Цитирай Първоначално написано от ranieri
ХАХАХААХ Nam3less3 не се излагай , никой не ти бил извадил смислен аргумент Следя раздела от няколко месеца и всеки път чакам с интерес гандалф да ти сипи доволно с големия черпак и ти малоумно с едно изречение да отговориш , даже ми се струва че и сам вече не си вярваш какви глупости пишеш...
И аз следя раздела и мога да ти кажа че Nam3less3 е един от малкото разумно мислещи хора тука, и когато атеистите видят че са безпомощни с аргументи, почват с "храненето".

Цитирай Първоначално написано от djipsito
Много обичам да давам един пример от филма Титаник. Когато кораба потъва, всички тичат да се спасяват по някакъв начин, някои тичат нагоре, за да забавят падането си във водата, а една голяма група от хора се е вкопчила във свещенника (или къвто е там, някво попЕ) и се молят. Кажи ми как тия молитви ще ги спасят и кво очакват, бог да им падне от небето и да ги махне от там ли ?
Смисъла на християнството не е да седим със скръстени ръце и да чакаме Бог да ни дава всичко наготово.Просто нещата, които християнството учи, помагат човек да стане по-добър и извисен, а целта на Бог е именно такава.Човек пак се сблъсква с трудности, но когато е разбрал и приел това, което Христос учи, може да се справи с трудностите по-лесно и любовта на Господ да му дава сили.А който е приел Бог изцяло в сърцето си и Му е посветил целия си живот, може да твори и истински чудеса, но тези хора са рядкост. Но не чудесата и придобиването на свръхсили са целта на християните, а просто да станат по-добри хора, следвайки пътя показан от Бог.

А бог кой го е създал, отговори ми..
Бог е съществувал и ще съществува винаги, това е нужно на човек да знае. Останалото просто не може да бъде обхванато от ограничените ни умове.

Не подценявайте човешкия мозък и въображение..
Доказано е, че Библията не би могла да е измислена от човек. Дадох статия в една друга тема, прочети я.

А църквата като институция действително не е съвършена, но не отричай и ползите от нея. Именно църквата и вярата са съхранили българите като народ през време на турското робство. И както във всяко стадо в църквата има черни овце, но основната й роля си остава-да съхранява Божието слово, да го тълкува и да служи за духовна опора на вярващите. Лично аз като запаля свещичка в черквата, се чувствам някякси пречистен, обновен, а и за много други хора е така.