- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Кога почнахте да..
Искам да питам кога почнахте да взимате креатин? Колко ви бяха кг-тата на базовите упражнения тогава? Запецнахте и не можехте да мръднете нито килограм нагоре за много месеци?
хахаха..странен въпрос..сигурно съм бил 6-7 клас в спортното,тогава почна и креатина,и витамините и аминокиселините,и още доста хапчета ,които така и не разбтах какви савсъщност сега 20 тина години по късно имам представа какви са били
![]()
вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..
Ем ясно,ама на мене ми требва за сила,но просто знам,че имам още доста да качвам,пък и честно казано не знам къв ми е макса на възможностите (кг на базовите упражнения) , все пак някога спира този прогрес и от там нататък...
познатооооооооооооПървоначално написано от navar
![]()
Никога, не смятам и да започвам. Въпрос на личен избор![]()
като прочетох темата помислих ,че ще пита за секс![]()
Започнах след 2 години,когато тежестите вече не мърдаха нагоре.И не бяха особено големи.След като стигнах на лега 55 кг и ту слизах надолу,ту се връщах на тая тежест.Тогава взех и легът не се вдигна много,но другите упражнения литнаха нагоре.Все пак и креатинът не трябва да се предозира,както правят някои.Понеже мускулите засмукват колкото им трябва,колкото е лимитът им и излишъкът не върши работа. Само товари бъбреците и черния дроб.
Макса на възможностите очаквай да го достигнеш на 30-40, ако тренираш редовно.Първоначално написано от DownloadVirus
А имам малък въпрос за вас, с който се надявам да не се отклоним много от темата:
Креатинът (като отделно вещество) вреден ли е? Доколкото знам не е стероид и е напълно легален, освен това молекулите креатин се използват от организма при анаеробните упражнения и обикновено се набавят от месото. А ако не е вреден - тогава не е ли най-добре ако се взима още с първите тренировки?
Като гледам май май си нов а? Нищо ще почетеш-ще се научишПървоначално написано от StringTheoryPracticist
Макса на възможностите, приятелю се достига в диапазона 17-25. Да си видял някой спортист да почва на 20 и на 30 да е шампион? Не казвам ,че няма казвам ,че повечето са млади!
2-ро креатина си е напълно легален! Не е вреден ,ако се използва както трябва,не е стероид има го в тялото и в червеното месо! Не е най-добре щото в началото не знаеш какво да правиш, камо ли добавки да бухаш. Доволен?
Не е въпрос дали е вреден,въпроса е там,че само си гориш козовете,смисъл като почнеш да вдигаш 120-130 от лег за 10-12 повторения и не можеш да качиш повече вземи и тогава би трябвало да ти е от полза,повече от преди..Първоначално написано от StringTheoryPracticist
Еми аз не знам,чудя се,но за сега нито една силова тренировка нямам зад гърба си,само пирамидални правя и такива за хипертрофия 8-12 повторения (за тва сигурно вдигам 70 кг от легПървоначално написано от redbul2
![]()
)
Чудя се дали да взема лятото..Ама не знам,малко рано ми се вижда с тези 70 кг (8 повторения ;d;d)
Е ако исках нещo за секс нямаше да е в този разделПървоначално написано от fatrat
![]()
Дам, знаех, че е легален.
А това за лимита - аз говорех за лимит на маса, който можеш да достигнеш чрез естествен бодибилдинг. А на лимита на масата си се очаква да си някакъв много грамаден. Иначе е нормално, че повечето спортисти са на 19-30, но това е лимит в друг аспект, не в бодибилдинга. Просто не разбрах за кой лимит говорите.
Аз те съветвам да го почнеш! Няма да ти навреди само ще помогне. Не съм чел на горе, но ако не взимаш суплименти по-добре почни Бцаа са на 100% задължителни за всеки един трениращ. А относно кога съм го почнал хмм.. мисля, че бях 11клас Не съм имал затруднения просто реших да го пробвам. И ако си взимаш креатин гледай да е Кре-Алкалин или Креатин Етил Естер може и компромис с Трикреатин Малат. Тия са най-добрите видове, не задържат вода, стабилни са и нямат странични ефекти (не се отделя креатинин).
Виж сега,първо пиша за това,че като го пия си горя козовете,смисъл по-нужен ще ми е по-късно..Второ аз мислех да взема монохидрат..Но не знам,някакви матрица ако е (ТОЧНА МАРКА ИСКАМ) и + това няма такъв филм да не се отделя креатинин,при всички се отделя..Първоначално написано от cetor
Никакви козове на горишефекта няма да му спадне после...той дава сила ти какво очакваш.. че след 1 година ще ти дава повече сила от сега ли....Съотношението е едно и също (някакъв % повече от нормалното) Матриците са хубави съдържат много видове креатин, но това значи и много видове странични ефекти
![]()
креатинин (който е вреден) се отделя при Креатин Монохидрат и Креатин Фосфат за това ти препоръчах другите. А относно фирми Muscle Tech( самоче е скъп) SciTec (евтини и добри матрици) Controlled Labs (нямам особени наблюдения, но гледам, че го купуват доста.)
За това беше споменал Myrth и за това питам,човека разбира и за това не мога да успоря..Първоначално написано от cetor
Но виж сега,прочел съм някаква литература и мога да ти кажа две неща от това,което съм разбрал.Няма значение какъв е креатинът,всички отделят креатинин,когато приемаш креатина,една част се усвоява от организма,друга част е отпадък и това,което организма не използва,става креатинин,който е силно токсичен,за това и трябва да се пие доста водичка с креатина ,горе-долу 100мл вода на 1 грам креатин![]()
Зависи колко стаж имаш в залата.От колко време си на 70 кг,има ли развитие или застой.Първоначално написано от DownloadVirus
Застой от около месец и половинаПървоначално написано от redbul2
![]()
А плюс това ще направя първата си силова и тогава ще си види.. Ако не кача тогава ще взема вероятно..
а моят съвет е ако ще взимаш креатин,нека да е монохидрат
да,напоследък много се шуми около матриците,около етилестера и кви ли не бози още..но май се оказва че всичко е рекламен шум...а определено мускула си има нужда от задържане на водица когато расте..тя не е болка за умиране,и не пречи ,напротив помагаако почнеш да правиш силови тренировки,ще вдигнш килограмите с които работиш,и ще накараш мускула да расте..
но също така смятам че креатина и глутамина са задължителни за всеки ,който се занимава сериозно с вдигане на железа![]()
Радвам се ,че някой споделя мнението миПървоначално написано от navar
.
това мнение е в резултат н апроба-грешка,върху собственото ми тяло и организъм..
Еми значи ще направя силовата тренировка,имам и тема в този раздел,където я описвам,почвам я от Понеделник и ще ви кажа за резултатите още първите 2 седмици..Иначе може тогава от лятото да взема креатин,ама да взимам от тия въглехидрати на прах,витагро ли кво било,да давам толкоз кинти за прост въглехидрат,едва ли..
тези въглехидрати са за хора ,които имат излични пари и малко мозък..
във всеки приличен магазин се продават прости въглехидрати,вършещи същата работа-взимаш глюкоза,фруктоза или декстроза -въглехидрата си е въглехидрат,има 4 ккал,без значение колко гръмко е името му и колко струва,накрая пак се стига до цикъла на Кребс..
така че смятам че 1.80-2.00 лева за кило няма да са ти проблем![]()