там ли ? Или да им прати Ной с ковчега.. Точно в тая част на филма се вижда как тези слепи вярващи очакват някой друг (в случая някъв измислен герой) да направи нещо за тях, вместо да тръгнат сами да си спасяват кожите.. И все пак знаем, че има оцелели от Титаник, а те определено не са стояли на едно място да се молят. Така че, аре стига филми, моля те.

Щом казваш, че ние сме фанатици и аз преспокойно мога да кажа, че вие сте сектанти, ама няма да го направя, защото предполагам, че не е така. Пък и не ми пречи кой в какво вярва, стига да не се налага. Не съм от тези, които твърдо казват, че няма бог. Всичко е възможно, много неща са необясними, просто ми е достатъчна вярата в мен самата, не ми трябва да вярвам в нещо фантастично. Не вярвам, че има нещо писано някъде. Съдбата всеки сам си я изгражда при правенето на дадени избори. Вярвам, че душата е енергия, като цяло, че всичко е енергия. Не ми казвай, че бог я е създал. А бог кой го е създал, отговори ми..

Мисля, че в библията могат да се намерят неща, които да имат логика, да са наистина така, за тва не отричам тези неща напълно. Ама кой я е писал тази библия? Тези неща и Айнщайн преспокойно е можел да ги напише. Примерно. Тогава той ли, вместо Исус, щеше да е божият син ?

Не подценявайте човешкия мозък и въображение..
    Разбирам, че е направено за да се вярва в нещо добро, ама за мен църквата е власт. И си противоречи. Нали уж бог е навсякъде, в стръкчето трева, в не знам си кое, защо ги има тези църкви тогава, като можеш преспокойно да се помолиш на дървото в задния двор ? Познай- власт, пари... Сам знаеш колко религиозни войни е имало в миналото..

Аз тука май още малко ще почна да отменям гандалф, когато не е на линия

Едит: Нямам в предвид, че Исус е писал библията. Уточнявам, щото като ви знам кви сте...

Фен
    Град
    Pasadena, CA

Цитирай Първоначално написано от bazingaaaa
    Страшна аргументация баце

Аз ако ти кажа, че света се оправлява от розов еднорог ти ли трябва да ми докажеш че не съществува или аз трябва да ти докажа че съществува?

Пп.Невидимите Розови Еднорози са същества с голяма свръхестествена сила. Ние знаем това, защото ТЕ са способни да бъдат Невидими и Розови ЕДНОВРЕМЕННО!
    Както всяка друга религия и тази на Невидимите Розови Еднорози се базира на вяра и логика. Ние вярваме, че те са розови и ние логично знаем, че ТЕ са невидим, защото не можем да ги видим.

True story.

Град
    София
    Розовия еднорог вдъхновил ли е книга, за която е доказано че е невъзможно да е измислена от човек? Начинът, по които е написана Библията категорично изключва да е създадена от тогавашните примитивни хора. Нито розовия еднорог е изпратил сина си за да изкупи греховете на хората. И в името на розовия еднорог не си спомням светци да са извършвали чудеса. Същото се отнася и за спагетеното чудовище на Zip Fail .

П.П. djipsito ще ти отговоря по-късно, сега нямам време.

В кодекса на Розовия Еднорог пише изрично защо не е вдъхновил такава книга и защо не е извървал чудеса. Неведоми са пътищата еднорогови, както се казва
    Всичко е с причина и замисъл и това е още едно доказателство за съществуването Му.

ПП: Всъщност Розовия Еднорог е изпращал сина си за изкупи греховете на хората много преди Исус, но тъй като и той е невидим и розов, хората са били пречистени без тяхното осъзнаване за това.

Фен
    Град
    Pasadena, CA
    В кодекса на Розовия Еднорог пише изрично защо не е вдъхновил такава книга и защо не е извървал чудеса. Неведоми са пътищата еднорогови, както се казва
    Всичко е с причина и замисъл и това е още едно доказателство за съществуването Му.

ПП: Всъщност Розовия Еднорог е изпращал сина си за изкупи греховете на хората много преди Исус, но тъй като и той е невидим и розов, хората са били пречистени без тяхното осъзнаване за това.
    Точно така
    Пп. Чакам доказателство за това че розовия еднорог не съществува.

True story.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от djipsito
    Не ми е нужно да вярвам в бог, след като вярвам в себе си и във възможностите си
    Това пък винаги ми е било супер смешно
    Абе атеистите сте зле като цяло, толкова хранене и пак не се отказахте.

Каза най-унизения и гаврен човек в раздела...

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Каза най-унизения и гаврен човек в раздела...
    Досега никой не ми е извадил смислен аргумент против християнството(е то сигурно няма такива де), тъй че се самозаблуждавате

Супер фен Аватара на djipsito
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Цитирай Първоначално написано от djipsito
    Не ми е нужно да вярвам в бог, след като вярвам в себе си и във възможностите си
    Това пък винаги ми е било супер смешно
    Абе атеистите сте зле като цяло, толкова хранене и пак не се отказахте.
    Кое ти е смешно бе, бебчо ? Кое от поста ми не разбра... баси промития мозък си, сектант...

Повече от фен Аватара на ranieri
    ХАХАХААХ Nam3less3 не се излагай , никой не ти бил извадил смислен аргумент Следя раздела от няколко месеца и всеки път чакам с интерес гандалф да ти сипи доволно с големия черпак и ти малоумно с едно изречение да отговориш , даже ми се струва че и сам вече не си вярваш какви глупости пишеш...

Град
    София

Глупости За разлика от кодекса на розовия еднорог Библията съществува и всеки може да я прочете. Цитирай ми кодекса кво казва ако обичаш, обаче и с линкче ако може Основете си с bazingaaaa църква на розовия еднорог, в Карлуково чакат такива с отворени обятия А сина на розовия еднорог да не е малкото пони

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си