.
Отговор в тема
Страница 6 от 6 ПървиПърви ... 23456
Резултати от 126 до 142 от общо 142

Тема: 6/2(1+2)=?

Цитирай Първоначално написано от shadow4e Виж мнението
    Деси, няма такова правило, че е върху 2(2+1).
    Както и няма правило, че е само 6 върху 2, а не върху цялото.
    Аз предлагам друг начин да се реши задачата. Щом казвате, че е 9.. На мястото на 6 сложете например буквата А:
    А/2(1+2)=9 ако разкрием скобите става А/6=9 от тук А=9*6=54, не получихме че А=6, значи 9 е грешен отговор. Но ако решим така: А върху 2 и това цялото умножено по (1+2)=9 (не знам дали ще ме разберете, но не знам как да го напиша като дроб, има предвид така както го е написал/а Rorschach), разкриваме скобите и получаваме А върху 2 + А = 9, след като приведем под общ знаменател става А+2А=18, от тук 3А=18, А=6, значи ако решим задачата по този начин, 9 наистина е верен отговор. Реших задачата пак по 2-та начина само, че да е равно на 1. По първия начин се оказа, че е вярно (а при отговор 9, се получи че е грешно), а по втория начин получих, че е грешно (а при отговор 9, се получи вярно). Стигнах до извода, че или аз греша някъде или математиката не е толкова точна наука.
    От училище помня, че винаги първо се РАЗКРИВАТ скобите!!! а не, че първо се извършва действието вътре в скобите (а в случая 2*(1+2)=6) и след това се извършва умножение или деление (в случая е деление: 6/6=1)

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    5 години в математическа гимназия , и като видя дробна черта , автоматично си разделям израза на числител и знаменател , т.е. си получих 1 , защото израза 2(1+2) го виждам като знаменател.
    Но за да е така май трябва да е написано по друг начин , не така линейно , а точно 1 под друго.
    В този даден вид , реално логично е да се извършва действието първо вляво , ако са равнопоставени , но явно малко са ми 5-те години.
    Смятам че отговора е 1 все пак

Едит: Каклулатора ми каза 1. При въвеждане на дословно тоя израз. Доволна съм
    Последно редактирано от BlackWings : 03-11-2012 на 16:49

Мега фен Аватара на trabi_bs
    9.....................

оф, тъпия SAT
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Мега фен Аватара на tomboy
    Град
    МаРс...
    9 е !......
    Ако си пич като мен няма да ти трябва подпис!..
    (... това не е подпис , просто така ти се струва!... ...)

Мега фен Аватара на Chacho
    За да няма проблеми по принцип се целим в еднозначен запис и малко след началните класове започвате да пишете с дроби, където нещата са много по-очевидни. Така записана еднозначността не личи, тъй като не знаем от коя страна да започнем. Затова, пишейки по този начин рационални изрази, има едно правило, което много лесно отличава дробите: Числителя е в скоби, знаменателя е в скоби. Ако искахме да сложим 2(1+2) цялото в знаменател, трябваше да го запишем като (2.(1+2)). Тъй като и в LaTeX се използва подобно записване frac{}{}, няма как да сгафиш.

@asinceto_91, хората под разкриване на скобите са искали да ти кажат, че трябва да извършиш действието в скобите първо. Това е абсолютноважащото правило в аритметиката, скобите поставят приоритет на сметките, които се намират в тях. Разкриването на скобите по други начини (да имаш число пред скобите и да умножиш всяко от вътрешните) е просто правило, което НЕ НАРУШАВА нормалния ред на разкриване на скобите чрез извършване на действията вътре. Правилата за числата, които изучавате, не важат за всички математически обекти и се доказват за всички различни множества от елементи с въведени операции (групи, пръстени, тела, полета, алгебри).

Да не говорим, че умножението и делението реално са едва различими операции.

