Проблема не е в задачата, а в типът предавания. Според мен всякакви подобни игри (решете задачата, пребройте квадратите, наредете пъзела и т.н.) трябва да бъдат забранени за излъчване със закон. В това число са и всички врачки, гадатели, магове и пр. изпечени измамници и хитреци, а също и всички игри от типа "Какво мислят звездите за теб", "Ще се обвържеш ли с...", "Попитай Ивелина Христова" и т.н.

Не съм против свободата на словото или свободният избор на хората да дават парите си за каквито си поискат глупости, но това е прекалено - слагаш 8 числа на екрана, подредени на три или четири реда, застава до тях някаква водеща, която може да прави всичко останало, но е и да води предаване, която горещо те приканва да се присъединиш и да дадеш отговор на супер-мега-гига-турбо-хипер лесната задача на ниво 2-ри клас (на пръв поглед) за НЕВЕРОЯТНАТА СУМА от 200 до 3500 лв. Започва едно звънене, звънят пенсионери, звънят ученици, всички звънят... и никой не познава ! Накрая на предаването се оказва, че никой не е познал верният отговор, съобщават го за 2 секунди, хайде чао балъци, беше ми приятно да работя с Вас, очаквам Ви утре отново ! Естествено, никъде по време на предаването не се упоменават или дори описват условията за участие, а още повече - точното условие на задачата или евентуално някакви съвети.