- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- 6/2(1+2)=?
Надявам се, че не си сериозна.Първоначално написано от DarkKisss
6:2(1+2)=9 / 9
9:9=9:9
=1![]()
6/2(1+2)=1 /1
1:1=1:1
=1
![]()
Лелееее колко много е паднало нивото! Толкова дребна задача, а сумати хора правят грешка. По-добре не кандидатствайте с математика, или направо гледайте да липсва в живота ви.Първоначално написано от DarkKisss
Колко прави шест втори по три?
Е, едно е, ако 1 + 2 е поставено в знаменател, както би трябвало да се чете. Мисля, че за да е 9 би трябвало дробта също да е в скоби.
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Малеееееееее, вий сте били много неграмотни бе, eбаси майката, смятай, днешната младеж накъде отива, това "уравнение", ако може така да се нарече, е сигурно за 5-6 клас, бате.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Направо не мога!!!
1 е верния отговор!
амк933 от тебе не го очаквах, бате. Останал съм с впечатление, че си начетен младеж.. лилюх майкоууууууу, дет са вика
И 8 страници тема бре бре. И тва за делението и умножението, кое има приоритет е изначално грешен спор, защото всичко надясно от знака на деление отива в знаменателя.
И все пак наистина има уловка, но както някой постна отговора на професора, всичко зависи от знака. При този знак "/", това означава, че всичко вдясно от него отива в знаменателя.
Вчера както бях на къра, изведнъж ми се досра..
Нова звезда ли изгрява?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Съгласна.Първоначално написано от Pendejo
А ако знакът си е ":", отговорът е 9.
Дес,... Следващият път когато някой ме попита "Вие защо искате да се занимавате с театър? " ,ще му пратя линк към твоята тема...![]()
Хм..да приемем, че аз имам оправдание, ама другите..форум пълен с певци, художници и артисти...йей! Никаква математика![]()
What you give is what you get!
Да.. и аз попаднах на този спор,страшна работа.
Отговорът е едно.
Аз си го смятам много лесно.Както казаха преди мен:всичко след / отива в знаменателя и така става 6 върху 6,а това е 1.![]()
То щом половината във фейсбук на това са сбъркали:2 + 2 x 2 = ?,представете си за какво става въпрос.![]()
Боже господи колко мъка има по тоя свят...
Заради всичката глупост изчетена в тази тема се регистрирах.
6/2.(1+2)=?
Математиката е точна наука и в случая има единствено и само 1 верен отговор. Това, че булшинството от хората нямат идея от математика. Затова не ми цитирайте американски сайтове, където са най-големите тъпанари в света.
Та проблема е или у вас или в некадърните ви учители.
Всичко отдясно на дробната черта е знаменател и за да бъде равно на 9 единствения вариант е този: (6/2)(1+2)=9.
.......6............6
----------- = ------ = 1 (точките не ги бройте)
..2х(1+2).....2х3
Елементарно, нали? за тези които не мислят така, или да не мислят или да се хващaт за учебниците от 3-ти клас![]()
![]()
![]()
Проблема не е в задачата, а в типът предавания. Според мен всякакви подобни игри (решете задачата, пребройте квадратите, наредете пъзела и т.н.) трябва да бъдат забранени за излъчване със закон. В това число са и всички врачки, гадатели, магове и пр. изпечени измамници и хитреци, а също и всички игри от типа "Какво мислят звездите за теб", "Ще се обвържеш ли с...", "Попитай Ивелина Христова" и т.н.
Не съм против свободата на словото или свободният избор на хората да дават парите си за каквито си поискат глупости, но това е прекалено - слагаш 8 числа на екрана, подредени на три или четири реда, застава до тях някаква водеща, която може да прави всичко останало, но е и да води предаване, която горещо те приканва да се присъединиш и да дадеш отговор на супер-мега-гига-турбо-хипер лесната задача на ниво 2-ри клас (на пръв поглед) за НЕВЕРОЯТНАТА СУМА от 200 до 3500 лв. Започва едно звънене, звънят пенсионери, звънят ученици, всички звънят... и никой не познава ! Накрая на предаването се оказва, че никой не е познал верният отговор, съобщават го за 2 секунди, хайде чао балъци, беше ми приятно да работя с Вас, очаквам Ви утре отново ! Естествено, никъде по време на предаването не се упоменават или дори описват условията за участие, а още повече - точното условие на задачата или евентуално някакви съвети.
9 е.. умножение и деление са равнопоставени, следователно се гледа реда на записване.
ама тваПървоначално написано от xfakexsmilex
![]()
Какъв е смисълът да се пускат анкети със задачи във fb така и не можах да разбера...![]()
Както аз го разбирам, / е дробна черта, което значи, че е 1.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
А когато искаш 10лв. да ги разделиш за два дни и получените левове да ги умножиш по курса на щатския долар кво се получава, бе, отворковци?
10лв. : 2дни Х 1,25USD = $6,25 на ден.
ако е 10лв. ВЪРХУ 2х1,25USD определено не прави $6,25
Това 1,25 дори погледнато (1 + 0,25) става като нашия пример Нещо делено на нещо умножено по нещо в скоби и
въобще няма значение две точки ли е, чертичка ли е : /
в арабския свят е едно (1+2)х2:6= 1![]()
или с вашето (1х2+2х2):6 то става 7:6![]()
и едно пояснение: само когато присъстват + или - тогава си ги разчленявайте петнайсе дроби с хиляди знаменатели.
Още решения искате ли да ви дам?
Идиотско е някой да каже, че не е едно . Ако сложите 6 над дробната черта , другото - под нея - така най-лесно се визуализира съкращението и получаването на 1.
Едит : Зависи къде слагаме израза след двойката .
Ебати тъпото .
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Много сте зле!!6/2(1+2)=9 защото 6/2 e равно на 6 ВЪРХУ две.Като представим 6/2 като 6 върху две и умножим по 3 ще се получи 18 ВЪРХУ 2 което е равно на 9!!!
М..девет?
6/2(1+2)=? Извършваме действието в скобите >.> 6/2*3=?
/слагаме "*" защото,когато няма знак означава че е умножение/
После делим >.> 3*3=? Умноножаваме и >.> 3*3=9
Простичко и ясно.
I only miss you when I’m breathin’ ..
... I only need you when my heart Is beatin’ ..
You are the colour that I’m bleedin’ ..
..I only miss you when I’m breathin’ . . ♥
Значи бях напълно убедена, че отговора е 1, но се сетих за едно правило : x*(y+z)= x*y+x*z, от което следва да се извърши първо делението и след това да се разкрият скобите -> 6/2*(1+2)=3*(3)=9. УжасТ ти казвам..