Стига да имаш акъла, не е от голямо значение дали ще си в залата или навън.

Download, дали ще ходиш в залата или на спортната площадка, не винаги опира до това, кое ти харесва повече. Картата ми за фитнес е колкото два наема. Има наблизо фитнеси, но лост и успоредка има точно от двете страни на блока ми. Ако реша да давам пари за спорт, ще избера нещо друго и ще продължа със стрийт фитнеса, защото ще ми е достатъчен. Не искам да се занимавам прекалено сериозно и това ми стига, защото уча, пиша, рисувам, излизам, тренирам друго, трябва да мисля за работа, пътувам, пресмятам си финансите, други неща изникват, а и просто нямам желание да му отделям толкова внимание колкото преди. Картата за залата не винаги ми е в джоба, а площадката винаги би ме приела на драго сърце.

Фитнесът може да предлага по-бързи резултати, но за този, който бърза и залата няма да е достатъчна.

Не знам дали в тази тема беше, но имаше един коментар, че лостаджиите не са разбирачи. Рядко ще видиш някой на площадката да ти дава акъл. Във фитнеса всеки се бута да ти обясни, кое как се прави и колко се клатиш, и как упражнението, което правиш е за друг мускул. Лошо си ги комбинирал, недей по толкова повторения, сложи повече килограми, сложи по-малко. По стените има огледала, а срещу огледалата - армия от комплекси. Когато искаш да се видиш, дали изпълняваш упражнението правилно, трябва да надничаш над раменете на 4-5 човека, които са си резервирали места на първият ред и ще останат дори след представлението.

И това, че лостаджиите са слаби, но релефни е мит. По-малко от тях взимат добавки и химия, но ги има и пичовете по 100+ кила в добра физическа форма.

Всеки прави избора сам за себе си, къде да тренира. Същото е като да питаш, кое бойно изкуство е най-добро. Хората искат програма и критика към нея, подхождайте обективно и карайте по въпроса! Не е нужно всяка тема да забива в странични спорове, вместо да се съветваме.

По темата: По стрийт фитнес програма не съм тренирал, но законите в залата важат и тук. Повторенията се определят от тежестите, а не се спира, просто защото си стигнал 10, а можеш още. Когато нещо стане прекалено лесно, търсиш разнообразие в упражненията. Ако имаш желание, можеш и тежести да прикачваш и тогава нещата влизат под по-голям контрол.

Подбираш упражненията, така че да напрягаш достатъчно всички мускулни групи. При стрийт фитнеса (и в залата, но там идва от само себе си) е важно да усещаш натоварването и съзнателно да напрягаш конкретните мускули. Няма пълна изолация, но с акъл и мускулна памет можеш да използваш пълноценно всички мускули, участващи в упражненията.