- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Коремни преси
Здравейте!!!
Искам да ви попитам ако правя по 70 коремни преси през ден това ще навреди ли на гърба ми!!! Благодаря предварително!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
:P
![]()
Preska
Ами чувала съм, че примерно ако се правят всеки ден можело да има проблеми и за това питам!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
:P
![]()
Preska
Пресите се правят най-много 2-3 пъти в седмицата за да не навредят на гърба.
Never give up :-]
Аз знам, че не е хубаво да се правят всеки ден. Трябва да се прави почивка.
Коремните мускули не трябва много да се тренират и претоварват. Някъде бях чел ,че коремните мускули били някаква по-слаба група и не било нужно толкова често да се тренират .
Това ,което не ни убива , ни ебава майката .
на мен пак фитнес инструкторка ми каза че няма никакъв проблем да се правят всеки ден само ако се правят правилно
• God is a D J •
Ако си начинаеща,по добре малко ги намали...прави по 15-20 и постепенно ги увеличавай за да свикне гърба...
2 пъти седмично, за да се възстановява напълно корема. Внимавай да не претренираш, защото ще натовариш гърба още повече.
Първоначално написано от NeSumSuglasen
Не няма, аз съм имала периоди да правя всеки ден коремни и то повече от 70 и нищо не ми е имало.Но има и друго-ако правиш коремните грешно или ако то са слаби гръбните мускули може и да те заболи гърба...Все пак пробвай, малко вероятно е да имаш проблеми с гърба...
Тези проблеми с гърба ще ги видиш, чак когато вече не ти пука нито за стегнат корем, нито за прически, ами когато е ччудиш какво да сготвиш на децата/внучетата, така че..
Абе като се замисли човек... веднъж сме млади, нека ни е кеф сега, пък като остареем кой ще ни гледа![]()
Първоначално написано от NeSumSuglasen
Ако имаш по принцип проблеми с кръста прави като мен. Не си вдигам цялата горна част, а съвсем малко, около 45 градуса ъгъл, така или иначе има ефект само на горните коремни мускули (тези под ребрата) и дори да се долепя до краката ефекта ще си е все същия. Случвало ми се е докато ги правя да си остана със сгънат гръб, не знам защо, просто гледам да не го натоварвам много, тъй като имам хора във семейството с такива проблеми и гледам да се пазя поне малко още от сега.
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Първо загрей с някакви по-леки упражнения или танци, прави коремни преси като всеки ден ги увеличаваш постепенно. Не мисля, че което и да е физическо упражнение може да навреди, ако се изпълнява правилно и не се прекалява.