.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Hybrid View

Фен Аватара на atm
    Град
    Видин

Какво мислите за дъвката?

Дали найстина изгаря калорийте? Някъде бях чела, че дъвченето в продължение на около 15 минути може да изгори над 50 калории.

едвали ... няма ден във който да не дъвча дъвка а аз дъвча от 7 часа сутринта до към 6 вечерта ... не мисля че съм изгубила калории !
    Попитай ме щастлива ли съм ?
    - да, поне в мечтите ..

Фен
    Град
    Shumen
    50 КАЛОРЙЙЙЙЙ човек
    В населените места, където хората дишат по 24 часа...

КалорЙ да.
    Иначе аз бях останала с мисълта, че дъвката изгаря калории, докато не прочетох, че ако се дъвчела прекалено често, карала хората донякъде да надебеляват. Даже статията беше в тийнпроблема ако не се лъжа.
    Някой, който има точно инфо, да каже. Иначе не мисля, че ако дъвчем дъвки, ще отслабнем.

Ченето ти ще стане квадратно.

аз пък знам че не трябва да дъвчеш повече от 30 мин защото била пълнела стомаха със въздух и огладняваш повече
    • God is a D J •

Супер фен Аватара на darrie
    Град
    In your mind.
    Дъвки не бива да се дъвчат както каза едно момиче по-горе "от 7 сутринта до 6 вечерта" и по 1/2/3 пакетчета на ден. Освен, ако не искате да имате рядко щастие. Иначе не изгаря калории, какви са тези глупости..

http://vbox7.com/play:27671a29

http://vbox7.com/play:cb758a54
    Карай внимателно - спаси живот!

http://www.facebook.com/pages/Dream-of-love/172035706162256 & http://www.facebook.com/pages/The-st...22269861159010 ~ Страници за бележки във Фейсбук.

Фен Аватара на atm
    Град
    Видин
    Ето няколко сайта и аз останах с отворена уста като прочетох тва за дъвките затова реших да видя какво е вашето мнение...ето и сайтовете:
    http://ecomedia.bg/be-eco/health-and-food/article/2953
    http://dieti.rozali.com/dieti-lubopitno/p7258.html

Фен Аватара на atm
    Град
    Видин
    Цитирай Първоначално написано от amazzing
    едвали ... няма ден във който да не дъвча дъвка а аз дъвча от 7 часа сутринта до към 6 вечерта ... не мисля че съм изгубила калории !
    Именно и аз съм така...нз ква е тая мания по дъвките , но сутрин особено без дъвка не мога

Е да,например ако седна да гледам филм,ако дъвча дъвка ще е по-добре,защото попринцип обичам да ям нещо докоато гл филм ии така ще съм заета с дъвката вместо с някой шоколад. Предполагам,че и не само докато гледаш филм става,смис ако ти се дояде сладко,дъвчеш с надеждата да ти се отяде.

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    Аз да съм изчезнала от толкова изгаряне на калории..дъвката създава усещане и за празен стомах, засилва и слюнкоотделянето, от което пък огладняваш...

Аха, като цяло дъвката не е от най-полезните храни.
    Ама ся наистина като ти се преяде шоколад, айде дъвката. Пък и аз понякога ям ей така, защото имам чувството, че трябва да ям нещо, не съм гладна, нито пък да е от скука.. та в такива моменти дъвката ще ми е от полза, защото иначе не мога да се спра понякога.
    Но не е хубаво да се прекалява, аз два пъти съм съжалявала, че от сутринта цял пакет нон стоп съм дъвкала, така че... с мярка. : D

Какво мислите за дъвката?

NOM NOM NOM NOM NOM NOM
    "How much worse can things get?" that's my motto...they always do get worse but I still use it... ^^

Супер фен Аватара на LipSy
    Град
    България
    Според мен наистина може би се хаби по някоя друга калорийка...Аз когато дъвча дъвка в продължение на 2-3 часа и винаги огладнявам.

Цитирай Първоначално написано от LipSy
    Според мен наистина може би се хаби по някоя друга калорийка...Аз когато дъвча дъвка в продължение на 2-3 часа и винаги огладнявам.
    Е то това огладняване е защото се отделя слюнка, която, така да се каже, задвижва стомаха, който се приготвя да получи всеки момент храна.

Цитирай Първоначално написано от LipSy
    Това не е защото тези движения на челюстта ще ти стопят шкембето...а защото се отделя по-голямо количество слюнка и стомашни сокове..
    "How much worse can things get?" that's my motto...they always do get worse but I still use it... ^^

Супер фен Аватара на katericArofl
    Госпожата по био каза, че дъвченето на дъвка 20-30 мин точно след ядене е полезно, защото подпомага отделянето на слянка и стомашни сокове, което ускорява процесът на разграждане на храната. Обратното, ако се дъвче дъвка на гладен стомах - орзанизмът се заторчозява, заради именно тези сокове ..

Супер фен Аватара на Djuff
    дано да е така щот не мога да живея без тях

Повече от фен Аватара на Dollie
    Град
    Moon~ :)
    По-скоро обратното може да се случи

аз само като спя не дъвча, наистина са голяма залъгалка мога нищо да не ям само дъвки да дъвча, правих си експеримент, спрях дъвките за 3 дена и апетита ми се увеличи, като си ги почнах пак нямам проблеми

Според мен това са пълни глупости , тъй като имам една приятелка, която буквално почти постоянно е с дъвка, но не е отслабнала и не е и много слаба... Така, че с дъвка или без е все тая, даже ако една дъвка се дъвче повече от 30-40 минути става вредна за зъбите!

Цитирай Първоначално написано от foreverr
    Според мен това са пълни глупости , тъй като имам една приятелка, която буквално почти постоянно е с дъвка, но не е отслабнала и не е и много слаба... Така, че с дъвка или без е все тая, даже ако една дъвка се дъвче повече от 30-40 минути става вредна за зъбите!
    приятелката ти ако си хапва няма как да е слаба

Цитирай Първоначално написано от ri41
    Цитирай Първоначално написано от foreverr
    приятелката ти ако си хапва няма как да е слаба
    eми за хапването не знам.... от класа ми е и не мога да каже у тях колко яде и все пак не мисля, че от дъвченето на дъвка се отслабва... може и да се горят все някакви калории, но ще са прекалено малко и няма да може да говорим за отслабване...

от самата дъвка и калориите които се изгарят при дъвчене не се отслабва, просто е помощно средство при диета да си залъгваш глада

Голям фен Аватара на Moderatorius
    Блякс, не обичам дъвки. И без това трудно се засищам, а тук след няколко минути и съм гладна. Плюс тва не е полезна за зъбите, ако се дъвче повече от 10-15 минути. А за калориите - може и вярно да е.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си