- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Признаци, че сте атеист-фанатик
И аз следя раздела и мога да ти кажа че Nam3less3 е един от малкото разумно мислещи хора тука, и когато атеистите видят че са безпомощни с аргументи, почват с "храненето".Първоначално написано от ranieri
Смисъла на християнството не е да седим със скръстени ръце и да чакаме Бог да ни дава всичко наготово.Просто нещата, които християнството учи, помагат човек да стане по-добър и извисен, а целта на Бог е именно такава.Човек пак се сблъсква с трудности, но когато е разбрал и приел това, което Христос учи, може да се справи с трудностите по-лесно и любовта на Господ да му дава сили.А който е приел Бог изцяло в сърцето си и Му е посветил целия си живот, може да твори и истински чудеса, но тези хора са рядкост. Но не чудесата и придобиването на свръхсили са целта на християните, а просто да станат по-добри хора, следвайки пътя показан от Бог.Първоначално написано от djipsito
Бог е съществувал и ще съществува винаги, това е нужно на човек да знае. Останалото просто не може да бъде обхванато от ограничените ни умове.Първоначално написано от djipsito
Доказано е, че Библията не би могла да е измислена от човек. Дадох статия в една друга тема, прочети я.Първоначално написано от djipsito
А църквата като институция действително не е съвършена, но не отричай и ползите от нея. Именно църквата и вярата са съхранили българите като народ през време на турското робство. И както във всяко стадо в църквата има черни овце, но основната й роля си остава-да съхранява Божието слово, да го тълкува и да служи за духовна опора на вярващите. Лично аз като запаля свещичка в черквата, се чувствам някякси пречистен, обновен, а и за много други хора е така.
Не поставяй въпросителен знак там, където Бог е поставил точка.
[vbox7]http://www.vbox7.com/play:5bcbac11[/vbox7]
Розовия еднорог имаше свещенна книга която беше преписана над 260000 пъти.Розовият еднород имаше над 2 милиарда последователи но най-лошия враг на еднорога - Язовеца изтри спомените на всички вярващи (освен на няколко човека), и изгори всички преписи и оригинала на всещенната книга.
True story.
Вечният парадокс-ако е имало голям взрив,откъде се е появил,ако има Бог,откъде е произлязъл ? Дълго време съм размишлявал,но отговор не намирам.Аз вярвам в Господ,донякъде,защото са ми оставяни различни знаци над,които дълго съм размишлявал,но отговор трудно се намира.Има нещо,което ни свързва заедно,което ни сплотява като човеци,но какво е точно трудно би отговорил някой.В крайна сметка,рано или късно може би всеки ще разбере![]()
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
Защо целият свят е толкова заблуден... в какво вярвате? в Бог ? В някакъв човек или каквото е там, което бди над всичко и всички? и е всемогъщ ? Все едно да вярвате в Дядо Коледа... И все пак не трябва да се охулва християнството и другите религии, защото, въпреки че биват възприемани по неправилен начин от хората, те са помогнали да познаваме човечеството, такова, каквото е в момента. И все пак, моето мнение е, че Бог сме ние... нетрябва да доверяваме животите си на някакъв идеал, трябва ние да ги управляваме. Бог е вселената, бог е енергия, вселената е енергия, ние сме част от вселената, ние сме енергия, бог е нас. Надали ще разберете какво имам впредвид.
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
Това, че вярваш в Бог, не значи, че не управляваш живота си, абе откъде ви хрумват такива безумия не знам.Първоначално написано от skatew
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Ако си силно вярващ и разчиташ на Бог да оправи живота ти, тогава ти не го управляваш.Първоначално написано от Nam3less3
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
shitbullПървоначално написано от skatew
Ако сам не си помогнеш, и Господ не ти помага, колкото и да си вярващ. И най-силно вярващите сами си правят всичко, Бог да не е Дядо Коледа.
