- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Най-добър китарист
Кой е най-великия китарист според вас ?
Лично мнени- Kirk Hammett
ваУ рокс
Grell
Dimebag Darrell Lance Abbott - бивш китарист на Pantera. Пантера са ми любима група, но не това е причината той да ми е любимият китарист, даже може да се каже че е обратното. Когато ставя въпрос за велик китарист, музикант, човек просто нямам място за съмнение, Дайм е уникален. Супер голям пич, никой който го е познавал не е казал лоша дума за него. А като китарист.. Той е един от музикантите, които мога да седя и да слушам с часове, просто да се възхищавам за всеки звук. Рифовете, солата му.. Няма негова песен която да не ми хареса, някое соло което да ми омръзне да слушам. Голям талант.. А те за жалост често си отиват рано, какъвто е и неговият случай. Застрелян е по време на концерт 2004 и умира на 38. Въпреки това все още е един от най-добрите. И дам, Кърк е наистина добър, особено в трашърските години на Металика. В Exodus също супер много ми харесва.
ПП: Ако някой все още не знае, когато става въпрос за музика имам навика да се увличам маалко, така че направо ще постна клипа за да се добие по-ясна представа.
http://www.youtube.com/watch?v=BFSzXnTtObY
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Е той кърк не се изявява във трашерските години на металика.. Jason Newstead който е човек просто който много уважавам и кърк почват да участват в създаването на музиката чак през 95-та от LOAD... но дотогава кърк просто се е справил чудесно със солата. Мен единственото което не ми харесва чак до там на дайм са солата. Всъщност хем ми харесват хем не ... понякога неподредеността ми харесва понякога не е в неговия случай е така ..
http://vbox7.com/play:ce0e077e - solo на Kirk Seattle `89
ваУ рокс
Grell
Ако ми разясниш понятието 'най-добър китарист' ...
сериозно
какво означава най-добър китарист
richie sambora
I want to be remembered as the girl who always smiles
Jimmy Page от Led Zeppelin, признат за най-добър китарист, както и групата според много хора е най-великата за миналия век.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
По ясно ?Първоначално написано от BladeDancer
И естесвено, че има по-добри... но всеки си има мнение както каза..
ваУ рокс
Grell
Kirk Hammett,Jimmy Page.Richie Blackmore
Paint me a picture of eyes that never see
With flashes of lightning
that burn for only me
Първоначално написано от psych0
Green DayBaffaLsc
TFK
![]()
NarutoDarker Than Black
Fullmetal Alchemist
D Gray Man
Избухлива съм, лесно раздразнителна, имам голямо его.. кво да се прави.
Jimmy Hendrix,Ritchie Blackmore,Jimmy Page,Angus Young,и мн друго :P
\Първоначално написано от zahtpax
/
Само не разбрах къде слагате Кирчо Хамет между най-добрите, добре че си има Wah-Wah, няма такова мазало като неговото.
Добри китаристи - Jimi Hendrix - каквото и да се каже за него не стига,Eric Clapton - може би един от най-завършените музиканти (умения, усещане, емоция, присъствие на сцената),Карлос Сантана - страшен китарист невероятно усещане за музиката и като прибавим всичките латино елементи които добавя музиката му наистина може да ти накара кръвта да кипи , Andy Timmons - Страхотни умения, като го гледаш с каква лекота свири ще си помислиш че се е родил с китара в ръце, George Lynch, Eddie Van Halen ,Стиви Рей Вон Wolf Hoffman (Accept) - има невероятен солов проект в който свири класически произведения, но ги свири по уникален начин просто. Ингви Малмстийн - малко е скучен днешно време, но преди 15 години беше върхът, Марк Кнопфлер ( Dire Straits ) - единствен по рода си стил на свирене, доста разнообразно творчество (като изключим последния албум който ви го препоръчвам ако имате проблеми със сънят). Jake E Lee (китарист на Ози Озбърн) безгрешен когато свири на живо, Gus G (Firewind; Ozzy) убийствен като техника. И още много много много мога да си продължа така поне още 2-3 страници ...
Без провокация няма прогрес
Хетфийлд, Мъстейн,Доунинг(От Прийст)
хатфийлд е да го еба в song writer-a ...
Кирчо има едни от най-добрите сола които съм чувал. wah wah или не просто умирам от кеф като слушам. А на живо е прасе просто. Не си знае солата ама изкарва такива импровизации че да получиш няколко eargasmа
ваУ рокс
Grell
И никой не спомена Slash![]()
Jimmy Hendrix,Eric Clapton,Jimmy Page,Ace Frehley
Абе Кърк вече е много банален с тоя Wah-Wah.Първоначално написано от BladeDancer
На някои песни добре се получава обаче на повечето нестава! :X
Мхм понякога с тоя wah wah някои сола не стават. Ама на велика песен винаги има велико соло. Не може иначе... иначе не бяхме споменали слаш а пък така му се кефя и на него![]()
ваУ рокс
Grell
Цветан Недялков !!!
Единствения добър български китарист, който аз знам. Може да има други, но само него съм слушал.
ваУ рокс
Grell
Joel Stroetzel (Killswitch Engage)
Dave Mustaine (Megadeth)
Slash