- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Как да кача мускулна маса
Претеглил съм се на неточен кантар днес. Купих си ел. везна с точност до 100 гр. и току що се претеглих - 51.3 кг. Тоест за един месец, като последните 2 седмици ям наистина много месо,картофи,ориз и т.н съм качил 1.3 кг. Ако всеки месец качвам по толкова и продължавам да спортувам, догодина по това време ще съм около 65 кг 175 см, което е идеално съотношение
Чак пък идеално съотношение.. пак ще си си хърбавичъкКато си 80кг на 1.75 си по-близо до идеалното съотношение
![]()
Доста зависи от костната структура, но 80 кг. на 175 са трудни за поддържане, особено на лостове..
що веаз си поддържам 100 на 180 см
ама не на лостове ...
вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..
Поддържа се с ядене и трениране
Аз най-тежък и масивен съм бил когато съм правел само лостове+плуване+бокс.105-107 кг на 185 .
Абе аз в състезателен период съм си държал 83.900 на 183 дължина... Ся намалих до 77 , за да ми е по-лесно за бърпитатаМного се пУтих когато бях тежък... Тогава бях и стероиден де ама ...
лесно е да се пие бира,и да се ядат дюнери ,майна..
ако търсите лсното-забравете за спорта..в спорта има болка,лишения,умора,пак лишения,режим ,пот,глад и какво ли не..всичко друго,само не и лесно...
който търси лесното-виси цял ден по кафетата,и е на принципа:
по добре 10 дни срам на плажа,отколкото цяла година гърч в спортната зала
вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..
Аз лично не съм на този принцип, защото съм от морски град и лятото почти всеки ден съм на плаж ... Освен че играя футбол или баскетбол 3-4 пъти в седмицата, карам колело 2-3 пъти в седмицата ... отделно лицевите опори, коремните преси, дъмбелите и лостовете