от това, което съм чел, съм останал с впечатлението, че с една молитва всичко се нарежда : ).. може и грешно да съм разбрал![]()
Моли се като свиня сега на бога, че след живота да си щастлив в рая...
True story.
Ох ,ох ... Nam3l3ss и Ironclad ...
Aре кажи ми какво си "правят" ,че ми е много любопитно. Вие така и не разбрахте ,че според вашата религия ,която мога да сравня с комунизъм ,всички вярващи трябва да раздават каквото имат ,докато не им останат само дрехите на гърба ,защото животът им е преходен и тези материални придобивки са им ненужни.И най-силно вярващите сами си правят всичко, Бог да не е Дядо Коледа.
И понеже си толкова вярващ - до нас живее едно бедно семейство - чакам да си продадеш личните вещи (имаш телефонче ,компютърче ,ала-бала) и да им помогнеш. Хайде!
Тц ,нищо не разбрах от това ,дето си написал. Прекалено сложно беше.Първоначално написано от skatew
Lol wut !?? Приятел - не си в час по БЕЛ и не те караме да пишеш ЛИС ...Първоначално написано от Greennight
Или ако аз съм прав - няма да разбере нищо ,щото химичните реакции в тялото му са 'капут' . Ше видим ^^Първоначално написано от Greennight
Значи "разумен" в случая имплементира значението на "християно-мислещ" ,така ли ?Първоначално написано от Ic
А някой някога да е останал без аргументи срещу Nam3l3ss - не мисля. По-скоро (говоря поне за себе си) е предпочел да си отвори една биричка и да изчака на Гандалф постът за да се посмее.
Сам не си вярвашПървоначално написано от Ic
Най-великата глупост ,писана от много време насам в този форум.
Не съм Гандалф и няма да си пилея времето да търся доказателства ,които ти после да кажеш ,че са извадени от контекста или не ги тълкувам правилни. Тъп си просто и тъп ще си останеш - твой си е проблемът
Аз още чакам да ми покажеш такъв (ама не на хартия ,разбира се.)Само за справка - те и Йоан Павел искат да го правят светец - след 100г. (когато най-вероятно религия няма да има ,но все пак) нали някой ще си съчини ,че пикнята му е била целебна и след 300г някой като теб ще обяснява ,че християнските лайна са безценни. Аре бегай.Първоначално написано от Ic
Можеше и вече да го 'обхващаме' ,ако религии и идиоти (като теб ^^ )не дърпаха света назад с простотията си. От 2000г насам човечеството е отбелязвало напредък точно 400.Първоначално написано от Ic
А християнството и твоят Бог са най-голямата пречка ,съществувала някога пред човешкия прогрес.
Християнска Европа през 1300г и Рим през ~300г преди Хр. са на практика на едно ниво.
Същите тези римляни и гърци - политеисти и еретици - са били в пъти по-развити откъм култура от всяка християнска държава ,съществувала някога.
Пък да не говорим ,че в момента седиш и ми четеш поста заради куп атеисти ,зарязали детските приказки.
Дай я пак (не я знам къде е - не ти чета мненията по принципПървоначално написано от Ic
) да видим кой "популярен" нобелов лауреат я е писал ...
Е - да. Откъде-накъде 1500-годишният застой на човечеството ,~1 милиард убити във войни (ууупс - май биете дори Хитлер, Сталин , Мусолини ,Бонапард , чеГевара и Кастро взети накуп) ,свързани с религията, манипулирането и политическите игри на църквата и смученето на милиарди всяка година от нашият джоб , ще да е равно на богоугодните дела ,извършени от църквата (които май се ограничават с храненето на бедните и помощи за сираците - нужна ли е църква за това !? )Първоначално написано от Ic
Вярно е ,но и ако тъпото Християнство не съществуваше ,най-вероятно нямаше да има и Ислям => нямаше да има джихад над Европа ,заради който Б-я да падне. Скиф - и мен мн ме бива да дрънкам врели-некипели.Първоначално написано от Ic
Абсолютно всяка религия ,различна от Исляма ,че дори и тази на РОЗОВИЯ ЕДНОРОГ , щеше да изпълни ролята на "крепител" по време на робствотo . Ролята на Християнството ви като "спасител" ( :rofl: ) е колкото на дясното ми мъдо.
