.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 26

Нормално...или не съвсем?

Здравейте! Аз съм момиче - вече тийнейджърка, сериозна и отговарна. Уча си редовно, изкарвам хубави оценки, занимавам се с извънкласни дейности, не пия, не пуша, не се събирам с неподходящи компании... Е, не казвам че съм перфектна, имам си и аз недостатъци (навярно не малко). Проблема е, че макар че съм дете за пример, баща ми се държи с мен като с 5-годишна. Става ми много обидно, защото ми няма никакво доверие и често пъти плача заради това.
    1. Когато излизам, половин час преди това ме разпитва къде ще ходя и какво ще правя, а като се прибера случвало се е да ме пита дори по кои улици съм минала.
    2. Няколко пъти се е случвало да ме следи.
    3. Често ме подушва, за да провери дали случайно не съм пушила.
    4. Ако например ми падне батерята на телефона, се обажда на някоя приятелка, с която съм, за да се увери че наистина съм там.
    5. Постоянно ми следи и контролира джобните и ми иска сметка и за най-малкото.
    6. Когото получа СМС и съм около него, ми дърпа телефона от ръцете и ми гледа съобщението, дори преди аз самата да съм го видяла.
    7. Ако например да речем трябва да отида на училище за втория час, звъни на класната, за да се увери, че наистина е така.
    8. Крещи ми, дори когато не съм виновна, никога не ме изслушва нормално, обвинява ме за всичко.............
    Не знам дали това е нормално родителско поведение, но имайки предвид връстниците си и техните родители ми става много тъжно. Случвало се е понякога да ме удря, а това вече е прекалено. Просто искам малко повече свобода, аз сама мога да преценявам какво е добро за мен и какво не. Не мога да разбера как до го накарм да ми има повече доверие и да спре да ме тормози така!

Град
    София
    Еми кофти...И наще ми нямат доверерие.В последните 2 седмици ме набедиха,че съм хероинов наркоман,наркодилър,пушач и кво ли още не,само защото се прибирам към 10 вечерта(винаги съм около нас по тва време )Но те поне може би имат някакво основание,щото се е случвало да се издънвам...
    DaughterOftheDevil
    CherryBell13 <3
    icebullet14 <3

Голям фен Аватара на mMemories
    Град
    MaiNa TowN
    Говори с него обясни му че вече не си на 5 и че ще трябва да свиква с това. Кажи му че не ти е приятно да следи всяка твоя стъпка още по малко да звъни на приятелите ти и да ти чете смс-ите....,

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    Ами кво да ти кажа... Предвид времената, които настанаха може би е нормално да те държи изкъсо, защото се притеснява за теб. И с мен едно време се държаха горе-долу по същия начин. Е, телефона не са ми следяли и на приятелите ми чак не са звъняли, но другите неща (без удрянето) и нашите ги правеха. Почти всички родители са така. Мен дори и сега си ме разпитват преди да изляза някъде и ме карат да им звънкам като стигна или поне да им кажа кога ще се прибера. Един ден като станеш родител ще видиш какво е и че и ти ще бъдеш същата
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Мега фен Аватара на xoxi
    На колко си?
    И спря да се върти за миг земята..

Цитирай Първоначално написано от xoxi
    На колко си?
    - на 15 години.

Най-ме шашна това със следенето и смсите. Е баща ти трябва да разбере, че имаш нужда от лично пространство и не си малка и можеш и знаеш как да се грижиш за себе си. Може би и ти няма пълно доверие. На 15 си (колкото мен) и предполагам знаеш как се водят сериозните разговори - обясни всичко на баща ти и не се нерви, за да няма излишни драми.
    Кажи му също така и че осъзнаваш и се радваш на загрижеността му, но прекалява.
    Успех, баща ти трябва да знае, че си тинейджърка и, че знаеш как да се грижиш за себе си.

Леле.. И аз съм в същото положение, та няма кой знае какъв съвет да ти дам, но.. говорете си, говорете си и пак си говорете. Седни и му обясни всичко. Успех.

Светът е опасен.Просто те обича и е загрижен малко повечеПоговори с него и му кажи тези неща ,които написа тук.Успех!

Момче съм!

Всеки родител си има своите плюсове и минуси.Явно баща ти е от онея по-загрижените бащи ,които се интересуват къде е, с кой е и какво прави дащеря му.Е досадно е ..разбирам.Аз също съм на 15,случвало се е майка ми да ми проверява смс-ите ,когато ми е изключен телефона да се обажда на някоя моя приятелка,да ми няма доверие.Разбирам я,толкова много глупости съм правила и за това я оправдавам.Можеш да го преодолееш ,не му обръщай внимание,не придавай чак такава значение на това.Нали нищо не криеш от него.Все някой ден ще разбере ,че има нормална дъщеря и няма да е нужно цялото това следене и тн.Но да ти кажа за добро е,все някой ден и ти ще направиш някоя глупост(нормално все още си на 15,има още много време докато станеш на 18/19 ,че да можеш да мислиш трезво както се казва) и за това е баща ти по някакъв начин да не допусне да направиш тея грешки ,които е нормално да правиш на тая възраст.На майка ми до толкова и е писнало от мене ,че вечее нз :Д Хубаво е ,че ми дава да пуша от време на време ,да пия и тн.

