- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Пари = щастие?
Не съм сигурна дали това е подходящия раздел за подобна тема, но ми се стори удачен. И така, според вас кое НЕ може да се купи с пари? Аз оставам с впечатлението, че и любов се купува вече...![]()
![]()
Слагам началото със ЗДРАВЕ
![]()
No more hopophobia ! Love is love
да ама истинската любов е безценнаПървоначално написано от Alexislee
незабравими моменти с истински приятели не можеш да си купиш ;]
Женско съм
Ако приятелите ти те използват, заради парите ти, може да се заблуждаваш, че моментите са уникални и да си мислиш, че ще са с теб завинаги, а всъщност да се залъгваш сам..Първоначално написано от zooyork
Не, не поне не и истинско щастие.Но според мен да си чичко по на 50 години, само защото има пари не е редно. Да, ще ти купува всичко, което искаш, но ще бъдеш ли щастлива?
Общо взето са равни тея 2те..
☆ Addicted to Addictions
Думата любов толкова се е изтъркала и всички подразбират съвсем различни неща. 1. Любов - да се смееш, да си щастлива от това, което прави човека за тебе, да ти тупти сърцето и да те свива стомаха като мислиш за човека, това не може да се купи 2. секс, щастие от организираната екскурзия до не знам си къде - остров да речем, че ти праща спато и затова му се усмихваш, това може да се купи![]()
Въздух...
Неща като палачинки може да се купят, затова сега ще си поръчам едни...ами иначе мисля, че всичко може да си купиш![]()
![]()
Който си мисли, че щастие не може да се купи с пари, не знае къде е магазина![]()
Щастието не е някаква константа, тва са моментни състояния на духа, които си зависят от самия човек. То зависи от самата настройка на човек към живота и към събитията, а тая настройка няма как да си я купиш с пари. Така мисля аз, защото за мен това е щастието - състояние на духа.
Ако вече щастието се разглежда като синоним на нещо материално, което може да те забавлява, тогава то е равно на пари.
ако се разболееш от някаква болест и ти е нужна операция в чужбина за 10 000 лв примерно? няма ли пак парите да те направят щастлив?Първоначално написано от Alexislee
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
А ако се разболееш от нелечима болест, например СПИН чрез преливане на непроверена за зарази кръв примерно..какво те оправя тогава? Няма нищо гарантирано...Първоначално написано от cunt
Акъл ще кажа, понеже тия хартиики много почват да промиват мозъците на някои хора.
С пари нищо не можеш да си купиш освен дрехи, коли, къщи и всякви такива материални неща. Да може да имаш ''приятели'' които са с теб заради парите ти , но това не са приятели Приятелите са за да те подкрепят,разбират и обичат въпреки това което си и което правиш.Не може един човек които е с теб заради парите ти да ти е приятел най малкото защото той винаги ще е на твоето мнение защото ще го е страх да не те убиди и да не стане така че повече да не му се обадиш....
За любов да не говорим дори да си с някого заради парите му щастието ще е до време когато разбереш че живота не е само пари Любовта е най-хубавото нещо на света тя определено не се купува А вразката с човек когото не обичаш ще е отвратителна няма да усещаш подкрепа любов страст и най-вече щастие ... струва ли си заради парите,които няма да знаеш за какво да похарчиш![]()
![]()
![]()
За да си истински щаслив ти трябва любов, приятели, забавления и удовлетворение от себе си ако постигнеш нещо и работиш това което искаш парите сами ше дойдат (но няма да стане както при повечето българи,които нямат висше и се оплакват че няма работа и пари изключваме кризата).Но здравето е най-важно защото без него не можеш да имаш нищо от горе посочените.![]()
Всичко нематериално - доверие, приятелство, разбиране, любов, уважение, симпатии... Банално, но факт.![]()
Ако искаш да си щастлив - бъди.
Не съм съгласна само с подчертаното. С много неща се свиква.Първоначално написано от miminko
Заставам плътно зад това мнение.Първоначално написано от montana6
Някои от най-щастливите хора, които познавам са без пукната стотинка в джоба. Просто винаги намират на какво да се зарадват и гледат от забавната страна на всяко нещо. Има хора с ужасно тежки проблеми, които се усмихват. Има и хора с идеален живот, които реват и се самосъжеляват за глупости.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
винаги съм смятала,че парите=щастие ... я си представете.. нямате и 1 лев да се почерпите ти и твоята най-най-най-добра приятелка..и другият вариант... имате толкова пари,че обаждаш й се по телефона..ходи ли ти се на почивка на Хаваите примерно... има разлика сякаш (; колкото и материалистично да звучи парите са доста важни.. не може да нямаш пари да се нахраниш,дори и най-добрите приятели да имаш,животът би бил много лош ..
Можеш да си купиш всичко но не и любов.. Можеш да си купиш секс но не и любов .. защото парите не могат да накарат сърцето да обича, можеш да си с някой човек, които го интересуват парите ти и да се прави, че те обича но едва ли това е истинската любов.. Прост пример.. точно тази вечер приятеля ми говореше за едно друго момче, че има Х5 и има приятелка и каза "И аз да имам Х5 всички щяха да са след мен", а аз чисто и просто му казах, че аз се влюбих в него дори когато нямаше кола, когато в студените нощи се разхождахме и бяхме сгушени един в друг.. Затова парите са просто средство за преживяване на нещата за едни или просто забавление и удоволствие за някой..
Дали някой ден сърцето ми ще престане да се опитва да изкочи от гърдите ми всеки път, когато ме докоснеш ?
"С пари можеш да си купиш къща, но не и дом. Можеш да си купиш легло, но не и сън. Можеш да си купиш часовник, но не и време. Можеш да си купиш книга, но не и знание. Можеш да си купиш положение, но не и уважение. Можеш да си платиш за лекар, но не и за здраве. Можеш да си купиш живот, но не и душа. Можеш да си купиш секс, но не и любов. "
Има хора, които са доста егоистични, на тях не им трябва любов, ами само пари и власт, което е тяхното щастие.
Заради това за някой хора парите са инструмент за щастие, други стават роби на парите(ако са твърде алчни), а трети ги ползват по предназначение.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
“Всичко се купува с пари, а това което не може- с много пари”
За да купиш нещо, трябва да иска някой да ти го продаде.Първоначално написано от ARDE
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
В тинейджърската възраст парите може би не са от голямо значение. Най-важното сега за нас е да сме обичани, да сме сигурни в половинката до себе си и да имаме поне едно истинско приятелско рамо.
Както казах.. парите не са важни. Нас в момента не ни интересува, че след няколко дни излиза сметката за тока, за водата, за кабелната, за интернета, за телефона и за всичко останало. Не ни интересува гражданската, винетката, горивото за колата. Не трябва да отделяме от парите си за да купим ядене за цяло семейство. Въобще единствените неща, които са ни в главата са любов и приятелство. За това и парите за нас не са важни.
Но я си представете, че имате семейство. Детето ви е ученик, а вие нямате пари за да му купите един кроасан за училище. Детето ви иска да ходи да следва в друг град или в чужбина, а вие нямате пари да го изпратите. Нямате пари да си платите сметките или наема на апартамента. Това живот ли е?
Парите според мен купуват сигурност!!
Това, че човек има пари, не означава че трябва да си прахосва по дрехи, телефони, бижута и глупости. Това, че човек има пари, за мен, значи, че този човек е сигурен, че каквото и да стане, той ще може да се справи! Ако се нуждае от спешна операция - той ще има пари! Ако колата се повреди по време на път - той ще има пари! Ако детето му иска нещо - той ще има пари!
И спря да се върти за миг земята..