Аз съм навит да участвам ,ако основат. Стига да е със саркастични цели.Първоначално написано от Ic
Не знам какво се подиграваш, но целта на религията, включително на християнството, е духовно усъвършенстване, извисяване на човек към по-добро и т.н.
Всеки, който твърди обратното, доказва, че нищо не разбира от религия.
Пътят към Ада е постлан с добри намеренияПървоначално написано от Nam3less3
![]()
Не знам как да го кажа по-просто. Ако Христос съществува и целта му е била да 'спаси' човечеството е постигнал точно противоположния ефект.
Заради "него" и неговото "учение" човешката цивилизация е загубила повече от хилядолетие.
Така наречените "Тъмни векове" ,когато църквата е била на власт (колко учудващо) трябва да се прекръстят на "The dark millennium" или нещо подобно - за повече ефект
И впрочем не се подигравам - просто сте комунисти с комунистически Бог и комунистически идеали
Пък за тези близо един милиард жертви на религиозни войни що нищо не каза ?
Аа ,да - последно - тъй като за разлика от теб не се ограничавам в "познанията" си ще си позволя да ти препоръчам един филм ,който ми пратиха на мен (не че очаквам 1во да го гледаш ,камо ли 2ро - да го разбереш) - казва се Latter days. На моменти не е приятно за гледане (признавам) ,но моралните изводи ,които можеш да си направиш дори от една такава простичка продукция са в пъти по-полезни от цялата ви религиозна система.
Какво да кажа? Това си е човешка работа и такъв е бил периода в историята, ако не беше религия, с нещо друго щеше да се злоупотребява.
Първоначално написано от Nam3less3
Nam3less3 пак затапен и опитва да увърта![]()
True story.
Първоначално написано от bazingaaaa
Още чакам доказателство за това че розовия еднорог не съществува.
Пп.Цялата ти тема е пълна с глупости но не ми се занимава да ги изброявам 1 по 1.
True story.
Глупости могат да пишат само атеистите![]()
Първоначално написано от Nam3less3
А това което което написа не беше ли глупост.
True story.
Да пукна, ако е глупост.Първоначално написано от bazingaaaa
Ако знаеш историята, щеше да знаеш, че в ония времена живота и нравите са били съвсем различни, религията просто е била инструмент за власт, използвана от хитрата църковна олигархия, нямаща нищо общо с добродетелите на християнството.
Изобщо папската държава, религиозните войни и т.н. са нещо сатанинско, и нямат нищо общо с нравите на религията, просто хората са живяли така едно време, дали заради религия, дали заради цвят на кожата, раса, култура и квото и да е си търсят поводи да се обединят на някакъв принцип, за да воюват, властват, владеят и т.н.
Интересно как биха реагирали католоците по цял свят ако им кажеш ,че папата е слуга на Сатаната![]()
В допълнение - тези войни са водени в името на Господ и по негово 'уж' желание. Да ровя ли да търся цитати ?
Ми тооо...таковата...какви чудеса е извършил тоя еднорог ,а ?Още чакам доказателство за това че розовия еднорог не съществува![]()
Пък и кво - да не е пратил Малкото Пони да спаси човечеството ,както Христос.![]()
Е не съм чак такъв човек ,но ако много настояваш ,няма да те спирам.Първоначално написано от Nam3l3ss
Първоначално написано от Auriss
ТОй е пратил малкото си пони да прочисти света от греховете но понеже той е невидим и сина му е невидим и хората просто не са разбрали.
True story.
Не съм чел почти нито един коментар освен първия.Първоначално написано от Ironclad
Библията е написана от пророци. Различни книги и писания свързани в една книга по хронологически ред. Старият Завет са книги за живота на юдеите, а Новият Завет за живота на Исус Христос. Всичко е написано от пророци и от учениците на Исус.
