.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 51

различни религии...пречка или не

въпроса ми е ясен различните религии (християнство и мюсулманство) пречка ли са в една връзка ?

Град
    ..in the middle of the party..
    За двамата влюбени сигурно не,любовта е сляпа и винаги може да се влюбиш във всеки дори и най-неподходящия.Конкретно двете позиции са обвързани със стари спомени,лошо взаймно минало и куп други проблеми между тях.Обстоятелствата и хората острани ще са факторите които ще попречат на връзката според мен.Въпреки че аз лично никога не бих тръгнал с туркиня или подобни.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Пречи , ако става въпрос за нещо по-сериозно . Има разлики в моделите за възпитание на децата , моделите за семейство като цяло .
    Аз съм криещ се нихилист , в момента излизам с момче с рандом високи идеали , сещате се какъв фейл е комуникацията по темата . Добре, че се сдържам от коментар и просто слушам , иначе става въргал , безсмислен при това.
    С християнин не се виждам . Просто такъв тип хора , които са верни на подобни принципи - не се разбирам с тях във връзка , а и те не могат да ми разберат поведението .
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

за мен е ...
    Тишината е твоето име на ум
    всеки облак носи твоя парфюм
    всички влакове водят в твоя тунел
    през трупа си все към теб съм поел...

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Аз бях с турчин 3 години, бяхме луди един по друг... и да разделихме се.. и да пречка е

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Религията се нарича ислям.

Ако се абстрахираш от мнението на хората не е проблем! Но попринцип си е трудна работа такава връзка,за съжаление

Супер фен
    Станете атеисти и двамата и няма да имате проблеми.
    Ако искаш да си щастлив - бъди.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Пречка е, ако двамата са религиозни и спазват стриктно традициите, свързани с религиите си.
    Аз, както хич не съм религиозна и съм почти атеист, изобщо няма да имам проблем да ходя с човек, вярващ в друг Бог. Само че, ще ми е проблем, ако той е много много запален в това отношение и се опитва да налага разни глупости (в стил да постя, да няма Коледа и Великден и тн.).
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Цитирай Първоначално написано от SisiStrange
    Пречка е, ако двамата са религиозни и спазват стриктно традициите, свързани с религиите си.
    Аз, както хич не съм религиозна и съм почти атеист, изобщо няма да имам проблем да ходя с човек, вярващ в друг Бог. Само че, ще ми е проблем, ако той е много много запален в това отношение и се опитва да налага разни глупости (в стил да постя, да няма Коледа и Великден и тн.).
    и според мен е така не съм кой знай колко вярваща но няма да позволя такива неща
    Живота е кратък... ...изживей го пълноценно......изкефи му се ;]

За мен е пречка, защото всеки следи неговите си традиции. Плюс това мисленето е различно. Аз живея в район, където може би 70% от населението е мюсюлманско, а аз съм християнка и виждам колко е огромна разликата между мен и тях. Нямам нищо против изповядването на исляма, но самото мислене на хората е коренно различно.
    lOve iS in The aIr

Ще ми е странно , като се запознавам с родите ли и...

Християнин съм...

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Не.. Ако я има любовта.. Разбирането,доверието - разликата в религията не мисля,че ще е някакъв проблем.. Да,вярно е,че е трудно,но щом си с него,ще преодолеете заедно проблема.. (:

Аз също съм била с човек от друга религия.. С ръка на сърцето си мога да кажа,че съм изживяла най-хубавите си мигове с него..
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

На възрастта в която сме,проблемите са основно морални.Или например както казаха-конфликт с родители,спазване на обичаи и така нататък.Но в по-късен етап,когато става въпрос за възпитание на деца,ако и двамата родители държат на религията си,вече е съществен проблем.
    Diamonds,Mexico,Tequila

Момиче съм,по кое не ми личи?

http://www.facebook.com/pages/Rainy-...205109?sk=wall

Хех не, не би било проблем. Защото той/тя ще е с теб,защото те обича,а не,за да те кара да не правиш това или онова
    te amo, mi amor !

