- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Street Fitness
От известно време се занимавам с стрийт фитнес (имам опит и с залата) и се заех да си направя програма за тренировки предвид опита и издържливостта ми. Ако може някои от "по-разбиращите" в тази област да ми каже кое с какво се съчетава и добре ли съм направил програмата...
С течение на обстоятелствата реших да тренирам със собствената си тежест ръце, гръб, гърди и малко корем..
Та ето я и програмата
Понеделник:
5x5 набирания с широк хват
5x(до изтощение) смесен хват
Лицеви опори 4x20
Кофички на пейка 3x20
Сряда:
Кофички 5x10
Кофички на пейка 3x15
Набирания с тесен хват 4x10
Петък:
Повдигане на крака от вис 3x(до изтощение)
Коремни преси 4x20
Повдигане на крака от лег 3x15
да допълня: всички набирания се правят на П лост освен тези с тесен хват... между упражненията има почивки от около 2-3 мин и преди всяка тренировка има кардио ...
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Малко се натоварваш.
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
иначе програмата добра ли е?
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Петък мисля,че трябва да включеш набирания или кофички.
А лицевите опори може в къщи да си ги правиш.
Също тея лицеви им yвеличи бройката .
Например 3х30 , но не знам .
По-добре си я направи като сплит и добави още упражнения.
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
ако е сплит трябва да изглежда нещо такова:
Понеделник:
Гръб и Бицепс
5x5 набирания с широк хват
5x(до изтощение) смесен хват
Набирания с тесен хват 4x10
(друго набиране за бицепс на лостове не се сещам)
Сряда:
Гърди и Трицепс
Лицеви опори 4x20
Кофички 5x10
Кофички на пейка 3x15
Петък:
Крака
Повдигане на крака от вис 3x(до изтощение)
Коремни преси 4x20
Повдигане на крака от лег 3x15
Кофички на пейка 3x20
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
В понеделник можеш да добавиш още 1-2 упражнения. В петък повечето упражнения са ти за корем не за крака, ох ми то в стрийта няма много разнообразие освен, ако ти си измислиш някое упражнение или правиш повече серии на упражненията. И то не че няма разнообразие де можеш да си измисляш най-различни неща да правиш, но на начално ниво не е така.
sapphire5![]()
В стриит фитнеса има многообразни упражнения , но за начинаещите освен кофички, набирания, лицеви- няма почти нищо друго..
Най-добре не случай съветите на аwerw![]()
х2Първоначално написано от ZipFail
Аре бе умници все едно вие ще кажете нещо коренно по-различно![]()
sapphire5![]()
Ей тъпан изчезвай в детската градина! Тва ,че не разбираш не означава ,че задължително трябва да спамиш наляво надясно! И да ще кажа по-различно! В програмата няма рамо-грешка!Първоначално написано от awerw
Рамото на лост се натоварва винаги както и гръб който не го пише, но се тренира.
sapphire5![]()
Чак пък рамо на лост. Но на успоредката се натоварва рамо (особено предно), зависи от наклона. От лицевите също се товари рамо.
Тридневни сплитове могат да се правят, без почивки между трите дена, а почивка след края на сплита.
Гърди+трицепс
Крака+корем
Гръб+бицепс
Почивка
Успоредка+лицеви+помички(к фички на пейка) е добра комбинация за първи ден.
Клякания (ако можеш на един крак), повдигания на пръсти, напади, патешко ходене, коремни, повдигания на краката от вис са упражнения за втория ден.
Набирания с широк хват+набирания с тесен хват+още един вид набирания пък е вариант за трети ден.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Мерси Chaco. Много ми помогна![]()
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
много добре!!!Първоначално написано от Chacho
Can It All Be So Simple ?
Според мен пък е по-добре да се ходи през ден на лостове поне в началото, за да могат мускулите да почиват, но в същото време на тренировка да се натоварва повечко (примерно вместо да прави 3 поредни дни 3x20 лицеви, да прави през ден 3x30-35 (просто пример!!)).
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
Фитнесът в зала е за истинските мъже,които не се страхуват от тежестите и трудностите."Без болка няма победа" както се казва. А стрийтът и лостовете за по-женствените момчетаи хилавите щеки. Лекички са и се фукат,че могат да си вдигнат джезвето кокали на 2 метра над земята.
![]()
Отиди го кажи на Ханибал това![]()
Тцц винаги Ханибал тва Ханибал онова, ама повечето са си 50-60 кг.Примерно Тачев, ако го видя с тениска няма да си и помисля, че тренира.
sapphire5![]()
Eee големи шимпанзета сте , ама хайде да се спрете най-сетне !
рАЗБИРА СЕ ,че през ден.Първоначално написано от ccdesigns
Това Тачев го е казал.
Иска се достатъчно почивка на мускулите за по-сложните упражнения .
Аз обаче не издържам - всеки ден тренирам, но от личен опит съм забелязал, че през ден е по-добре.
"по-женствените момчета"..Първоначално написано от redbul2
![]()
![]()
нее чесно тука се пукнах от смях
![]()
![]()
неможе просто да си толкова малоумен.. бил за женствено омг. лол.. стрийтът развива сила и издържливост а фитнеса съвсем друго! и да какво като се дигат на 2 метра от земята? може и 5 ? какъв е проблема? а беги ти го направи тогава да видим
![]()
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
И двата спорта развиват сила..Първоначално написано от maksimal
Няма ,, по- женствен'' и по- опасен.. Както във фитнеса може да си изтървеш 100 кг щанга като правиш от лег или клек , така и на лоста като правиш слънце така може да се изпуснеш, че да се пребиеш жестоко...
къв е тоя тачев бе майна