- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Раждане
Малко странна тема но пък лично за мен доста интересна надявам се и за други момичета... много ми е интересноо... чуството след като ти истекът водите и от там всяка една секунда... боли ли как е горе долу колко време г/д продължава.. вярно ли е че след раждането не трябва да заспиваш 2 часа ?! многоо ми е интересно и ще съм много благодарна ако някоя майка която е родила скоро би разказала нещо![]()
Ак0 няк0га в живота падна искам да знам,че сЪм скочила,а не че някой ме е бутнал...
Седни пред компютъра някой ден и отвори уикипедия, за да прочетеш това, което те интересува. Защо мислиш, че някоя майка би посещавала секцията за бъдещи такива?
Хубава тема, жалко наистина че никоя майка не би писала тукПървоначално написано от Miglenka
![]()
Ето ти мнението на един баща:
Съдейки по съпругата ми след като ти изтекат водите, не се променя, просто, знаеш, че раждането е започнало. По принцип викаш линейка и лягаш докато дойде.
Боли - не.
Раждането със сигурност боли - колко не мога да ти кажа, но си зависи от теб дали държиш на болка. Имай предвид, че този момент тялото ти бошуват доста хормони и болката не ти е основния проблем.
Нещото което може да стане ако нямаш достатъчно разкритие е да ти сложат хормон, окситоцин, който да предизвика разждане т.е. да оскори процеса - проблем изкуствения окситоцин БОЛИ!!!
След раждането да спиш - няма такова нещо, ако си уморена спи, ако не гушкай си бебока макар, че първите 12-15 часа след раждането не знаеш на кой свят си.
Най-важното е да си слушаш тялото. В Бългатия за съжаление ражданията ако не са уговорени може да имат доста сериозни последици което си е грубо и плашещо. Чувал съм не малко направо страшни истории на познати които са родили в родните АГта.
Честно ако се случи нещо такова със съпругата ми (от историйте в котто се оставят да раждаш сам) мисля, че ще има доста пребити от АГ клиниките.
Aко не можете да пишете на български пишете на език, на който можете - английски, немски, руски, френски, японски и тн.
МОя близка приятелка, която вече е мамче ми разказа всяка една подробност за раждането. С тази разлика, че при нея водите на са изтекли, а са и ги спукали после...Обясни ми, че самото раждане не боли чак толкова, колкото самите контракции....Болки в областта на корема и кръста, дости силни ....Всичко все пак си е индивидуално, нейното раждане специално е минало леко, без много мъки.
Що пък не ? Може да дават съвети на бъдещите (:Първоначално написано от magito023
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