^Лучо ,не съм се опитвал ни най-малко да те засегна. Но просто си представи една тоталитарна държава ,в която ти си нищо и важно е общото благо. Да прилагаш смърт за да се справиш с проблемите си е още по-проблематично. Казваш Китай ,но я се замисли - ти би ли искал да живееш в Китай ?
Не в законите и наказанията е проблема ,а в тези ,чието задължение е да ги прилагат.
Ами утре нали може и ти или твой близък да се окаже под мерника ? Ако не си виновен ,а просто ситуацията изглежда така и те осъдят ? Какво правим ? Може и единичен случай да е ,но е достатъчно. Хубаво е да гледаш общото благо ,но не и пренебрегвайки индивидуалността. Разбира се ,че и аз ще съм щастлив ,ако всички около мен са радостни и доволни от живота си ,имат каквото искат и не 'страдат' от излишък. Но не и с цената на моето щастие. Да искам десет ,а да получавам 3 ,просто за да може и другите да са там не върви.
Но за да се промени нещо трябват крайни мерки.
Не знам човек. Изгубил съм си надеждата в хората ,но си мисля ,че не се раждат мърша и доброто образование е по-надеждно решение от добрите закони.

Айде и аз ще се въздържам от по-нататъшни коментари ,че темата наистина се поразми ... по моя вина