Някой беше написал, че като запали свещичка се чувства някак си пречистен... Това са пълни глупости и втълпявания. Първо никъде в Библията не пише, че трябва да се палят свещи, а това е измислено с комерсиална цел. Или вярваш и следваш правилата в Библията, или не.
Дали съществува Бог или не никой не може да бъде сигурен, докато не умре. Единственото, което ще кажа е, че цялата вселена, цялото съществуване в безпределността на безпределието не е плод на случайност. Ние сме свикнали всичко да смятаме във време, но човешкият ум не е способен да разбере много неща, защото са извън капацитетът ни, извън възможните разбирания. Най-глупавото е да се вярва, че сме плод на една еволюция. Цялата вселена, земята, хората, животните, природата, красотата, симетрията, порядъкът... това не може да е просто една енергия и една случайност. Животът да се е зародил от едно нищо. Няма случайности никога, и НЕ смятайте, че всичко това, което е светът и вселената е това - случайност.
Temet Nosce
벨야카
Учениците на Исус са били вдъхновени от Святият Дух, т.е. все едно са ръководени от Бога в писането.
Да, но физически са хора и те са я написали. Това от кого или какво са били вдъхновени е друга тема. Говорим си за факти. Не успорвам автентичността, нито се присмивам, просто уточнявам, защото колегата беше написал глупост.Първоначално написано от Nam3less3
Temet Nosce
벨야카
Те са написали думите на Христос, а той не е какъв да е човек, така че е прав![]()
Блаблабла нищо не е случайно блаблабла няма случайни неща блаблаблаблабла това не може да е слуайно.
Ако имаш предвид ,че понятието време на практика не съществува - ок. Ще се съглася.Ние сме свикнали всичко да смятаме във време, но човешкият ум не е способен да разбере много неща, защото са извън капацитетът ни, извън възможните разбирания
Но виж - понятията семенна течност ,яйцеклетка ,ембрион ,живот ,смърт са си нещо доста реално. И проблемът в тезата ти е следния - ако душата управлява тялото ,защо какъвто и да било проблем с възприятието от страна на мозъка прави индивида на практика 'мъртъв' ? На практика ако имахме "души" мозъкът щеше да изпълнява ролята на най-обикновен хард диск...а не е така. Дори предпочитанията към сладко/кисело/солено ; дори сексуалната ти ориентация ; дори скоростта ,с която можеш да тичаш се определят от него.
ПС: Понеже твърдиш ,че слчайности няма - искам една историйка да ти разкажа. Тя е за една жена ,която имала три деца и заедно със съпругът си се скъсвала от работа за да може да им осигури образование и собствен дом. Цялото действие се развивало по соц. време тук, в София. Мъжът бил офицер в с-мата на МВР ,а тя - най-обикновена шивачка със средно образование. И така - целият си живот тези хора прекарали в труд и пестене ,за да осигурят бъдеще на децата си. Купили 5 апартамента в София - по един за всяко от децата си ,един за тях и един ,който да дават под наем на старини. Жената била и набожна - нищо че не ходела много по църкви ,винаги почитала Християнските празници подобаващо. И с какво според теб тази жена на 80 години заслужи да почине заради некадърен шофьор в градския транспорт ,който явно не знае какво е странично огледало?
От моя гледна точка - поредният некадърник ,който за съжаление дори остана анонимен и не си получи наказанието.
Но виж от твоя - би трябвало това да е 'съдба' и предначертано от Бог...
Ти би ли простил на баща си ,ако убие майка ти ,за да провери дали ще му простиш..... ? И да - аналогията е достатъчно добра.
Много сте ми противни (адски меко казано) с вашите недорасли и морално осакатени виждания. Ще ви напъне и вас живота и ще видите тогава къде е вашия Бог и колко "полезна" ви е вярата...