Цитирай Първоначално написано от Auriss
/off - сори за спама

^а дано някой от родата ти да стане "грешка" да те видя каква ще я запееш. Това съвсем доброжелателно ти го казвам - поне малко житейски опит ще натрупаш и ще ти се размият крайните възгледи.

Пп: хората правят държавата ,не обратното. И един човешки живот струва колкото 100 държави. Това че на вас ви мият мозъците с простотии от сорта на "един народ - една държава" е следствие от собственото ви лековерие. Да умреш за държавата си е като да умреш за работодателя си ... няма резони за това ,нали ?

Пп2: нито хората бачкат за държавата ,нито държавата за тях. Тя е просто огледало на това ,което се случва вътре в нея. Ако населението работи за себе си и за своите деца - тогава и държавата е на ниво. Дано разбираш какво ти казвам
Никой не ми промива мозъка. Просто гледам фактите. И понеже когато човек се обяви за по-крайни мерки, веднага ще се намери някой, който да каже: Не, ти мислиш крайно ! Добре, аз мисля крайно. Но за да се промени нещо трябват крайни мерки. Цитат, само за справка:

Цитирай Първоначално написано от еvestnik.bg
С екзекуцията на Чжън Китай иска да демонстрира, че е взел присърце задачата да подобри имиджа на произвежданите в страната хранителни и лекарствени продукти. Докато той беше председател на държавното управление за контрол на качеството на хранителните стоки и лекарствата, в Китай избухнаха няколко скандала, които привлякоха вниманието. Може би най-голям отзвук имаше отравянето на 13 бебета със смъртоносна смес, която би трябвало да бъде бебешко мляко. Подопечното му управление според властите издало и лицензи за няколко фалшиви лекарства.
Да, съгласен съм - крайно е, не е демократично. Но погледнато от друга страна Китай (ще) се превръща във водеща сила, нали така ? Същевремнно ние гледаме отстрани и отстояваме разни права - на затворници, на кучета и т.н. отбягвайки реалните проблеми и оставяйки безнаказани хора, които съсипаха държавата, а даже имат намерения отново да управляват.

Наистина обаче не ми хареса защо се захванахте точно за частта с грешките. Ако има създадени закони и органи, които да следят спазването им и някой ги наруши - нека бъде наказан според закона. Независимо дали ще съм аз, ти или който и да е от този форум, от тази държава.

И в крайна сметка какво излезе - "Нероден Петко". Ясно е, че такова нещо няма да бъде прието в страна като нашата. Но все пак е хубаво да се спре да се мисли само за отрицателните страни на всяко нещо, което би било в плюс за една държава (иначе ако не беше, китайците нямаше да го прилагат, а те са доста по-напред от България в много отношения). Затова спирам да спамя, че вече излязох съвсем извън темата...