Цитирай Първоначално написано от SisiStrange
Не я плюйте. Аз много добре разбирам какво иска да каже. Не става дума за пари тука въобще. Тя иска нещо, което да е мило като жест. Според мен нямаше да се оплаква, ако и беше написал стихче, ако беше и нарисувал нещо, ако и беше взел някое малко сувенирче (ако ще да е 2-левено сърце-клише), ако и беше купил симпатично букетче, ако и беше взел да речем някое тефтерче от тия ръчно изработените с по-нещо мило на всяка страничка. Всичките тея неща струват или колкото сапуна и чорапите, или даже по-малко. Но показват отношение.
Точно така

А тук имам чувството, че някои хора просто са решили да се правят на интересни и различни, понеже са решили да "не са като другите" и да са на контра в темите, понеже изглежда много оригинално да си критикар, да се правиш на човек с ценности и който уж много ценял малките неща. Да, ама не.

Който обяснява, че подаръкът на момчето е мил жест, да се замисли какъв смисъл се влага в понятието жест. Жест е нещо сантиментално, с мила стойност. С лична стойност. Един подарък е жест, когато е избиран специално за човека, с внимание. Например ако авторката няма чанта и нейният приятел знае и й купи, това е един мил жест на внимание. Но тя сигурно си има куп чорапи и бельо - това е подарък, избиран през просото! Никакъв мил жест не е.
И който казва, че момчето, горкото, много искал да я зарадва, бла-бла, ама то искало да направи жест ... Bitch, please?! Сериозно ли го вярвате? Подаръкът му е израз на СЛАБОУМИЕ!

Такива подаръци хората си подаряват като страстта във връзката им изчезне, като поотраснат и т.н. Те нямат брак от 10 години, че да си подаряват чорапи и шампоани.

По дяволите вас и вашето "интересно", "различно" мислене. Това е слабоумен подарък, избран ей-така.

И най-смешни в темата са мъжете, които явно са се припознали като ограничени и без въображение хора, които не могат да подарят нещо истински сладко и със стойност.

И изобщо не става въпрос за пари тук. На мен един от най-хубавите ми подаръци беше евтин със сигурност - балон във форма на сърце, много малка плюшена играчка, която със сигурност беше от пазара, и две гривни, сигурно за по 1лв всяка. Истински ме зарадва, защото беше красива, а играчката означаваше нещо за мен. Беше хубаво направен подаръка с тоя балон. Беше хубаво.. Ето, че не става въпрос изобщо за пари, а за жест на внимание!