.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20
    Мега фен Аватара на Concussion

Възможно ли е...

Добре, да приемем, че има Бог... Възможно ли е извратената идея за Ада и Огненото езеро да е измислена от хората с цел манипулация и заблуда на човечеството и всъщност никъде в Текстовете да не е казано, че и хората, които са грешни и не повярват в Бог ще отидат там? Всъщност, нали това място е приготвено за сатана и ангелите му? Не е ли извратено ... Бог те създава, без да искаш, като свое творение, но ти имаш своите душа и чувства. И ако не повярваш в него отиваш на вечни мъки? Това е гадно, ужасно и извратено!!! Нали Бог би трябвало да е любов?!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Това е символизъм.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Да, това е истината

Еми религиите са създадени за контрол и манипулация...съвсем логично можеш да достигнеш до извода, че и това е със същата цел.
    Im back...

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Еми религиите са създадени за контрол и манипулация...съвсем логично можеш да достигнеш до извода, че и това е със същата цел.
    Целта на религията е духовно усъвършенстване и да даде нравственост на човека, за да е твърд и да се справи добре и чисто в живота и да устоява на трудностите, без да върши зло, другото са глупости. Всяко нещо може да се използва за манипулация, стига някой хитрец да реши.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Целта на религията е духовно усъвършенстване и да даде нравственост на човека, за да е твърд и да се справи добре и чисто в живота и да устоява на трудностите, без да върши зло, другото са глупости. Всяко нещо може да се използва за манипулация, стига някой хитрец да реши.
    Попа по време на пости: "Ти не ме гледай какво правя(нагъвайки суджуци), слушай ме какво ти говоря"...
    А и също дава страх...че да сме смирени и неуки, иначе оня от облаците ще ни накаже!
    А аз като съм атеист, защо до сега като е имало проблеми(и леки, и тежки) винаги съм бил хладнокръвен, спокоен и без трудности се справям...А твърдо не вярвам!!! ?????
    Инак само за това е създадена - контрол!
    Im back...

Мега фен Аватара на ZipFail
    Кюфте, стига си генерализирал. Говориш в множествено число и после даваш за пример християнството, все едно то обобщава всички религии.

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Кюфте, стига си генерализирал. Говориш в множествено число и после даваш за пример християнството, все едно то обобщава всички религии.
    Къде в моите думи става на въпрос само за християнството, а аз съм написал глобално и съм сгрешил...?
    Im back...

Попа по време на пости: "Ти не ме гледай какво правя(нагъвайки суджуци), слушай ме какво ти говоря"...
    Тук.

Тук.
    Е тука трябва да си слабист, че да си помислиш, че става на въпрос за хиндуизъм...
    Im back...

ВЕРНО ЛИ ??? Тогава защо говориш ГЕНЕРАЛНО за всички религии ?

ВЕРНО ЛИ ??? Тогава защо говориш ГЕНЕРАЛНО за всички религии ?
    Еми попринцип защото всички са с една цел и създадени от "едни"...
    А това с попа беше просто пример за християнството...
    Im back...

А можеш ли да ми изброиш повече от 10 религии и основните им вярвания без да гледаш в Гугъл ? Голям си разбирач и на тая тема, без да имаш елементарни знания..

Шивача не е нужно да е зашивал всички облекла, за да се каже, че може да шие!
    А и ако се напъна ще ти кажа...ама и езични разбира се...
    Im back...

Да, ама за да даваш такива изводи, означава че имаш някви познания по темата..нещо което при теб явно не важи

А шивача трябва ли да знае какво е игла например ??

Да, ама за да даваш такива изводи, означава че имаш някви познания по темата..нещо което при теб явно не важи

А шивача трябва ли да знае какво е игла например ??
    По коя тема да имам познания...?

Стига се прави на забавен...не ти се получава...
    Im back...

Аз с олигофрени отказвам да споря. Дори не си помниш сам аргументацита и трябва аз да ти я разяснявам. Мощен игнор от тук нататък и чакам поредния бан..

Аз с олигофрени отказвам да споря. Дори не си помниш сам аргументацита и трябва аз да ти я разяснявам. Мощен игнор от тук нататък и чакам поредния бан..
    Просто не мога да се затормозявам да помня незначителни неща!
    Или просто проявяваш признак на слабост(не за пъри път)...
    Im back...

Хахахах да това е самата истина.Всичко е една конспирация с цел манипулиране,докато самата истина се пази в тайна.
    - Никой не може да ти каже къде отива,а само къде се надява да стигне . (:

Мега фен

Re: Възможно ли е...

Цитирай Първоначално написано от Concussion
    Добре, да приемем, че има Бог... Възможно ли е извратената идея за Ада и Огненото езеро да е измислена от хората с цел манипулация и заблуда на човечеството и всъщност никъде в Текстовете да не е казано, че и хората, които са грешни и не повярват в Бог ще отидат там? Всъщност, нали това място е приготвено за сатана и ангелите му? Не е ли извратено ... Бог те създава, без да искаш, като свое творение, но ти имаш своите душа и чувства. И ако не повярваш в него отиваш на вечни мъки? Това е гадно, ужасно и извратено!!! Нали Бог би трябвало да е любов?!
    можеш да се изпатиш само ако си духовник/вярващ, който вярва в/се кланя на/служи на друг бог/господ вместо само в/на Истинският(-те), или който върши верческо/духовно беззаконие, също така не е безопасно да се причинява зло на други хора/одушевени

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си