Мега фен Аватара на horacio
    Град
    Кофаландия
    Радвай се, че изобщо се интересува от теб. Защото някои бащи (като моя) и пет пари не дават за децата си. Вярно, че е малко прекалено държанието му. Намери някак си да се докажеш пред него, че може да ти има доверие. Майка ми ми има пълно доверие, въпреки, че не знам с какво съм го заслужила (иначе и аз съм на 15)

Защото си перфектна.
    The time's for sobieski

Как издържаш ?! . .
    Майка ти и баща ти разделени ли са ? Ако да, на твое място си вземам куфара и се изнасям от къщата на това маникално копеленце ! Направо се вбесих докато ти четях разказа, а това не се случва лесно . .

Супер фен
    Град
    Germany
    Цитирай Първоначално написано от Dannue
    Как издържаш ?! . .
    Майка ти и баща ти разделени ли са ? Ако да, на твое място си вземам куфара и се изнасям от къщата на това маникално копеленце ! Направо се вбесих докато ти четях разказа, а това не се случва лесно . .

Това 'маниакално копеленце' все пак е баща й,и прави всичко това за нейно добро,само че малко прекалява с грижите.Както те посъветваха по-горе поговори с него и се надявай да те разбере.Докажи му че си такава,каквато се описа в първото ти мнение и няма за какво да се притеснява толкова.

Цитирай Първоначално написано от ch0c0late44
    Как издържаш ?! . .

Това 'маниакално копеленце' все пак е баща й,и прави всичко това за нейно добро,само че малко прекалява с грижите.Както те посъветваха по-горе поговори с него и се надявай да те разбере.Докажи му че си такава,каквато се описа в първото ти мнение и няма за какво да се притеснява толкова.
    Така ли? Аз пък мислех, че е частен детектив, на който му е платено да следи всяка нейна стъпка, не, че е баща й ?

Мега фен Аватара на horacio
    Град
    Кофаландия
    Как издържаш ?! . .

Така ли? Аз пък мислех, че е частен детектив, на който му е платено да следи всяка нейна стъпка, не, че е баща й ?
    Кво право имаш ТИ да обиждаш баща й?
    Направо се вбесих, докато ти четях малумния коментар, а това не се случва лесно...
    nigga stole my bike

Голям фен Аватара на VampireLover3
    Град
    Варна *
    Според мен пък не е нормално да те държи толкова изкъсо. Поговори с него и му обясни, че вече си достатъчно голяма и можеш да разсъждаваш и няма смисъл да прави всичко това. Ако на мен някой ми вземе телефона когато получа смс и то преди аз да съм го прочела най-много да се развикам това си е лично нещо и дори родителите ти нямат право да го четат. А да не говорим за следенето.

Това е много гадно.Мога само да си представям какво ти е.Нашите ми имат пълно доверие, макар че не знам с какво съм го заслужила.Баща ти няма правото да ти чете СМС, да те удря или да ти крещи без причина.Ти си човек, а всички хора имаме нужда от лично пространство.При положение че си примерна ученичка, не правиш глупости, не пиеш, не пушиш, не го лъжеш аз не разбирам защо трябва да е толкова краен, чак да те следи.Звучи сякаш няма собствен живот и само се рови в твоя.Поговорете, кажи му колко ти е гадно.С майка ти разведени ли са?Тя знае ли, че е толкова вманиачен?Това не е нормално.Ако не иска да те разбере - изключваш телефона когато си около него, не се впечатляваш когато ти се кара без да си виновна, защото НЕ СИ виновна, може дори да се движиш с градски транспорт, защото ме съмнява да хукне след рейса

Цитирай Първоначално написано от horacio
    Как издържаш ?! . .

Кво право имаш ТИ да обиждаш баща й?
    Направо се вбесих, докато ти четях малумния коментар, а това не се случва лесно...
    Имам право да говоря каквото си искам. (: Айде, приятен ден . . Дървен филсоф. .

Еми ще трябва да потърпиш още 1-2 годинки.

Град
    София
    Според мен просто се притеснява за теб,нормално е макар и малко да прекалява.

Нормално е родителите да се притесняват за своите деца,но ако аз бях в твоето положение нямаше да изтърпя още много..обесни му,че вече не си на 5 и е време да се държи с тебе,като с голям човек

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    А имаш ли братя или сестри? И с тях ли се държи по същия начин?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Град
    Провинцията
    Не иска да осъзнае, че си пораснала.

Супер фен Аватара на ccdesigns
    Aз наскоро вместо в 21:30 се прибрах малко след 22:00 и веднага - Къде беше? С кой? Какво правихте? и т.н. Попринцип ми има доверие, но... А иначе баща ти се опитва да те предпази, но прекалява, при това доста. Само 8-мото е малко... Не знам как да го опиша. С другите примери разбирам, че се опитва да те предпази, но не ти дава почти никаква свобода. Опитай се да му кажеш, че искаш малко повече свобода. А ако толкова обича да знае всичко, което правиш и четеш му кажи да прочете и това мнение Просто го помоли да ти даде малко повече свобода и му кажи, че няма нужда да те следи чак толкова какво правиш, но ако ти я даде не превръщай свободата в свободия!
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си