- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- 6/2(1+2)=?
Fail.Първоначално написано от amk933
Водещ
К. Ц.
То пък не е ли некоректно зададена задачата?
Защото 6:2(2+1) можеш да я решиш така -> 6:2(2+1)=3.(2+1)=9 или 6:2(2+1)=6:2.3=6:6=1 ...
Два отговора ли има задачата или се решава само от ляво-надясно (имам едно такова чувство...)
Простете че си задавам въпроса, но не съм чела цялата тема и не съм наясно до какво решение бяхте стигнали!
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Умножение и деление са с еднакъв приоритет.. => 9. Възможно е да се получи 1, ако това (1+2) е в знаменателя.
Everybody has been through some shit,
whether it's drastic or not so drastic.
Everybody gets to the point of "I don't give a fuck".
просто го представете като 6/2 x 3/1(демек със дробни черти) и е супер очеизвадно защо е 9 ....
Аз лично бях за 1 (голям съм математик...), но ме разубедихте. Особено предишният пост.
Така зададена задачата, без скоби, има асоциативност и приоритет на операциите.
Който е математик, шма разбере.
И ти като нас си просто келеш...
Toва го обяснявах малко по-нагоре. Когато имаш две равностойни математически действия, ги извършваш според реда на записване.Първоначално написано от jghgh
Тоест, не можеш при 6:2.3 първо да умножиш 2 по 3 и след това да разделиш.
Трябва първо да разделиш 6 на 2 и след това да умножиш по 3.
Така че пак се получава 9.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Задачата записана точно с "/" (а не с ":") става с дробна черта. Ако трябваше да стане 9, щеше да е 6:2(1+2).
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Тъй като сте се събрали накуп всички математически сухари в тая тема няма да ви кажа шегата по повод тази задачка.
Watched it all fade away, I guess I'm happy it's gone this way. I could have struggled but what would have been the use? Now I'm back and I'm re-fused.
Подписът...
А сега е време Уинстън като виден математик да се изака... така де.. да се изкаже.
Както е записана задачата ВЪВ ФОРОНА, отговорът е 1.
Знакът "/" символизира дробна черта, а всичко след дробната черта е в знаменател. С този запис е очевидно, че е така.
Ако (1+2) беше в числителя, щеше да е написано 6*(1+2). Също така тук няма скоби - (6/2), нито има знак тук - (6/2)*(1+2)
Все пак задачата е тролска и условието не е точно зададено. Но ако приемем по презумпция, че условието е във вида (числител/ оттук започва знаменател), то отговорът е 1. Дори и и да има... lg, комбинация, вариация или комплексно число, щом е отдясно от дробната черта, то по условие е в знаменателя.
Така че 6/2(1+2)=1
Q.E.D.
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
Такааам, според матаметици, с които съм се консултирал задачката се решава така:
При:
6/2(2+1)
A=6
B=2*2 + 2*1 = 6
A/B = 6/6 = 1
При съвсем малка разлика от вида на:
6
Сметнах го с калкулатора на телефона (той е от модерните , скоби , степени ала бала) и ми изписа 9 , щом той казва 9 , значи е 9.В четвърти клас изкарвах 6-тици по математика благодарение на него![]()
Искат да съм кофа... Боклучийски кош - аз им го показах с "Гол в ръката нож"
Не че съм я преписала грешно, но с : се появяваха маймуни.Първоначално написано от Rorschach
![]()
What you give is what you get!
Ами както и да се погледне отговора е 1, защото винаги са ни учили (поне мен), че за да започнем да решаваме едно уравнение трябва максимално да го опростим.... 6 и 2 се съкращават, 2-та изчезва и имаме 3 върху 3...от там нататък смятам, че ви е ясно
П.П. винаги умножението е първо![]()
Аве не разбрахте ли,че е девет.Как можем да спорим,че сумати хора го доказаха.Ко са ни учили в даскалото го остайте,мислете логично.
Вие бавни ли сте?
Running is my drug and I am overdosed ..
Изчетох цялата тема и все още не знам колко е![]()
Макар че вече клоня към девет, заради професора.
Всеки ден ми е екзистенциална криза.
Обявявам конкурс!
Първият, които получи ирационално число с логаритъм от дробно число в имагинерната част печели 20 лева!
Сериозен съм!
...
Добре, изчетох цялото такова на английски.
И я дадох и на тате
и вече се убедих, че е 9
За мен приключи![]()
Всеки ден ми е екзистенциална криза.