- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Моя приятелка е жертва на тормоз
Една моя приятелка има проблем и понеже не мога да и помогна искам съвет от вас. От скоро забелязах, че има синини и се оказа че баща и я бие. Не знам как да и помогна а и тя не дава да кажа на другите ни приятелки. Предполагам че и е неудобно и се срамува, но наистина ми се иска да направя нещо за нея. Ще съм ви благодарна ако дадете съвет.
Липсва описателно заглавие.
kalpazanka
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.
Не слушай Diksi..
ако има причина да я бие си го заслужава,
но ако е безпричино да говори с майка/баба/леля си и да се отиде в РПУ и жалбичка... иначе тормоза ще си продължи вечно... и рано или късно чашате прелива и се стига до убийство .. сега е времето!
vsichkii, osven men, sa tupii !
Кажи й да се обади на този номер който дадаха по горе за да не й се отрази за напред
Аз мисля,че тя просто трябва да разговаря с баща си за това...да му каже как се чувства и да си изяснят проблемите,така че да не се стига до подобен тип насилие..![]()
cetor написа:
С две думи не си слагай гъза там където двама си мерят пишките.
darkPaladin ^^
вие май така си мислите, че стават работите...
хайде ще звъннем на телефончето, ще кажем на тати да не ни бие и ще се наредят нещата..
ами ако баща и е алкохолик, нервак или просто се чуди къде да си го изкара и щото дъщеря му е първия срещнат и системно я пребива (бие) ?
м? кво ще му каже тогава...?
по-добре поговори с нея, подкрепи я, и ако тя не иска, кажи на майка и..макар че се съмнявам тя да не е забелязала какво става между съпруга и дъщерята..![]()
Така първо аз откъде да знам какъв е баща и?Мен също са ме били,но баща ми не е нито алкохолик,нито нервак...и знам че го е правил за да ми дойде акъла в главата,а не за да си изкара нервността на някой и защото аз съм му била най-удобната,да пребива мен...![]()
cetor написа:
С две думи не си слагай гъза там където двама си мерят пишките.
darkPaladin ^^
+1Първоначално написано от bloodyF
Направо се чудя даже как може да има хора, които подкрепят биенете "за да им дойде акъла"? После тези деца стават родители и те бият децата си, защото го смятат за нормално. О, Боже!!! За жалост моите приятелки не бяха така добри детективки, за да разберат от къде са ми синините и всичко останало, та се наложи като пораснах да се разправям сама.
Приятелката ти нито да се обажда на разни номера, нито да говори с майка си, баба си, леля си и т.н. Само може да влоши положението и баща и да прещрака и да бие и тях( макар че ме съмнява, имам чувството че те знаят ама си мълчат ).
Според мен приятелката ти ако иска може да отиде в полицията и да подаде жалба, при което може да бъде настанена при други роднини до изясняване на нещата. За баща и има доста начини да се оправи (лично моя е пистолет и после да копаете някъде, ама не става така в реалният живот). Ако майка и не знае за случващото се, предлагам да разбере най - скоро и да се разведе с тоя мизерник дето смята синините по тялото на дъщеря си за нещо нормално.
В краен случай ограничителна заповед; или записват го и му правят досие, тя може да си живее у тях си, ама ако баща и пак я набие с пресните следи ще докаже кво е станало отново.
п.п. Честно казано според мен най - правилният вариант е да не живеят заедно. Майка и да се разведе, или момичето да се изнесе.
Положението за горкото момиче ще стане много по-лошо, ако се обади на Закрила на детето, повярвайте ми. Мисля, че в случая е по-добре да не правиш нищо.
Първо е по-добре да поговори с някой роднина и да предприемат нещо заедно, а не тя да действа сама като се обади на тоя телефон.
nigga stole my bike