Как ще яде чипс - това е противопоказно и дразни страшно много стомаха![]()
Аз също съм с гастрит и те разбирам напълно. И при мен, когато ми се въpпали настъпват периоди от по 1-2 седмици, през които ми се гади постоянно и от всичко, което сложа в уста, включително и течности. Но няма начин, трябва да се храниш по малко. Наблягай на супички повече и на пюрета - те са лесносмилаеми и не дразнят стомаха. Дори и да ти се гади се насилвай поне по малко да хапваш, защото ако не се храниш ще стане по-зле. По принцип при такива заболявания се препоръчва задушена и варена храна, както и такава на скара, но без мазнини. Газираното и сладкото са строго забранени. Цигарите и алкохола също много дразнят и възпаляват. Избягвай прекалено горещата и прекалено студената храна - гледай да е нещо средно.
Ох, доста неща трябва да се спазват и наистина е много тегаво, но докато се успокои възпалението и ти поразкара така ще е. Споко, щом лекарката ти е изписала хапчета + добрия режим на хранене ще се оправиш![]()
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!