- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Моля ви даите ми савет!!!!
Здравеите аз съм момче на 17 години...след месец правя 18 ... Имам приятелка тя една година по малко от мен...Вече ходя с нея година и половина ... Но още в началото на връзката ни разбрах нещу за нея което него положевам на никои....Тя ми разкри че е била изнасилена ....и тогава аз исках да и помогна имах психолог които ходих при него и исках да си поговори с него тои да и помогне но тя не пожела ... по телевизията бях видял номер за жертви на изнасилване да поговорят по телефона анонимно... И от както сме заедно се мъча някак да е отворя защото тя е затворена в себе си Няма желание да излиза само утях да гледа телевизия и много рядко да излезне някаде само в парковете нито на кафе с никои неиска да излиза забравила е сичките си приятели ...Само с мен ....Но просто неиното затваряне става още по голямо а са минали 2 години и половина от станалото и незнам как да и помогна даите ми някакъф савет как да постапя Защото страшно много е обичам и неискам така да е затворена искам да е щастлива както преди ..... моля ви даите ми савет защото аз съм още малак и незнам как точно да преценя мислих да говоря с баща защото се имат с него повече от колкото с маика и ДАИТЕ МИ САВЕТ !!! извинявам се предварително за допуснаните правописни грешки МОЛЯ ВИ ДАИТЕ САВЕТ !!!!
Не мисля, че е редно да говориш с баща й след като самата тя не е пожелала да му каже. Говори повече с нея.
Вероятно някаква помощ от разговор със специалист ще й дойде добре. Недей да настояваш, а просто й го предложи като вариант.
Разбери кой я е насилил и го обеси за червата му на някое дърво.
Трябва търпение и подход пич. Тя все трябва да има някакви интереси, правете нещо, свързано с тях. Запознай я с твоите интереси, въобще мислете си разнообразни дейности, така че да я разсееш и да се забавлява. По някое време ще се наложи да поговорите сериозно с нея, че рано или късно трябва да излезе от черупката си и да остави случилото се в миналото.
Welcome to the Jungle...
Аз пък въобще не те съветвам да търсиш начини да се справяте само двамата с нейното положение, определено!
По-скоро ти търси начин с нея да започне да работи специалист. Според мен, твойта роля е да си й опора и да я изслушваш, но не да се опитваш да й помагаш директно, защото всъщност е по-вероятно да й навредиш.
Втрещяващо е, че за две години никой не се е погрижил да я насочи към психолог или терапевт.
Бахти кочината...
Да разбираме, че тя на никого не е споделила какво й се е случило? От никого не е потърсена отговорност...
Ужас.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Убеди я, че е за нейно добро да отиде при професионалист, за да поговорят! Пробвай се да я накараш да излезе дори за малко, и дори само с теб! Това, което и се е случило е просто ужасно, но и покажи, че животът продължава и, че може да се справи!![]()