.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 65 от общо 65
    Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ADMIRALKA14

Цитирай Първоначално написано от ADMIRALKA14
    Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica

Само едно ще кажа - използваш 3-4% от мозъка си!!!!!!!!!!!
    Жалко, че ти и тези 3-4% ги нямаш.
    Хахахахахха...ти викаш на гандалф по-полека с грубостите, а ти можеш така ли...?
    Самия въпрос показва колко си куха в закачалката за шапки която наричаш глава...!!! Иди се образовай и тогава ми гълчи...
    Im back...

Мега фен
    ^казваш някому да се образова ,а ти самия се изказваш с факти от непроверени източници. Както Зип ти каза - 100% от мозъка си използваме ,не 3-4 ... или 10 ,което число е най-популярно сред фантастите. Различни зони отговарят за различни действия ,оттам и митът ,че като четеш (примерно) използваш само 10 (примерно)

Фен
    Град
    Pasadena, CA
    Така е.

True story.

хах...смяташ ли, че щяхме да сме толкова недъгави ако ползвахме 100% ...? а и защо има хора с по-големи способности от останалите...? Това с 100% е пуснато като дезинформация по-късно...То си е очебийно, но....
    Im back...

Мега фен Аватара на ZipFail
    Голяма аргументация, няма що.

Мозъка да не би да е най-перфектната машина на тоя свят, че като използваме 100% да ставаме богове ? Защо някои хора били по-умни като използваме 100% ? Че мозъците на всички хора да не са еднакви бе ?

Не знам защо коменирам изобщо де, аз съм сигурен че не си си направил труда да прочетеш нито една и от двете теории, а си чул по някой от конспиративните форуми 'ама то анунаците са ни намалили капацитета на 3%, че да станем роби, вервайте ми !'. Отвори гугъл, прочети изледванията и пак коменирай

^ к'ви изследвания бе зип? изобщо не е нужно. 5 минути мислене - какво ще стане ако започнеш да си използваш компютъра на 100%, какво ще стане ако започнеш да си използваш мускулите на 100%?

искри, пушек, кръв, лайна и нулева ефективност.

кебап, мозъка не е некво CPU с обща функция, определени центрове се активират за различни неща - като дрискаш се активират едни, като пикаш други, като запомняш трети.

ако искаш да кажеш че хората не използват целия умствен потенциал на който са способни ще си прав - има и глупаци и гений, но това става или с късмет да се родиш такъв или с тренировки - то и аз съм виждал от шаолин да застава един пич на палци на ръце само ама е помпал 20 години за'тва.

има си цена това нещо - ако искаш резултат над нормата трябва да положиш усилия над нормата.

точка

Зип...ти си фейл...за пореден път ти го казвам...става на въпрос не за интелигентност, а за умствени способности...То е като мускула...използваш само част от истинския капацитет...може да използваш много повече...дотолкова, че да се скъсат жилите и мускулните влакна... А и като цяло има доста хора оклчили умсъвени спосоносто, най-често след някакъв инцидент, при адски стрес, съгване и тн...А шаолинците ползват не физическа...а по скоро умствена...но може би не може да се нарече умствена...не е ясно...так Чи, Ки, какви бяха, не помня...попринцип са някакви доста слаби-50 кила и 1.40м , но използвт такива способности...
    Im back...

ох, момче. да ти се подигравам ли да те поучавам ли...

погледни поне едно документално филмче за въпросните монаси. интересно е дори само по себе си. само това ще ти кажа че не искам да ставам груб ненужно

И какво предизвиква вашите плесвания по челото...?
    Im back...

Фен Аватара на MakaronUduSHvaCH
    Град
    мЕДЕН рУДНИк квЪртал "жИлязКовУ"
    Може би т'фа, че нЕмоИ вденИ к'Во му гЪлчиШ, пък и няма никой от нЕговото видно селско представителство, да му обЕсни
    Spam Team !
    "сУфийСко Чадо"
    "Нашо моНче "
    "Пред винкелО всички сме равни!"
    "Баба Диско Парти"!
    "Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
    "Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
    "На бай Тико внук му" -
    "Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"

Цитирай Първоначално написано от MakaronUduSHvaCH
    Може би т'фа, че нЕмоИ вденИ к'Во му гЪлчиШ, пък и няма никой от нЕговото видно селско представителство, да му обЕсни
    Еми то не е нужно само някой да му обясни...а и да има в какво да тури обясненията...а за съжаление...това е проблем...
    Im back...

Мега фен
    Пф. Запознат ли си с проекта Милуоки (май така се пише на кирилица ;д )? Група деца с родители с невероятно ниско IQ са отделени от тази среда и е положена грижа за интелектуалното им развитие още в ранна детска възраст. Резултатът е IQ 120 средно ,спрямо 85 за деца от същия произход без такива 'грижи'.
    Накратко - интелектът зависи адски много от средата.
    Докато съм на темата - това не значи ,че няма и генетична предопределеност. Гените от своя страна играят значима роля в това индивидът да се стреми към въпросната интелигентност ,както и да има 'капацитетът' да усвоява знания ,но това е нещо съвсем различно.
    Даже и с мен мога да ти дам пример. Разликата между IQ резултатите ми преди и след като реших ,че и Математиката трябва да ми е приоритет са 30 точки. Това ,разбира се, е и доста субективно ,тъй като и възрастта играе някаква роля ,но затова имам още един пример .
    Дразнеха ме въпросите в тестовете от типа "кое следва в поредицата" (онези с точки ,кубчета и триъгълници ;д ) и честно казано - справях се 'логически' с доста малък процент от тях.
    Та реших да се образовам и да разбера какво изобщо трябва да търси и ... изведнъж станаха невероятно прости ,знаейки какъв ... pattern (не се сещам за думата на български ;д ) да търся.
    Това прави тестовете също доста субективни ,но както и да е...

Та това ,което ти обяснявам е ,че не бива да обвързваш 'интелект' с 'използване на мозъка' ,тъй като нямат особено общо. Разликата е в когнитивните процеси ,които протичат ,но няма да те занимавам с лаишките си познания по темата.

Човек НАИСТИНА използва мозъка си напълно. Въпросът е в това дали реализира потенциалът си ,заложен му генетично.

За да не звучи голословно горното - въпросните деца са върнати в училище с 'нормалните' и интелектуалното им ниво постепенно е спаднало до 100. Което би трябвало да ти говори нещо.

PS: Много си тъп ,а те и мързи да четеш

Хах...Първо зависи от генната предразположеност...от калпав материал не може да се пръкне нещи качествено....второ зависи от средата...а по-конкретно - даскалото...Сегашното даскало ни вкарва всички в един обор...ако хората се развиват всестранно, даскалото ни прави еднакви, безлични и нереално оценени в действителност(не, не съм двойкаджия...дори стипендийка `зиам)...има един вид учлилища които развиват потенцяла така както трябва...мисля, че се наричаха "Волфдорски училища"...Ако си заинтересован ( в което силно се съмнявам) потърси...
    А отностно IQ теста...също съква ( не, нямам нисък резил)...има един който е доста по-реалистичен...той е нов...засега...трябва да видя името му как беше...
    И аз ти говоря за способноста...не за използването...
    Im back...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си