- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Моля за мения!
Здравейте , пиша тук относно брат ми !!! Той е на 13 и иска да учи html phbb и останалите .. та дали ще е добър избор от негова страна ? Имам предвид чрез това ще може ли да си изкарва хляба за в бъдеще
Мерси за отговорите предварително![]()
Да.
хмм благодаря ти за отговора .. но има проблем тук .. нашите родители искат да го запишат в Механо Техникум от където да стане ел. техник .. но той иска да е програмист да разбира от компютри .. незнам баща ми все му натяква , че като е ел. техник тук ще изкарва 600лв. а в чужбина 6 бона . И от тук идва проблема .. някои приятели казват , като е ел. техник там ще изкарва 6 бона в чужбина , а като е програмист .. ще изкарва 16 бона и то с седенето пред компютъра ... сега съвсем е затапен и незнае какво трябва да прави ..Първоначално написано от GregoryHouse
Някакви идеи ?
Хмм да така ще го посъветвам .. Благодаря тиПървоначално написано от MusicAddicted
![]()
Едно е да иска, друго е да му се отдаде. Странно разсъждавате... Като влезел с техническа гимназия непременно щял да стане ел техник... Глупости! В коя гимназия според теб се преподава php (или phbb?! по твоему)? И в строителното да влезе пак може да си се занимава с това. Стига сте влизали в филмите.
С ИТ на проект може да направи по 2-3 бона така, че зависи от това как работи![]()
Ел. техниците наистина взимат доволно в чужбина доколкото аз знам, но програмирането така или иначе може да се научи самостоятелно, ако някой проявява желание. Даже не съм сигурен дали в училище ще научи нещо... аз лично не вярвам особено в образованието.
То и аз съм ел. техник по образование, а разбирам по-добре програмиране... какво да се прави![]()
И без тапия къде ще кандидатстваш на работа? Или яко фриилансър... Зор ралта така...
^ с портфолио? Не ме разбирай грешно ,просто си мислех ,че така наемат хората ,а не по бг диплома (тоалетна хартия) точно в този бранш
към каква точно работа си се ориентирал?Първоначално написано от Auriss
So much anger aimed in no particular direction
Just sprays and sprays
в квато и гимназия да си учил без висшо 5 пари не струваш
ОДИН!!!
Висше ти трябва, ако искаш да работиш за друг.
Познавам доста хора, прекъснали университетите си, или изобщо не са ходили в тях, сами са си научили каквото трябва, и сами са си създали работа и бизнес или в кооперация с други, и си печелят от собствените сайтове(но е доста трудно).
Други като им видят уменията, пак могат да ги наемат, важна е практиката и способността. А и висшето постоянно губи стойността си, на фона на това, че е пълно с бакалаври и магистри, преписвачи, и такива взели го колкото да не се налага да работят няколкото години или за да поживеят по студентски.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Първоначално написано от Auriss
Портфолио, ако си работиш за себе си. Или имаш екип на който ти си шефче евентуално.
Ама нали се сещаш, че това не е точно работа със сигурен доход. Щото днес може да има работа - утре не. Знанията се изискват къде ли не, ама нали се сещаш, че ако съм работодател и видя 2 биографии - 1 завършил програмиране в СУ примерно, отличен 6, създал примерно 5 сайта и 2ри пич никфа диплома и написал аз съм се учил сам и моа праа php. Еми сещай се сам... В CV-та портфолио нема.
Добре приятели , значи от тези коментари да разбирам , че по добре ел. техник отколкото програмист ?![]()
Разбра грешно, как ще е по-добре ел техник ?
1-во от 1-во е много по-упасно да се занимава с ток. Относно програмирането......тази професия си има много преимущества: можеш съвсем свободно да си работиш от вкъщи или където пожелаеш, не работиш на час ( например дават ти даден проект и време за работа 5 дни, напъваш се , правиш го за 2 и си почиваш 3 ).
Явно не си чел офертата, която vbox-a бяха написали като им трябваше програмист - офис, хладилник, телевизор и доста прилична начална заплата ( 1500 лева ).
Като цяло ако му се отдаде много програмирането е добре да започне на тази възраст, току виж е стигнал до Apple или Microsoft. :P
„След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев
Aко се научиш да пишеш заглавия, или въобще да пишеш, ще имаш и мойто мнение. А модераторите можеше поне една забележка да му направите...![]()
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
да раздава правда за нас.
My Blog / Update 22.09.2011
Хахах Microsoft,Apple lol ,забрави за НАСА... Честно казано в България няма кой знае какво... Мусала софт,но те спукват от работа за мизерни пари (така са ми казвали)
В България училища за компютри просто ...ако не седнеш сам да се мъчиш няма как да стане,от личен опит казвам.
След 7 клас направих иначе и аз избора да ставам уж програмист ,но сега чак навилизам лека полека в нещата.