Първоначално написано от
jghgh
Аз само искам да вметна, че колкото и да си мислиш, че мислиш като по-голяма, си в една голяма заблуда, която ще разбереш след време. Всъщност, колкото повече порастваш, ще се учудваш колко много не си знаела и как си си въобразявала, че ги разбираш нещата.
Защото колкото повече узнаваш нещата от живота, толкова повече разбираш, че нищо не знаеш. Нали се се'ш - аз знам, че нищо не знам.
И сега ще се обоснова - ти може да си интелигентно момиче, с по-развито мислене, сиреч - не си на детски акъл, ама емоционална зрялост дали имаш? Всички си мислите, че имате такава, само защото теоретично разбирате нещата, интелигентни сте, знаете на теория кое нещо защо и как става, но това, повярвай, не винаги е достатъчно условие. Говоря и от личен опит. Няма човек, който да не ми е казвал, че мисля развито, че имам усет за нещата, че съм интелигентна, и т.н. С две думи - не мисля като връстниците, ами едно стъпало по-нагоре. Понеже си мислех, че много ги чаткам отношенията мъж-жена, се захванах и аз с някакви по-големи, но всичко беше едно огромно разочарование.
Не си мисли, че те заричам или ти вкарвам негативни нагласи, просто емоционално ти искаш едни неща, които човекът на 18 вече е превъзмогнал или ги иска по друг начин.
Аз не вярвам, защото съм се убедила от себе си и от наблюдение, че интелигентността ти ще ви спаси връзката. Има неща, които не са само до интелект. Те трябва да се изживеят. Човекът на 18 сигурно отдавна няма твоите представи за любовта. Сигурно очакванията ви супер много се разминават за една хармонична връзка.
И да, годините имат значение.