- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Манията по фентъзи книги и помощ в намирането на книга
Здравейте,ами не видях такава тема,затова правя нова,извинявам се,ако вече я има,можа да съм пропуснала нещо.
Въпросят ми е коя е любимата ви книга от нашумелите напоследък книжки за вампири и върколаци.Чудя се дали да почна да почна някоя нова,но избора е толкова голям,че се колебая но коя да се спра и ми се иска да е нещо с поне малко по-различен сюжет от останалите.
Също така знаете ли откъде мога да си намеря книгата Дракула на Брам Стокър,имало е издание от Златна класика на 24часа,но е било преди доста време и съм го изпуснала,а по книжарниците ми предлагат само продължението:Гостът на Дракула.
![]()
Харесвам Академия за вампири, която според мен няма много вампирско![]()
Чела съм поредицата Академия за вампири и наистина е много хубава,а имате ли някакви други предложения? Все пак ти благодаря!![]()
Трилогията "Кръгът" на Нора Робъртс!
Сюжетът не е плосък,интересно развитие,добри герои.Свръхестествена поредица,има вампири.Но не се върти абсолютно всичко около тях.Има страхотни любовни истории.
Препоръчвам книгите.Все пак са на една що-годе утвърдена и доста харесвана авторка.![]()
Мъртви преди мрак + следващите...
Училище за вампири (поредица - първата книга мисля, че беше Белязана)
Ако не четеш само за вампири и върколаци, а наистина се интересуваш от стила, за мен Роджър Зелазни пише най-доброто фентъзи - каквото и негово да хванеш от този жанр няма да съжаляваш.
За мен единствените книги за вампири, които си заслужават времето изцяло са книгите на Анн Райс. Тея бозави любовни лиготийки, които нашумяха напоследък са си направо обида за фентъзи жанра и за истинските му фенове. Ако искаш фентъзи чети автори като Зелазни (както писаха по-горе), Джордан, Мартин, Ериксън и т.н. не треторазрядни тийн романчета с гей-вампири.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
"Сейлъмс Лот" на С. Кинг е най-страшната вампирска книга, но тя не е особено романтична. Вампирите не блестят, не се разхождат на слънце, не се жертват за невинни девици в беда, а са гадни, зли и живеят в ковчези.![]()
Конкретно за вампирите мога да ти препоръчам "Дневниците на вампира", но предполагам, че си ги чела. А за върколаци книгите на Маги Стийвотър "Тръпка" и " Копнеж". В "Хроники на чародейците" също има същества подобни на вампири, но имат други имена.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Колкото и ГОЛЯМА фенка да съм на сериалаПървоначално написано от dreamwalker
,книгите не струват!Безмислено е да си даваш парите за тази поредица.И все пак,въпреки че има повече негативни мнения за тях,вземи,прочети нещо от книгите онлайн и вече,ако ти харесат-купувай.
Има толкова много други интересни поредици.Ще повторя мнението си за Нора Робъртс-"Кръгът".Много добра трилогия!
Препоръчай някоя, която ти е любима. Не е нужно да е за вампири и върколаци, а да е някое наистина стойностно фентъзи. (:Първоначално написано от raduna
....coz you're beautiful, no matter what they say, words can't bring you down....
Ами например "Една нощ през самотния октомври" ми е супер любима. Също "Донеси ми главата на принца" и "Хрониките на Амбър" (те бяха 10 книги ако не се лъжа) - много интересна поредица. : ) Това са си класически фентъзита. Аз иначе също харесвам вампири и върколаци, но някак си не прилягат на жанра. (според мен, де)Първоначално написано от suNnykaty96
Само не знам дали ги има преиздадени нови, по-скоро могат да се намерят на старо или ако нямаш проблем с четенето на компютър - от читанка.инфо. Там има много неща на Зелазни.
Еми аз препоръчвам Толкин. Хобит и Властелинът на пръстените най-вече, те са си навързани. Силмарилион също се включва към тези две обаче аз така и не я праочетох- много ми беше сложна![]()
Wanting to be someone else is a waste of the person you are.
Здравейте! Пиша ви отностно един нов фентъзи роман на български автор. Сега се опитваме до наберем популярност, като сме създали страница във фейсбук. Бихме ви били много благодарни, ако ни харесате и споделите. Повече информация отностно книгата ще намерите на http://www.facebook.com/preobrazena. Благодарим ви предварително за отделеното време и внимание.![]()
Аа, видях че търсиш книгата на Брам Стокър.. http://www.book.store.bg/p27869/drak...am-stokyr.html Мисля 4е е тя :Д.
И аз съм голям фен на върколаците и в момента чета ,,Върколаци срещу Богове'' - Фенрир на М.Д. Лаклън (втората част). А първата е ,,Капан за върколаци''. Хмм друга.. на Стивън Кинг ,,Годината на Върколака'' , но не ме впечатли особено :Д...
Последно редактирано от NaxyXue : 11-03-2012 на 04:40
По принцип не обичам да чета за вампири - не виждам нещо различно, освен това, че са вампири, а не хора.
Колкото до фентъзи книгите: обичам Властелинът на пръстените!
Ако ви се чете истински качествено фентъзи препоръчвам книгите на R. Scott Bakker от поредицата The Second Apocalypse.
Първата мисля, че я има преведена и на български.
Ако искаш да прочетеш нещо качествено от фентъзи жанра, мога да ти препоръчам повечето книги на Стивън Ериксън, Джордж Р. Р. Мартин и Робърт Джордан разбира се.
А ако толкова много ти се чете нещо свързано с вълци, прочети "Дивото зове" на Джек Лондон - световна класика, изпитана от времето.
Мен ме радват книгите на Тери Пратчет, дори сега съм си набелязъл да си копувам Джони И Умрелите![]()
>>> Lineage II - Asterios - Hunter <<<
>>> Minecraft <<<
През 2012 се очаква да свърши света.. Ако искаш да оцелееш - ела в България, тук сме с 30 год. назад...!!!
Пратчет те съветвам да го четеш на английски, ако имаш възможност. Доста се губи при превода, а има и случаи на липсащи глави и книги, превеждани с Гугъл транслейт.
Чети на Тери Пратчет,прекрасни книги са това особено историите от света на диска.Също така и книгите Дж.Р.Р.Толкин прекрасни са.Това е класика в жанра.Тея вампири и върколаци изобщо не са такива както ги описват в глупавите книжки
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Има и добри книги с вампири и върколаци (Примери - Лукяненко, Джим Бътчър). Проблемът е, че станаха прекалено мейнстрийм покрай здрачове, академии, училища за вампири и подобни тийнейджърски полуфабрикати.
A song of ice and fire(по която е базиран сериала game of thrones) е интересна ако си падаш по интриги, средновековни бруталности и тежък реализъм(като характери на геройте и съдбите им).
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101