.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Hybrid View

Към учениците /или вече бивши ;d/ на НПМГ..малко помощ?

Здравейте!Искам да разбера колко от вас учат в НПМГ,София? Моля ви всички,които сте там,бихте ли ми помогнали малко?Според вас как е нивото там? Добро ли е училището като цяло - всмисъл,хубаво ли е,поддържано ли е,има ли достатъчно обурудване (например по химия,всичко ли си имат) и най-вече,как намирате учителите и обучението?Най-много ме интересуват предметите химия,биология и английски дали са добре преподавани,особено за английския.Много ми е важно да разбера за нивото на езика,защото искам да кандитатствам в НПМГ с профил химия,но също исках и в 1 АЕГ,та ако ще жертвам езиковата,поне да уча добър английски с химията. Не знам дали ще разберете,но все пак..моля за сериозни отговори обаче
    What is the right thing to do,when you realize you don't belong to anything around you? Face the problem? Or just run away?! .. [авторско]

По-добре влез в АЕГ, защото лично съм ходил в НПМГ и честно казано не съм особено добре впечатлен. Най - добре ела в 91 НЕГ.

Ами и аз мислех за НЕГ,обаче бала си е висок и не знам дали имам шансове..пък и аз много не искам немски..но в краен случай с немски и английски пак съм доволна А още някой да има от НПМГ - ходил,учил или все още учещ там? Важни са ми всякакви мнения,защото не мога да реша кое искам повече - език или биологията с химия и искам да знам базата на училищата и изобщо всичко полезно
    What is the right thing to do,when you realize you don't belong to anything around you? Face the problem? Or just run away?! .. [авторско]

Мега фен
    За НПМГ не мога да кажа нищо, но понеже искаш всякакви мнения: Ако избираш паралелка Биология/Химия/Физика и т.н. то ти ще учиш съответните предмети (или профилния). Ще имаш часове по съответният желан език, но часовете по профил предмета ще са повече и профил-предметът ще е с най-голяма тежест. Разликата спрямо езикова гимназия е много голяма. Още нещо - прецени много добре какво искаш да учиш, за да не съжеляваш после. Също така, НПМГ подготвят изключително добри биолози (някой от най-добрите в страната) съдейки по участията им в национални олимпиади.

Ако питаш за личното ми мнение: запиши език, ако ти върви. Ако можеш да учиш и виждаш потенциал в себе си - запиши се с природни науки.

Ами то честно и аз не знам.Обожавам езиците,най-вече английския,затова много ми се искаше в английската,но химията и биологията много ми вървят.Всъщност заради химията се замислих първоначално за НПМГ,защото от олимпиадата тази година имам предимство с кандидатстването там и затова.Но и езиците си ми вървят,не се самоизтъквам,но мисля,че английския ми е достатъчно на ниво за АЕГ.Точно това е проблема,две гимназии,и двете хубави,но и двете ме оставят да се колебая какво да избера.Защото с профила,който искам на по-късен етап ще съм много добре подготвена за следване на медицина.А от АЕГ като завърша после какво? Точно тука е момента,в който НПМГ ми се струва по-добре.
    Вече и аз не знам,толокова ми е приятно говоренето,слушането и писането на английски..и като знам,че ако вляза в езиковата,в 9-ти клас ще започна с предмети на английски направо не мога да преценя.Точно и затова питам,за да имам база за сравнение поне в нещо като обстановката - защото с предметите и профилите няма начин да сравня.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си