- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Ако се докаже съществуването на С.....
Хахахахахха...ти викаш на гандалф по-полека с грубостите, а ти можеш така ли...?Първоначално написано от ADMIRALKA14
Самия въпрос показва колко си куха в закачалката за шапки която наричаш глава...!!! Иди се образовай и тогава ми гълчи...
Im back...
^казваш някому да се образова ,а ти самия се изказваш с факти от непроверени източници. Както Зип ти каза - 100% от мозъка си използваме ,не 3-4 ... или 10 ,което число е най-популярно сред фантастите. Различни зони отговарят за различни действия ,оттам и митът ,че като четеш (примерно) използваш само 10 (примерно)
Така е.
True story.
хах...смяташ ли, че щяхме да сме толкова недъгави ако ползвахме 100% ...? а и защо има хора с по-големи способности от останалите...? Това с 100% е пуснато като дезинформация по-късно...То си е очебийно, но....
Im back...
Голяма аргументация, няма що.![]()
Мозъка да не би да е най-перфектната машина на тоя свят, че като използваме 100% да ставаме богове ?Защо някои хора били по-умни като използваме 100% ? Че мозъците на всички хора да не са еднакви бе ?
Не знам защо коменирам изобщо де, аз съм сигурен че не си си направил труда да прочетеш нито една и от двете теории, а си чул по някой от конспиративните форуми 'ама то анунаците са ни намалили капацитета на 3%, че да станем роби, вервайте ми !'. Отвори гугъл, прочети изледванията и пак коменирай![]()
^ к'ви изследвания бе зип? изобщо не е нужно. 5 минути мислене - какво ще стане ако започнеш да си използваш компютъра на 100%, какво ще стане ако започнеш да си използваш мускулите на 100%?
искри, пушек, кръв, лайна и нулева ефективност.
кебап, мозъка не е некво CPU с обща функция, определени центрове се активират за различни неща - като дрискаш се активират едни, като пикаш други, като запомняш трети.
ако искаш да кажеш че хората не използват целия умствен потенциал на който са способни ще си прав - има и глупаци и гений, но това става или с късмет да се родиш такъв или с тренировки - то и аз съм виждал от шаолин да застава един пич на палци на ръце само ама е помпал 20 години за'тва.
има си цена това нещо - ако искаш резултат над нормата трябва да положиш усилия над нормата.
точка
Зип...ти си фейл...за пореден път ти го казвам...става на въпрос не за интелигентност, а за умствени способности...То е като мускула...използваш само част от истинския капацитет...може да използваш много повече...дотолкова, че да се скъсат жилите и мускулните влакна... А и като цяло има доста хора оклчили умсъвени спосоносто, най-често след някакъв инцидент, при адски стрес, съгване и тн...А шаолинците ползват не физическа...а по скоро умствена...но може би не може да се нарече умствена...не е ясно...так Чи, Ки, какви бяха, не помня...попринцип са някакви доста слаби-50 кила и 1.40м , но използвт такива способности...
Im back...
ох, момче. да ти се подигравам ли да те поучавам ли...
погледни поне едно документално филмче за въпросните монаси. интересно е дори само по себе си. само това ще ти кажа че не искам да ставам груб ненужно
И какво предизвиква вашите плесвания по челото...?
Im back...
Може би т'фа, че нЕмоИ вденИ к'Во му гЪлчиШ, пък и няма никой от нЕговото видно селско представителство, да му обЕсни![]()
Spam Team !
"сУфийСко Чадо"
"Нашо моНче "
"Пред винкелО всички сме равни!"
"Баба Диско Парти"!
"Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
"Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
"На бай Тико внук му" -
"Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"
Еми то не е нужно само някой да му обясни...а и да има в какво да тури обясненията...а за съжаление...това е проблем...Първоначално написано от MakaronUduSHvaCH
Im back...
Пф. Запознат ли си с проекта Милуоки (май така се пише на кирилица ;д )? Група деца с родители с невероятно ниско IQ са отделени от тази среда и е положена грижа за интелектуалното им развитие още в ранна детска възраст. Резултатът е IQ 120 средно ,спрямо 85 за деца от същия произход без такива 'грижи'.
Накратко - интелектът зависи адски много от средата.
Докато съм на темата - това не значи ,че няма и генетична предопределеност. Гените от своя страна играят значима роля в това индивидът да се стреми към въпросната интелигентност ,както и да има 'капацитетът' да усвоява знания ,но това е нещо съвсем различно.
Даже и с мен мога да ти дам пример. Разликата между IQ резултатите ми преди и след като реших ,че и Математиката трябва да ми е приоритет са 30 точки. Това ,разбира се, е и доста субективно ,тъй като и възрастта играе някаква роля ,но затова имам още един пример.
Дразнеха ме въпросите в тестовете от типа "кое следва в поредицата" (онези с точки ,кубчета и триъгълници ;д ) и честно казано - справях се 'логически' с доста малък процент от тях.
Та реших да се образовам и да разбера какво изобщо трябва да търси и ... изведнъж станаха невероятно прости ,знаейки какъв ... pattern (не се сещам за думата на български ;д ) да търся.
Това прави тестовете също доста субективни ,но както и да е...
Та това ,което ти обяснявам е ,че не бива да обвързваш 'интелект' с 'използване на мозъка' ,тъй като нямат особено общо. Разликата е в когнитивните процеси ,които протичат ,но няма да те занимавам с лаишките си познания по темата.
Човек НАИСТИНА използва мозъка си напълно. Въпросът е в това дали реализира потенциалът си ,заложен му генетично.
За да не звучи голословно горното - въпросните деца са върнати в училище с 'нормалните' и интелектуалното им ниво постепенно е спаднало до 100. Което би трябвало да ти говори нещо.
PS: Много си тъп ,а те и мързи да четеш
Хах...Първо зависи от генната предразположеност...от калпав материал не може да се пръкне нещи качествено....второ зависи от средата...а по-конкретно - даскалото...Сегашното даскало ни вкарва всички в един обор...ако хората се развиват всестранно, даскалото ни прави еднакви, безлични и нереално оценени в действителност(не, не съм двойкаджия...дори стипендийка `зиам)...има един вид учлилища които развиват потенцяла така както трябва...мисля, че се наричаха "Волфдорски училища"...Ако си заинтересован ( в което силно се съмнявам) потърси...
А отностно IQ теста...също съква ( не, нямам нисък резил)...има един който е доста по-реалистичен...той е нов...засега...трябва да видя името му как беше...
И аз ти говоря за способноста...не за използването...
Im back...