Супер фен Аватара на againstyou
    Град
    Несебър ;]
    Цитирай Първоначално написано от Ssummerjam
    Станете атеисти и двамата и няма да имате проблеми.
    Хах,+1 .. иначе да,проблем си е.

Повече от фен Аватара на bloodyred
    Ако ти кажа, че не е проблем, ще те излъжа .. със сигурност е проблем и то доста голям .. Живеем в една време, в което .. оф, не знам как да го обясня .. значи, когато си с някой си правиш планове за бъдещето, за сватба примерно, за деца, може шансът да е минимален да се омъжиш за този човек, но все пак има някакъв шанс .. и тогава идва проблема, сега също, защото ти познаваш родителите си, знаеш как ще възприемат момчето ..
    Да съм казала, че отказвам се?!

Не се занимавай с турчляци помаци или каквота там са... 500 год под робство и после да им се хвърляме на врата бляяяк ( сори ама заради тоя факт винаги ще бъда ПРОТИВ тях) и + това и като манталитет,държание и възпитание се различават коренно от нас ... Жените не са ценени както подобава ... И все пак ти си знаеш..Аз просто изразявам мнение

Мега фен
    Град
    Earth...
    Ако станеш хинду няма да е

И нека бог да е с вас

Град
    МайнаTown
    за мен е пречка... същото така и преди да тръгна с някое момиче я питам дали е имала връзка с турчин или мангал.... и тогава нападам

Цитирай Първоначално написано от kitti123
    Не се занимавай с турчляци помаци или каквота там са... 500 год под робство и после да им се хвърляме на врата бляяяк ( сори ама заради тоя факт винаги ще бъда ПРОТИВ тях) и + това и като манталитет,държание и възпитание се различават коренно от нас ... Жените не са ценени както подобава ... И все пак ти си знаеш..Аз просто изразявам мнение

това че съм пуснала такава тема не означава че намесвам каквито и да е било случки от живота ми и т.н
    Живота е кратък... ...изживей го пълноценно......изкефи му се ;]

Цитирай Първоначално написано от mmagdalenaa
    Цитирай Първоначално написано от kitti123

това че съм пуснала такава тема не означава че намесвам каквито и да е било случки от живота ми и т.н
    OK де споко... все пак бях ясна,че просто изразявам мнение..а и аз от къде мога да знам дали ти се е случило или само поташ..

Re: различни религии...пречка или не

Цитирай Първоначално написано от mmagdalenaa
    въпроса ми е ясен различните религии (християнство и мюсулманство) пречка ли са в една връзка ?
    За вас двамата, влюбените - не. Обаче и двете религии обхващат и семейството (чувал/а си за христянско и мюсулманско семейство) в тази връзка трябва да сте внимателни как представяте другия на родителите си.

Обаче в крайна сметка ако са ви силни чувствата, дори родителите ви няма да ви спрат.

Супер фен Аватара на RedArmy
    Tези, които казват, че не е никаква пречка, нека да се омъжат за някой арабин или турчин и след няколко месеца да пишат отново по същата тема. Но да се оженят, а не просто да са заедно. А ако имат и дете, още повече момиче, тогава вече става страшно.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Нище не е пречка пред любовта, нито религията, но повечето хора са тъпи и това им е пречката, примерно искаш гадже което е от мюсюлманско семейство, и ако родителите му са по-консервативни могат да ти създават неприятности заради грешното им разбиране на религията.
    Всъщност истинската пречка в един нормален случай не е религията, ами са нравите и обичаите(най-добре да се гледат официалните за дадената държава).

Иначе християнството няма нищо против ако си християнин да сключиш брак с друговерец, само някой ислямски фанатик може да се противи, но живеем в Европа, не в някоя дива държава, правете си квото ви е кеф без да се ограничавате от измислените човешки религиозни канони, самата чиста религия не налага такива ограничения.

То си е до човека, свестни хора и боклуци има от всички религии, учения, вярвания и т.н.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си