Според мен отговора е 9.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

halfbloodangel4, в голяма заблуда си. Умножението и делението са една и съща операция. Деление се дефинира така:

a:b = a.(b^-1), където b^-1 e обратният елемент на b. Обратен елемент е такъв, че ако имаме единичен елемент е, b.b^-1=b^-1.b=e

В случая 6/2.(1+2)=6/2.3, кой обратен елемент да вземем? Този на 2 или този на 2.3? Тва с ябълките беше пълна глупост, по никакъв начин не се обосноваваш защо с 3-ката умножи двойката долу, вместо да я запишеш до дробта и да умножиш числителя. Прочети ми по-горното мнение, за да разбереш защо не е коректна задачата. Не може да имаш две умножения и да кажеш, дясното трябва да се извърши първо. Почти всеки калкулатор би го пресметнал като 9-ка (особено научните и инженерните), защото извършва действията отляво надясно при липса на други изменители на приоритета (като скобите, от които те отървах в началото на абзаца). Ако те интересуват приоритети, лява и дясна асоциативност на операциите, унарност и бинарност, можеш да отвориш някой учебник по програмиране (например на Магда по С++) и да видиш имплементираната логика в езика в приоритетната таблица на операторите.
    Последно редактирано от Chacho : 03-19-2012 на 11:17
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Аз не разбрах каква е цялата логика с (1+2) да отиде в знаменател... О.О
    Аз го виждам така:

6
    – . (1+2), където (1+2) се качва в числител и става
    2

18
    – , което е 9...
    2

Edit: Или най-малкото - 6/2 (шест втори) го приемаме автоматично за 3...
    Последно редактирано от TrickyAngel : 03-20-2012 на 19:51
    Nothing to do, nothing to say... fade away...

Е някои приемат 2.(1+2) за 6. Въпросът е кое действие трябва да се извърши първо - делението или умножението?

Разберете, няма верен отговор! По-общоприетата конвенция за случая е да се извърши първо делението, но на достатъчно места биха го интерпретирали инак. Записът, който TrickyAngel предлага решава проблемът и затова се използва винаги, когато е възможно. Когато не е, е нужно да се изяснява начинът на интерпретиране.
    Последно редактирано от Chacho : 03-22-2012 на 03:31

Цитирай Първоначално написано от RANOPILE Виж мнението
    Боже господи колко мъка има по тоя свят...
    Заради всичката глупост изчетена в тази тема се регистрирах.
    6/2.(1+2)=?
    Математиката е точна наука и в случая има единствено и само 1 верен отговор. Това, че булшинството от хората нямат идея от математика. Затова не ми цитирайте американски сайтове, където са най-големите тъпанари в света.
    Та проблема е или у вас или в некадърните ви учители.
    Всичко отдясно на дробната черта е знаменател и за да бъде равно на 9 единствения вариант е този: (6/2)(1+2)=9.

.......6............6
    ----------- = ------ = 1 (точките не ги бройте )
    ..2х(1+2).....2х3

Елементарно, нали? за тези които не мислят така, или да не мислят или да се хващaт за учебниците от 3-ти клас
    А аз се регистрирах, за да те поздравя, че си наблегнал/а на математиката! Това "бУлшинство" нещо като bullsh*t ли е?!
    http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%B1...82%D0%B2%D0%BE
    За пунктуацията и други подобни "дребни" грешки нищо няма да казвам (:

Повече от фен Аватара на Je7
    няма друг отговор освен 9.
    другото е плод на фантазия

Така написана задачата има един отговор: 9
    От 10 минути чета темата и се чудя как го докарахте до 1....

Ето:

6/2.(1+2)=6/(2.(1+2))=6/(6)=1

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    48755145215321245225 Много съм умна!
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Lightbulb

Спрете да спорите! Отговора е, че не е правилно зададена задачата. Умножението и делението са равностойни и няма значение кое е първо. Дори и да има в сила е разместителното свойство и се получават 2 различни отговора! 1 и 9! Една задача без неизвестно не може да има различни отговори! Т.е. задачата не е правилно зададена математически погледнато!
    Последно редактирано от elena.asenova.12 : 01-07-2015 на 20:12

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    И като извади тая тема от паяжините, не се ли замисли, че хората вече са го решили тоя въпрос?
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си