.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Задача по математика

През точка А от окръжността к са построени две перпендикулярни хорди АВ и АС. Разстоянието от центъра на окръжността до АВ е 5 см, а до АС е 3 см. Намерете дължините на хордите.

Как може да се реши тази задача? Помогнете

Мега фен Аватара на Chacho
    С помощта на метрични зависимости в окръжноста и свойството на хорда, перпендикулярна на диаметъра. (трябва да построиш разстоянията от центъра до хордите).
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Голям фен Аватара на kamen971
    Град
    Varna
    Тази задача за кой клас е ,защото аз съм 7 . Тези ,,Хорди,, ми звучат като расата в WOW .

Мега фен Аватара на Chacho
    За 8 клас трябва да е. Хорда е отсечка в окръжността, на която двата края лежат върху дадената окръжност (не са вътре или извън, а на нея).
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    Хордите образуват правоъгълник + разстоянията от центъра. След това спускаш 2 диаметъра по дължините от центъра към хордите и те ги разделят на 2 равни части. И едната хорда е 6 см. а другата 10см. но може и да греша. Виж си отговорите ако имаш.
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Благодаря ви но не мога да си представя как ще изглежда чертежа.

Повече от фен Аватара на Millen4ety
    Град
    Sofia
    we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...

Jeff Hardy forever!!

Страшно много ви благодаря.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си