Абе свиква се г/д. Лошото е, когато болката стане перманентна, т.е. краката ме болят дори когато нося равни обувки. Май метатарзалгия се наричаше. Да не говоря задебеляването на възглавничките. В момента съм се засилила да хвърлям солидни пари за хубави стелки.

Иначе да ти кажа цака си има до един момент. Каквото и да правиш след определено време издаваш багажа. За мен най-важно е кракът ми да бъде здраво хванат отвсякъде. Когато говорим за обувки, които ще нося по-често /като зимни ботуши или летни боти/, държа на стабилния ток. Силиконовите стелки също помагат.

Иначе задължително се ходи пета-пръсти, това е ясно. А изпъването на колената става с времето.

Между другото за да не ме болят много краката като трябва да поседя по-дълго време права, ги кръстосвам. T.e. така. По принцип съветват да правиш малки крачки като си на токчета. Аз лично като дойде времето на нетърпимата болка някак си инстинктивно почвам да правя гоолеми крачки. Не знам, сякаш си мисля, че така по-бързо ще стигна до вкъщи

Виж, за раните на пръстите при отворени обувки не съм открила никакво решение