Сложна е вашата..
И според мен приоритет трябва да бъде образованието и кариерното ти развитие. Забелязал съм, че доста от жените имате лошия навик да поставяте личните отношения над самоусъвършенстването и после, вече като майки и съпруги, съжалявате, че не сте се доразвили като личности/не сте си изживяли пълноценно младините (и знаем кой най-редовно го отнася

).
Пълноценната връзка е нещо хубаво и важно, но не тя е най-трудното за постигане, особено в страна като нашата. Ако след години изпитвате сериозни финансови затруднения (да кажем при него работата не върви/ти не вземаш висока заплата, защото си неквалифицирана), чувстваш се нереализирана и неудовлетворена от себе си, и самата връзка/брак ще се разклати сериозно.
Да погледнем от положителната страна. В голям град като Варна той би могъл да си намери по-добре платена работа (самият пазар на труда там е по-широк) с възможности за развитие. Ти пък ще си учиш. Стара Загора пък ви е на 1 хвърлей място. Ясно, че няма как всичко да ви е най-удобно и перфектно, но това е реалността. Пък и ми изглежда премерен риск.
Решението си е твое, но смятам, че за да има положителен резултат - и двамата трябва да отстъпите по малко и да направите определен(и) компромис(и).